rafalek940 Napisano 12 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Witam potrzbuje rogow przymierzalem juz boplight ale cos wygadje mi sie ze beda za krotkie potrzebuje tak 90mm/100mm na wadze tez mi troszke zalezy gdyz marzy mi sie rower <10 kg i brakuje mi 300 gramow waga max 100 gram moge przeznaczyc 50-75 zł kolor najlepiej białe lub czarne prosze o pomoc i dzieki za odp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 12 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Do ścigania krótkie Boplighty będą wręcz uszyte. Popatrz jak jesteś na jakimś maratonie na rogi. Wszyscy raczej preferują krótkie albo jeżdżą bez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 12 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 ok ale ja amm 1 rower i w dłuzsze wycieczki okolo 100 km to takei rogi sa niewygodne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
accentinferno Napisano 12 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 http://allegro.pl/it...9g.html#gallery http://allegro.pl/it...ower_sport.html http://allegro.pl/it...el.html#gallery Tu są 3 linki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manta980 Napisano 12 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Na twoim miejscu brałbym BOPLIGHTY owszem sa drogie ale wygladaja i sa wygodne... A moze z czegos innego uda ci sie wage odlozyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 12 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Accent Sprint, boplightopodobne tylko na pokaz, ew dla liczacych kazdy gram, ale na pewno nie dla przyjemnosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 12 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 moze jednak ten boplight albo accent ino kurde jaki kolor bo wiem ze boplight jest bialy i czarny ktory poradzicie do mojej maszynki ? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6eecd16a3d154291.html fakt jeszcze troszke gola ale teraz mam juz prawie wszystko oprocz rogow i suportu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 12 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 ja mogę polecić PRO SL całkiem tanie i stosunkowo lekkie sam używam i sobie chwalę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manta980 Napisano 12 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Trudno powiedziec to zalezy w jakich kolorach masz pozostałe elementy.. Ja mam rower niebiesko-biały i mam wszystkie elementy czarne i pasuje Moze białe by pasowały do siodła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miciu22 Napisano 12 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Jak dla mnie to białe Boplighty wyglądałyby co najmniej dobrze Tylko cena lekko przeraża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manta980 Napisano 12 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Mój odnośnik A moze takie cus znalazłem na allegro.Sa brzydkie ale lekkie i troche tansze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 12 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 mam do kupienia nowe boplighty za 50 zł brac je ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manta980 Napisano 12 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 jak za 5 dyszek to wes bo nieznajdziesz tanszych......nowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 13 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Ritchey WCS Ergo - gięte do środka (pasują zarówno do prostych jak i giętych kierownic), 100mm długości licząc od krawędzi kierownicy, 74g, cena gdzieś koło 70 zł. Dla mnie bardzo wygodne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 13 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Accent Sprint, boplightopodobne tylko na pokaz, ew dla liczacych kazdy gram, ale na pewno nie dla przyjemnosci Miałem je - bardzo wygodne rogi. Trochę rażą spawiska przy obejmie, ale da się przeżyć Takie rogi o okrągłym przekroju w stylu Boplight'a to tak bardziej żeby złapać na podjeździe a potem puścić, bo w długą trasę są jak dla mnie za cienkie i nie ma jak dobrze oprzeć dłoni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 13 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Ritchey WCS Ergo - gięte do środka (pasują zarówno do prostych jak i giętych kierownic), 100mm długości licząc od krawędzi kierownicy, 74g, cena gdzieś koło 70 zł. Dla mnie bardzo wygodne. Fakt, wygodne to one są, ale urodą to nie grzeszą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciczek Napisano 13 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Z mojej strony z czystym sumieniem mogę polecić rogi PRO SL 3D. Sam takich używam w tym sezonie i nie znalazłem wad. O WCSach słyszałem że się szybko ścierają a na tych nie widać śladów. Waga ich to 62g więc lekkie ale wybór i tak należy do Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 13 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Że zagięte? Coś za coś, no nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 14 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Ja Bym wybrał te WCS-y Ergo. Bo za tą Cena/Waga/Wygoda to jest chyba Bardzo Dobry Wybór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macieklis Napisano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Witam, mam takie pytanie, chce kupić sobie rogi do roweru. Znalazłem takie dwa interesujące mnie modele, co o nich sądzicie? http://www.centrumrowerowe.pl/003216/Author-ABE-30_N_ROGI_giete_czarne/Produkt.aspx http://www.centrumrowerowe.pl/003043/PRO-ROGI_L-BEND_GIETE/Produkt.aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Author prezentuje się lepiej bo kuty jest z jednego kawałka aluminium, podczas gdy w pro widać spawy przy mocowaniu. Ale to tylko aspekt estetyczny bo np. w pro wyprofilowano chwyt na dłoń (pogrubienie i tarka w centralnej części), więc ze strony pro większa ergonomia. Obydwa modele się sprawdzą, chociaż z pewnością są przyciężkawe (obstawiam, że ważą powyżej 150g). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macieklis Napisano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 arroyo author mi się bardziej wizualnie podobają choc faktycznie pro są bardziej ergonomiczne. Jeżeli chodzi o wagę to author chyba waży coś koło 160 a pro 140 więc dużych różnic nie ma. Póki co to moj rower i tak nie należy do najlżejszych więc kilka dodatkowych gramów nie powinno mu zaszkodzić Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macieklis Napisano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 hmm znalazłem jeszcze coś takiego http://www.rowerek.pl/index.php?products=product&prod_id=142 teraz tylko kwestia co lepiej sprawdza się na dłuższe wyprawy? jak dobrze się doczytałem to koledzy takie ktrótkie polecają na maratony a więc na dłuższe wyprawy lepszym rozwiązaniem będą Author-ABE-30N, zgadza się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Większe, oraz gięte rogi to przede wszystkim więcej możliwości ułożenia dłoni podczas jazdy. Jak wiadomo trzymanie dłoni przez kilka godzin w jednej pozycji powoduje mrowienie, drętwienie oraz ból, często zmieniając układ dłoni możesz temu zapobiec. Lekkie krótkie rogi przydają się podczas podjazdów w terenie, jeśli natomiast preferujesz jazdę rekreacyjną, trekking itp to lepiej wybrać większe rogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macieklis Napisano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Decyzja padła na author. Zobaczymy jak się będą sprawdzać Najwyżej za jakiś czas się wymieni, teraz czekam na przesyłkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.