darekpsk Napisano 12 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Mam problem ponieważ, chciałem ściągnąć sobie korbę Truvativ Firex 3.3 która jest na imbusa nr8, aby ją wyczyścić i miałem także w planach domowy przegląd suportu jednak przy odkręcaniu ramienia, aby móc odkręcić korbę przekręciłem tą śrubę ("gniazdo") na imbusa i w żaden sposób nie odkręcę korby. Imbus 8 się obkręca i nie mam pomysłu jak odkręcić tą śrubę nie uszkadzając korby ani roweru. Jak ktoś wie w jaki sposób można to rozkminić to bardzo proszę o napisanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manta980 Napisano 12 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Mam ten sam problem tylko ze z mostkiem idz do serwisu to ci zrobia.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 12 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 kup w metalowym nieco większego torxa i wbij go w gniazdo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 12 Listopada 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Tak, serwis to najgorsze z możliwych rozwiązań. Sam miałem jakiś czas temu problem z wyrobionym kluczem na gwiazdkę do tarczy hamulcowej i serwis powiedział, że "nie da się". Oczywiście po kilkunastu minutach pracy nad śrubą poszła jak po maśle, ale przecież się nie dało. Serwis to ostateczność. Postaraj się w delikatny sposób pilnikiem zrobić w śrubie gniazdo na śrubokręt, następnie uderzaj młotkiem w śrubokręt, powinno puścić. Powodzenia w majsterkowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekpsk Napisano 12 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 aha więc jutro popróbuje i myślę że się uda dzięki za szybką odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.