Skocz do zawartości

[amortyzator] Rock Shox Reba SL 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeśli różnią się tylko wyglądem, to nie wiem jaki jest sens dokładania 100zł, ale to Twoja kasa i może bardziej Ci design nowej podchodzi, ale 100zł można spożytkować inaczej [ do roweru zawsze coś się znajdzie przecież ;)]

Napisano

Może i jest sens ;)

Kolega będzie też brał z mną białą i dopłaca, ponieważ u niego ładniej będzie wyglądac biała i tyle, a ja biorę czarną ponieważ dwa moje ostatnie forki były białe ;)

Napisano

Dla mnie także kolor ma znaczenie, bo chodzi o to aby wszystko się komponowało, a nie rower wygląda jak świąteczna choinka. Także kupiłem białą 2010, bo wlaśnie jest z 2010 roku i korona jest w kolorze białym, a nie czarnym jak w 2009. Tylko tak jak pisałem wcześniej nie wiem dlaczego mają czerwone naklejki, a nie czarne ale to już mniejszy problem. rockrider jak kupujesz w Bikestacji to koniecznie pytaj o rabat. wink.gif

Napisano

Jutro postaram się je podesłać, bo nie chce mi się iść do garażu. Co byś chciał dokładnie widzieć na tych fotach? Amor wygląda dokładnie jak na zdjęciu w Bikestacji.

Napisano

Rebe już mam właśnie przyjechała do mnie :D

Zaraz porobię fotki to wrzucę ;)

Tu fotki trochę kijowe, ale jutro zrobię nowe w dzień :)

dscf0032h.th.jpgdscf0033an.th.jpgdscf0035bm.th.jpgdscf0037f.th.jpg

Napisano

Wszystko bez docinania, z manetka i nabita szyszka waży 1715gram.

Ale jutro wszystko po docinam i napiszę co i jak z waga jeszcze :)

PS: Wiem, lakier jest połysk i są odciski palców i wszystko widac, ale jutro dam nowe fotki robione w dzień i wszystko zniknie ;)

Napisano

Gratuluję zakupu i jesteś kolejnym szczęśliwym posiadaczem Reby 2010. Widzę że Twoja czarna nie odbiega wagowo od mojej, a myślałem że biała będzie lżejsza B) Jak skrócisz rurę to napisz na ile cm i jaka wtedy będzie waga.

Napisano

A wiec tak,

rurę skróciłem około 3cm :rolleyes:

Aktualna waga całego zestawu to:

Fork - 1648g

Manetka - 44g

Razem - 1692g

Wszystko już skręciłem do kupy i prezentuje się fajnie, lecz na pierwsze testy nowe rzeczy poczekają, bo jest mokro i błoto, a nie chcę uwalic lśniącego roweru :)

Poniżej fotki zrobione w dzień.

dscf0038g.th.jpgdscf0039.th.jpgdscf0040r.th.jpgdscf0041r.th.jpgdscf0042j.th.jpg

dscf0044c.th.jpgdscf0045a.th.jpgdscf0046jp.th.jpgdscf0047a.th.jpgdscf0048gp.th.jpgdscf0049o.th.jpg

Napisano

no jest poniżej okrągłej sumy <1700g i to chyba najwajżniejsze, teraz masz 20mm skoku więcej, golenie 32mm, a nie 30mm, i blokade z manetki :laugh: Czyli ogólnie waży tyle samo :) a z pancerzy i linki moższ zejśc... np.powercordz i mini i-link, coś takiego jak ostatnio zakupił Chris myślę, że taki zestaw ważyłby około 10g :yes: a Wydatek wcale nie taki strasznie duży... tylko nie wiem jak z linkami (ena) ;)

Napisano

ehhh.... to we mnie zmiana amortyzatora coraz bardziej dojrzewa:) Ale zawsze jak już o tym myślałem to chciałem kupić coś lżejszego niż mam (Black 80mm Air Platinum)=D

Napisano

Sorry rockrider ze w Twoim temacie ale zapytam co jest takiego ekscytujace w tym amorze, waga raczej klocowata, z tego co czytam to raczej ustawienie tego amora to mission impossible, cena?

Napisano

Sorry rockrider ze w Twoim temacie ale zapytam co jest takiego ekscytujace w tym amorze, waga raczej klocowata, z tego co czytam to raczej ustawienie tego amora to mission impossible, cena?

Cena 1050zł(z rabatem)

http://www.sklep.bikestacja.pl/product_info.php?products_id=2833

Na wadze straciłem, bo R7 ważyło 1480g :D

Ale poszedłem na komfort jazdy, a nie na wagę - trudno ok.200gram w plecy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...