Rafalwind Napisano 12 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 witam, w przyszłym sezonie zamierzam wziąć udział w jakimś maratonie (a jeśli czas, chęci i kondycja pozwoli to w większej ilości imprez) ale mam pytanie: Gdzie dostępne są informacje o imprezach w regionie lubuskiego? Gdzie takie informacje są publikowane? Wiem że jest cykl imprez MTB organizowany przez zielonogórski TKKF. słyszałem też o wyścigu w łagowie w czasie szkolnych wakacji. (Aż mi się nie chce wierzyć ale...) Czy to wszystkie imprezy o charakterze MTB w regionie? PS. dodam że jestem z ZG i najlepiej aby wyścug był w okolicach zielonej lub świebodzin/sulechów/łagów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mushishi Napisano 13 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Hey! Na stronie www.czasnarower.pl w zakładce wyścigi można się dowiedzieć o imprezach w całej Polsce, oczywiście jak je ktoś doda do kalendarza. Ja z tej stronki dowiedziałem się o cyklu organizowanym przez zielonogórski TKKF i wystartowałem w jednej edycji. W tym roku w Żarach był organizowany wyścig, także w Gorzowie z cyklu Gryf Maraton. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzdecikk Napisano 27 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Z maratonami to ciężko w naszym regionie, ale wyścigów XC jest dość sporo. Tak na szybko z pamięci: Sulechów (w lutym i maju), Żary (sierpień), Zielona Góra (cały rok), Łagów (lipiec), Sulęcin (wrzesień), Kargowa (czerwiec), Krosno Odrz. (czerwiec chyba), Gubin (w 2009 było w październiku, w 2010 prawdopodobnie kwiecień). Tak więc jest z czego wybierać Można jeszcze dorzucić czerwcowy Obiszów MTB k. Głogowa i Maraton Leśny w Lubinie. We wrześniu jeszcze 64-sto Maraton w Osiecznej k. Leszna. A północne rubieże województwa to nie moja działka, bo tam nie mieszkam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 27 Sierpnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 W przyszłym roku w Słubicach będzie maraton, w tym roku odbył się pod nazwą Hanza maraton. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zahas Napisano 9 Września 2010 Udostępnij Napisano 9 Września 2010 W 2010. odbyło się kilkanaście wyścigów XC i kilka maratonów w Lubuskim. Może powielę tu niektóre wcześniejsze informacje ale wyglądało to mniej więcej tak: Wyścigi XC zaliczone do Grand Prix Województwa Lubuskiego MTB Amatorów: 25 kwietnia - Gubin 16 maja - Sulechów 30 maja - Zielona Góra 13 czerwca - Kargowa 20 czerwca - Zielona Góra 27 czerwca - Zielona Góra 18 lipca - Łagów 25 lipca - Krosno Odrzańskie 22 sierpnia - Żary 29 sierpnia - Zielona Góra Pozostałe wyścigi: 17 wrzesień - Sulęcin (XVI Międzynarodowy Zjazd Cyklistów) czerwiec (?) - Lubniewice Maratony: 27 czerwca - Gryf Maraton Stare Kurowo(poprzednio chyba w Gorzowie) 3 lipca - Hanza Maraton Słubice/Frankfurt Poza granicami województwa: 5 września - Gryf Maraton Barlinek 18 września - Maraton Michałki Wieleń 3 października - wyścig XC (?) Wolsztyn Nie jestem pewien wyścigu w Lubniewicach (w poprzednich latach odbywał się w czerwcu). Mimo wszystko myślę, że nie były to wszystkie tego typu imprezy w regionie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woojt Napisano 11 Września 2010 Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Ktoś coś wie o wyścigu MTB w październiku na Wzgórzach Piastowskich w ZG? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woojt Napisano 22 Września 2010 Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Lubuskie Towarzystwo Krzewienia Kultury Fizycznej przy współudziale Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji oraz Ludowego Klubu Sportowego TRASA w Zielonej Górze organizuje ZIELONOGÓRSKI NOCNY WYŚCIG MTB AMATORÓW O PUCHAR PREZYDENTA ZIELONEJ GÓRY Wyścig odbędzie sie w dniu 2 października br. na Wzgórzach Piastowskich w Zielonej Górze. Szczegóły w regulaminie. SERDECZNIE ZAPRASZAMY! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Golek Napisano 25 Września 2010 Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Kto z forum się wybiera ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zahas Napisano 12 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Na stronie zielonogórskiego TKKF-u podano już terminy wyścigów na rok 2011. Wyścigi zaliczane do II Grand Prix Województwa Lubuskiego MTB Amatorów odbędą się: -17 kwietnia w Drzonkowie, -8 maja w Zielonej Górze, -15 maja w Sulechowie, -29 maja w Gubinie, -12 czerwca w Krośnie Odrzańskim, -19 czerwca w Kargowej, -26 czerwca w Zielonej Górze, -3 lipca w Lubrzy, -10 lipca w Zielonej Górze, -17 lipca w Łagowie, -23 lipca w Zielonej Górze (wyścig nocny), -7 sierpnia w Czerwieńsku, -14 sierpnia w Bogdańcu, -29 sierpnia w Drzonkowie. Jak widać jest więc kilka okazji do niezłej zabawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProEvolution Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Ja na pewno na nocny wybiorę się heheheh. Ktoś jeszcze byłby chętny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zahas Napisano 12 Marca 2011 Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Sprawdzałem ostatnio aktualność terminów wyścigów i okazało się, że nieco zmienił się rozkład wyścigów II Grand Prix Województwa Lubuskiego MTB Amatorów. Wersję bieżącą można znaleźć tu. Jeśli chodzi o Gryf Maraton który miał zwykle jakąś tam edycję w Lubuskim to w tym roku ominie on nasze województwo. Co do innych imprez nadal nie znalazłem terminów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProEvolution Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Ktoś wybiera się na maraton 8 maja do Drzonkowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sworks Napisano 6 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Ktoś wybiera się na maraton 8 maja do Drzonkowa? Ciężko to nazwać maratonem...Chociaż dystans jak na wyścig XC dość długi bo blisko 48 km... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zahas Napisano 7 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 I ponownie na stronie Zielonogórskiego TKKF pojawił się terminarz zawodów w III już Grand Prix Województwa Lubuskiego MTB Amatorów. Terminy na dzień dzisiejszy przedstawiają się następująco: 13 maja – Drzonków 27 maja – Zielona Góra 10 czerwca – Zielona Góra 24 czerwca – Świdnica 01 lipca – Cybinka 22 lipca – Łagów gm. Świebodzin 29 lipca – Zielona Góra 05 sierpnia – Zbąszynek 12 sierpnia – Czerwieńsk 09 września – Międzyrzecz 23 września – Drzonków Oprócz tego cyklu zawodów odbędzie się konkurencyjne III Grand Prix Kaczmarek Electric MTB. Terminy startów to: 29 kwietnia lub 1 maja - Boszkowo 20 maja - Sulechów 17 czerwca - Kargowa 1 lipca - Lubrza 26 sierpnia - Nowa Sól 30 września - Wolsztyn Terminarz obu cykli imprez może się zmienić. Wiem też, że to nie wszystkie wyścigi (podobno odbędą się jeszcze jakieś zawody w Sulęcinie, być może w Lubniewicach). Jeśli ktoś woli szosę to może zainteresuje go Gorzowski Maraton Rowerowy (30 czerwca). Do tego jest jeszcze kilka imprez całkiem niedaleko poza granicami Lubuskiego np: 3 czerwca Grand Prix Wielkopolski w Maratonach Rowerowych MTB w Barlinku czy 15 września Michałki w Wieleniu. Będzie więc kilka okazji do pojeżdżenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zahas Napisano 18 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Małe uaktualnienie: 20 maja - II Międzynarodowe Mistrzostwa MTB Lubniewic 15 września - Międzynarodowy Zjazd Cyklistów Sulęcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zahas Napisano 2 Marca 2012 Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 I kolejny update: 22 kwietnia - X Crossowy Maraton Rowerowy MTB Amatorów w Sulęcinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rokiZG Napisano 19 Marca 2012 Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 15 kwietnia Piekło Przytoku - Pamiętajcie o tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.