manta980 Napisano 13 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Witam!! Mam mozliwosc kupna przerzutki x.0 tył sredni wózek ale mam manetki x.5 i czy to bedzie odpowiednio wspołpracowac i czy zmiany biegów beda płynne? Wielkie dzieki za odp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trucho Napisano 13 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 płynne może i będą ale nie wykorzystasz możliwości tej przerzutki z takimi manetkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manta980 Napisano 13 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 to trzeba byloby kupic i manetke prawa ale x.9 lub x.0? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 13 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Wykorzystasz 10% potencjału tej przerzutki. Zależy co wolisz. Gripy czy triggery. Ofc gripy zdecydowanie są tańsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manta980 Napisano 13 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Mam w 1 rowerze gripy i tak srednio mi sie podobaja bo nie mam wyczycia takiego jak w łopatkach ale jak mialbym kupowac to tylko prawa manetke wiec pewnie ok 150zł a przerzutka bedzie ok 250zł...wiec i tak sie opłaca...pomysle I nie tylko tansze i lzejsze!! i to sporo ale jakos nie lubie przekladac reki zeby zmienic bieg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 13 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Widać, że się nie ścigasz Do + można zaliczyć jak już chciałbyś komplet kupić gripów mikroindeksacja FD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manta980 Napisano 13 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Masz racje nie scigam sie chyba ze z kolegami po lasach.A pozatym rower mam od sierpnia.Ale maratony w nastepnym roku bede zaliczal.. A co do manetek znasz jakies sklepy inernetowe gdzie sa tanie manetki srama?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 13 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Nie chodzi mi o to, że jesteś gorszy czy coś tylko zalety gripów można poznać dopiero na wyścigu lub w ostrych górach. Bynajmniej ja się nie spotkałem z dużą różnicą w cenie tych manetek. Najtaniej chyba będziesz miał na allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompoe Napisano 13 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Taniej by ci wyszło kupić x.9. Podobne działanie a blisko 3x tańsza.Nawet jeśli cena za tą x.0 jest okazyjna to nie sądze, abyś potrzebował takiego sprzętu. Nie mówiąc już o sytuacji gdy np. urwiesz wózek i poznasz cenę zamiennika(zdaje się jest wyższa od dwóch x.9). Dla mnie bezsens... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 13 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Jakbym miał okazje kupić X.0 za 250 zł to bym się nie zastanawiał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 13 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 co do manetek zawsze możesz szukać starszych 9.0/9.0SL. kiedyś to był top i nadal jest bo konstrukcja gripów 9.0SL ( 2001/2002? te białe ) i X.o jest w zasadzie taka sama. ja mam 9.0SL ( z 1999 tzw. "carbon" ) czyli jeszcze bez SRS i nic im zarzucić nie mogę. zwłaszcza że są naprawde lekkie-seryjnie 156g te nowsze powinny lżej działać ale tu brak mi porównania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.