Skocz do zawartości

[amortyzator]do 500zł

manta980

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak jak mówiłem wcześniej wszystko zależy od ustawienia :P i oczywiście od wersji (nie wiem na jakiej Torze jeździłeś, ale każda wersja chodzi inaczej). No i oczywiście każdy wymaga od amortyzatora pracy, która będzie dla niego odpowiednia (nie każdemu musi się podobać praca Tory, może niektórzy szukają dokładnie tego, co Epicon może zaoferować :) ) Nową Torę 289 Solo Air można mieć na Allegro już za ok 580zł. Natomiast 318 Solo Air w tym przedziale cenowym - tylko używana. ;)

Napisano

A ustawiałeś ciśnienie w Torze idealnie pod siebie? Ponieważ sądząc po zapaleńcach, którzy używają tego forum (np. ja :D ), twierdzę, że swojego Epicona miałeś ustawionego idealnie pod swoje preferencje (pewnie spędziłeś nad tym dłuższą chwilę z pompką w ręce :wallbash: ). Jeżeli z Torą miałeś krótkotrwałe spotkanie to może nie zdążyłeś jej idealnie ustawić (jeżeli nabiłeś ciśnienie sugerowane przez producenta to trochę przesadziłeś, ponieważ producent trochę zawyżył skalę ciśnień :P ).

• Mod Team
Napisano

A ustawiałeś ciśnienie w Torze idealnie pod siebie? Ponieważ sądząc po zapaleńcach, którzy używają tego forum (np. ja :) ), twierdzę, że swojego Epicona miałeś ustawionego idealnie pod swoje preferencje (pewnie spędziłeś nad tym dłuższą chwilę z pompką w ręce ;) ). Jeżeli z Torą miałeś krótkotrwałe spotkanie to może nie zdążyłeś jej idealnie ustawić (jeżeli nabiłeś ciśnienie sugerowane przez producenta to trochę przesadziłeś, ponieważ producent trochę zawyżył skalę ciśnień :) ).

Torę ustawiłem pod siebie- SAG jakieś 15-17% faktycznego skoku. Ciśnienia nigdy nie ustawiam wg tabelek- jak napisałeś, większosć producentó zawyża dane. W Torze nie podobała mi się tępa praca na małych i średnich nierównościach- jak chcialem większej czułości , obniżałem cisnienie - wtedy czułość była w miarę OK ,ale amorek za bardzo nurkował. Jak chciałem uniknąć nurkowania- to był za twardy. generalnie byla jakas taka mało przyjazna , lub tez jak mówi mój kolega" nijakataka ".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...