Skocz do zawartości

[rama] Co wybrać ?

JustinBruening

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemeczko...

Mam do Was wszystkich użytkowników pytanie następujące ...

- Jaką ramę wybrać sobie do lekkiego DH do 500zł z damperem (tylk nie pisać mi tu , że żadnej nie znajdę za taką cenę bo wszyscy wiemy , że owe są dostępne).

Rama może być używana ... oczywiśćie czekam tutaj na propozycje róznego rodzaju. dodam , że rama ma być amortyzowana (damper tył).

Pozdrawiam i proszę o jak najszybsze odpowiedzi!!

PS: Kupie dolne golenie duro d :( gg: 2601698

Napisano

bo wszyscy wiemy , że owe są dostępne

Skoro wiesz, że są takowe dostępne to po co zakładasz ten temat?

Ja bynajmniej nie znam ramy do DH za 500zł. Tak samo jak nie znam lekkiego DH, bo DH z założenia jest ciężkie.

Napisano

Chciałbym się tutaj upewnić , że dobrze wybieram.

Ja bynajmniej nie znam ramy do DH za 500zł. Tak samo jak nie znam lekkiego DH, bo DH z założenia jest ciężkie.

Pomyśl trochę ...

Jak możesz dobrze wybrać, skoro nie ma ram do DH za 500 zł. Za taką cenę to trudno dostać dobrego hardtaila.

Napisano

Nie ma szans na nic innego niż to - traktuj ją bardziej jako ramę która się nie rozwali, praca zawieszenia będzie adekwatna do ceny. A tak wygląda rowerek na tej ramie.

Patrząc na Twój wiek mocno przesadzasz z tym DH (ciężki pewnie nie jesteś, odwagi na mega zjazdy w tym wieku też się nie ma), na pewno nie zamęczysz tej ramy wytrzymałościowo w swojej jeździe. Zastanów się, czy full potrzebny Ci tylko dla lansu czy do jazdy, bo masz do wyboru bardzo słabego fulla lub hardtaila z wcale nienajniższej półki cenowej jeśli to ma być używka.

Aha - uprzedzam że to nie jest rama do DH, jakby jeszcze kilku znawców chciało mnie zjechać :devil:

Napisano
dla Ciebie Kross FR 1/2 nie nadaje się do lekkiego DH ?
jak najbardziej nie :devil: a jeszcze jak chcesz z duro latac to krzyz na trase nawet do bardzo lekkiego DH (wogole co to za dyscyplina lekkie DH, lekki street - robisz bunnego na 10cm :))
Napisano

1. Odwagi mam na tyle aby jechać "hardcorowo". Mieszkam w pobliżu trasy downhillowej zrobionej przez kolegów. Uczyłem się na niej jeździć na rowerze Specialized Big Hit oraz KTM.

2. Baniacza wycisnę spokojnie 80 cm

I bardzo dziękuję c1ach ... chyba tylko on wie co to nie jest offtop :confused:

Rower robię na Ramie FR2 z Amortyzatorem przednim Dropoff triple oraz damperem swinger 4way

Pozdrawiam i dziękuję

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...