Skocz do zawartości

[Przerzuka] Problem z przednia przerzutką

Jarek7

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z przednia przerzutką , czytałem na forum jak poprawnie regulować przednia przerzutkę i to nic nie dało...założyłem lancuch na przerzutkę 1-1,naciągnąłem mocno linkę itp Mój problem polega na tym ze jak chcę na manetce przestawić łańcuch na 2bieg to nie mogę bo linka jest zbyt mocno naciągnięta..jak trochę linkę poluzuje przy manetce to jak wskoczy na drugi bieg to zatem w ogólę przerzutka się nie rusza i tak mam w kolko.Proszę pinie o pomoc!

Pozdrawiam Jarek!

• Mod Team

Był juz podobny temat jakis czas temu napisany podobnym jezykiem. Ciąg mozna pomylic jezeli sie wymienia rame albo przerzutke. Zazwyczaj ramy sa pod jedną z 2 mozliwości. Trzeba wymienic przerzutke na kompatybilną z systemem prowadzenia linki albo zastosowac "kołowrotek" zeby zmienic bieg linki. Ja tak mam u siebie mam gorny ciag na ramie a przerzutke na dolny.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8ceec90683825c01.html tak to u mnie wyglada. Moze nie za ładnie ale działa :rolleyes: koszt takiego ustrojstwa ok 10zł (home made) i chwila wolnego czasu. I jak by kto miał wątpliwości - linki o siebie nie tra a ni o nic innego :rolleyes:

A kolega z pierwszego posta jak nie ma takiej sytuacji to tylko fotka mogła by to rozstrzygnąć.

• 2 tygodnie później...

próbowałeś ustawić przerzutkę całkiem od nowa, ustawiając tak, aby na odpowiednich przerzutkach z tyłu, wózek przedniej przerzutki nie ścierał się z łańcuchem, a następnie ustawić przerzutkę z łańcuchem za 1 i 3 zębatce z przodu za pomocą środek do regulacji??

P.S. Miałem podobny problem w moim starym rowerze, zmontowanie wszystkiego od nowa pomogło. Trzeba mieć trochę cierpliwości z regulacją ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...