Skocz do zawartości

[amortyzator] Rock Shox Reba SL 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A gwarancje od dystrybutora dostałeś, czy tylko paragon?

Tak, paragon i gwarancję dostałem na 2 lata, ale myślę że przez ten czas zdążę Rebe wymienic na jakiegoś Sid`a :)

Napisano

Wszystko już skręciłem do kupy i prezentuje się fajnie, lecz na pierwsze testy nowe rzeczy poczekają, bo jest mokro i błoto, a nie chcę uwalic lśniącego roweru :P

a w testach zwykle chodzi o każde warunki :] dawaj czadu w błotko :)

Napisano

tak sobie czytam ... i ciekawi mnie jedno, że w Harfie ten amorek kosztuje 1000zeta netto dla sklepu rowerowego ... +VAT i marża sklepu

to powiedzcie mi skąd te ceny na aukcjach .... 999,- 109,- ... za te amorki

Harfa jest jednym z większych dystrybutorów i serwisów RS na nasz wspaniały kraj, kto serwisuje towar z netu? bo na pewno nie H-H.

Napisano

Kupując na aukcjach po cenach sporo niższysz niż katologowe musisz się liczyć z tym że masz towar z importu i albo to akceptujesz albo nie. NIe chodzi tu tylko o amortyzatory, ale tak jest ze wszystkim. W takim przypadku na pewno HH nie będzie brało odpowiedzialności za te amorki, a o ewentualny serwis lub naprawę w okresie gwarancji (o ile taką dostaniesz) odpowiedzialny jest sklep od którego zakupiłeś sprzęt. Ja również zdecydowałem się na zakup nie od oficjalnego dystrybutora na nasz kraj w cenie dużo niższej, ale to jest indywidualny wybór klienta czy chce płacić mniej czy więcej za ten sam amor.

Napisano

Są wersje OEM dlatego są tańsze. Dowiedziałem sie od serwisanta Harfy że w OEM'ach są uszczelki zakładane w Tora/Recon/Seba SL (uszczelka antykurzowa + gąbka olejowa) a wersje Race czy Team niby mają uszczelki stosowane też w Pike/Boxxer (uszczelka antykurzowa + gąbka olejowa o połowę mniejsza + simmering)

Napisano

i wszystko jasne ... :whistling: jednak zdecyduję się kupić w tradycyjnym sklepie, mam zaklepaną SL'kę za 1199,- cóż troszkę drożej ale pierwszy serwis gratis

Napisano

Są wersje OEM dlatego są tańsze. Dowiedziałem sie od serwisanta Harfy że w OEM'ach są uszczelki zakładane w Tora/Recon/Seba SL (uszczelka antykurzowa + gąbka olejowa) a wersje Race czy Team niby mają uszczelki stosowane też w Pike/Boxxer (uszczelka antykurzowa + gąbka olejowa o połowę mniejsza + simmering)

.... co chyba nie wplywa drastycznie pozytywnie na zycie uszczelek, gdyz uszczelki naleza do chyba najczesciej besztanych wynalazkow montowanych w boxxerach - jako kiepskie. :blush:

z mojego doswiadczenia tak sie akurat sklada ze rock shox byl jedynym uzywanym przeze mnie widelcem w ktorym spocily sie uszczelki... :laugh:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...