Jarek7 Napisano 13 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Mam problem z przednia przerzutką , czytałem na forum jak poprawnie regulować przednia przerzutkę i to nic nie dało...założyłem lancuch na przerzutkę 1-1,naciągnąłem mocno linkę itp Mój problem polega na tym ze jak chcę na manetce przestawić łańcuch na 2bieg to nie mogę bo linka jest zbyt mocno naciągnięta..jak trochę linkę poluzuje przy manetce to jak wskoczy na drugi bieg to zatem w ogólę przerzutka się nie rusza i tak mam w kolko.Proszę pinie o pomoc! Pozdrawiam Jarek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 14 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 O ile dobrze Cię zrozumiałem, a czytałem z 3 razy, to masz np. górny ciąg w przerzutce i próbujesz go od dołu podłączyć. Lub vice versa. Poza tym sięgnij po jakiś słownik, książkę, będzie Ci łatwiej się wysłowić i przedstawić swój problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 14 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Tego to ja tam nie wyczytałem, ale słownik by się przydał. W każdym razie wynika z tego tylko, że jak dobrze naciągnie linkę to nie może przerzucić przerzutki na środkową zębatkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 14 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 a jak słabo naciągnie, to na manetce "wchodzi" a na przerzutce nie. Więc - pomylone ciągi. Oczywiście o ile dobrze zrozumiałem chłopca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 14 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 No w sumie pasuje do pomylonych ciągów. Może jakieś zdjęcie ze zbliżeniem na przednią przerzutkę i linkę do niej idącą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Listopada 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Był juz podobny temat jakis czas temu napisany podobnym jezykiem. Ciąg mozna pomylic jezeli sie wymienia rame albo przerzutke. Zazwyczaj ramy sa pod jedną z 2 mozliwości. Trzeba wymienic przerzutke na kompatybilną z systemem prowadzenia linki albo zastosowac "kołowrotek" zeby zmienic bieg linki. Ja tak mam u siebie mam gorny ciag na ramie a przerzutke na dolny. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8ceec90683825c01.html tak to u mnie wyglada. Moze nie za ładnie ale działa koszt takiego ustrojstwa ok 10zł (home made) i chwila wolnego czasu. I jak by kto miał wątpliwości - linki o siebie nie tra a ni o nic innego A kolega z pierwszego posta jak nie ma takiej sytuacji to tylko fotka mogła by to rozstrzygnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam200 Napisano 28 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 próbowałeś ustawić przerzutkę całkiem od nowa, ustawiając tak, aby na odpowiednich przerzutkach z tyłu, wózek przedniej przerzutki nie ścierał się z łańcuchem, a następnie ustawić przerzutkę z łańcuchem za 1 i 3 zębatce z przodu za pomocą środek do regulacji?? P.S. Miałem podobny problem w moim starym rowerze, zmontowanie wszystkiego od nowa pomogło. Trzeba mieć trochę cierpliwości z regulacją ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.