kezcuzj Napisano 12 Grudnia 2009 Napisano 12 Grudnia 2009 A gwarancje od dystrybutora dostałeś, czy tylko paragon?
rockrider Napisano 12 Grudnia 2009 Autor Napisano 12 Grudnia 2009 A gwarancje od dystrybutora dostałeś, czy tylko paragon? Tak, paragon i gwarancję dostałem na 2 lata, ale myślę że przez ten czas zdążę Rebe wymienic na jakiegoś Sid`a
Zlotaraczka Napisano 14 Grudnia 2009 Napisano 14 Grudnia 2009 Jeśli kogoś interesuje i w czymś to się przyda, to Reba SL 2009 z rurą przyciętą na 17cm waży 1580g (bez manetki, blokada z korony).
Housik Napisano 16 Grudnia 2009 Napisano 16 Grudnia 2009 Wszystko już skręciłem do kupy i prezentuje się fajnie, lecz na pierwsze testy nowe rzeczy poczekają, bo jest mokro i błoto, a nie chcę uwalic lśniącego roweru a w testach zwykle chodzi o każde warunki :] dawaj czadu w błotko
Aro388 Napisano 16 Grudnia 2009 Napisano 16 Grudnia 2009 tak sobie czytam ... i ciekawi mnie jedno, że w Harfie ten amorek kosztuje 1000zeta netto dla sklepu rowerowego ... +VAT i marża sklepu to powiedzcie mi skąd te ceny na aukcjach .... 999,- 109,- ... za te amorki Harfa jest jednym z większych dystrybutorów i serwisów RS na nasz wspaniały kraj, kto serwisuje towar z netu? bo na pewno nie H-H.
kosciczek Napisano 16 Grudnia 2009 Napisano 16 Grudnia 2009 Kupując na aukcjach po cenach sporo niższysz niż katologowe musisz się liczyć z tym że masz towar z importu i albo to akceptujesz albo nie. NIe chodzi tu tylko o amortyzatory, ale tak jest ze wszystkim. W takim przypadku na pewno HH nie będzie brało odpowiedzialności za te amorki, a o ewentualny serwis lub naprawę w okresie gwarancji (o ile taką dostaniesz) odpowiedzialny jest sklep od którego zakupiłeś sprzęt. Ja również zdecydowałem się na zakup nie od oficjalnego dystrybutora na nasz kraj w cenie dużo niższej, ale to jest indywidualny wybór klienta czy chce płacić mniej czy więcej za ten sam amor.
Housik Napisano 17 Grudnia 2009 Napisano 17 Grudnia 2009 Są wersje OEM dlatego są tańsze. Dowiedziałem sie od serwisanta Harfy że w OEM'ach są uszczelki zakładane w Tora/Recon/Seba SL (uszczelka antykurzowa + gąbka olejowa) a wersje Race czy Team niby mają uszczelki stosowane też w Pike/Boxxer (uszczelka antykurzowa + gąbka olejowa o połowę mniejsza + simmering)
Aro388 Napisano 18 Grudnia 2009 Napisano 18 Grudnia 2009 i wszystko jasne ... jednak zdecyduję się kupić w tradycyjnym sklepie, mam zaklepaną SL'kę za 1199,- cóż troszkę drożej ale pierwszy serwis gratis
tobo Napisano 21 Grudnia 2009 Napisano 21 Grudnia 2009 Są wersje OEM dlatego są tańsze. Dowiedziałem sie od serwisanta Harfy że w OEM'ach są uszczelki zakładane w Tora/Recon/Seba SL (uszczelka antykurzowa + gąbka olejowa) a wersje Race czy Team niby mają uszczelki stosowane też w Pike/Boxxer (uszczelka antykurzowa + gąbka olejowa o połowę mniejsza + simmering) .... co chyba nie wplywa drastycznie pozytywnie na zycie uszczelek, gdyz uszczelki naleza do chyba najczesciej besztanych wynalazkow montowanych w boxxerach - jako kiepskie. z mojego doswiadczenia tak sie akurat sklada ze rock shox byl jedynym uzywanym przeze mnie widelcem w ktorym spocily sie uszczelki...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.