Rybka33 Napisano 14 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Witam! Staję przed wyborem przerzutki tylnej. Zdecydowałem się na Shimano XT. Teraz tylko jedna sprawa. Czym różnią się modele RD-M760(ogólnie te starsze od M770) od modelu powyżej M770? na pewno różnią się ceną, czy czymś jeszcze(oczywiście chodzi mi o pracę, bo wyglądem na pewno ) Z góry dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 14 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 RD-M772 to już przerzutka w wersji "shadow" czyli o niskim profilu, poczytać możesz sobie np tutaj: http://www.rowerek.pl/index.php?products=product&prod_id=361 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybka33 Napisano 15 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 I niczym więcej? Zaskoczyło mnie to... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 To normalne, że nowszy model jest udoskonalany. Lepiej działa i jest lżejszy. Ale oczywiście nie we wszystkich przypadkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Technologia Shadow to nie "tylko". To co najmniej rewolucja jak na szimano. I jak najbardziej warto dopłacić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 16 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Różnica jest wielka ! Nie tylko w nazwie i w masie. Shadow jest to przerzutka "schowana" mniej podatna na uszkodzenia, poza tym mocniej naciąga łańcuch i nie obija się on o ramę (dolne widełki) a producent twierdzi że obsłuży nawet zębatkę 36t a starsza wersja 34t. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.