Cox Napisano 13 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Mam na tylnim kole jedną luźna szpryche (luźniejszą niż inne) co ją dokręcam to po jakimś czasie z powrotem jest tak jak było, staram sie nie za mocno przykręcac zeby nie przekrzywic obręczy, co z tym zrobic? dokręcic mocno? czy zostawić taką i jezdzic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompoe Napisano 13 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Luzuje się po pewnie dokręcasz ją za słabo. Musisz wyczuć pod ręką czy napręzenie jest takie jak innych szprych albo zbliżone. P.S. Pewnie wiesz, ale wolę napisać. Stroną napędowa jest zawsze sztywniejsz(ma mocniejszy naciąg) niż nie napedową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 13 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Jeżeli się na tym nie znasz odstawy do serwisu, a zrobią ci to w parę minut. Ja już ładnych pare tyś km przejechałem bez jednej szprychy i koło jak na razie ma się dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 13 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Jeśli nie ma bicia na kole, to nie ma co panikować Żeby ją mocniej dokręcić musiałbyś poluzować odpowiadającą jej szprychę z drugiej strony koła. Może nypel ma po prostu trochę zużyty gwint ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 13 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Wykręć nypel, daj na gwint trochę Locktite i zakręć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Ja myślę że jednak serwis pomoże, szybko i dobrze, a jak coś spieprzą to naprawią ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.