Felton93 Napisano 29 Grudnia 2009 Napisano 29 Grudnia 2009 Tak jak mówiłem wcześniej wszystko zależy od ustawienia i oczywiście od wersji (nie wiem na jakiej Torze jeździłeś, ale każda wersja chodzi inaczej). No i oczywiście każdy wymaga od amortyzatora pracy, która będzie dla niego odpowiednia (nie każdemu musi się podobać praca Tory, może niektórzy szukają dokładnie tego, co Epicon może zaoferować ) Nową Torę 289 Solo Air można mieć na Allegro już za ok 580zł. Natomiast 318 Solo Air w tym przedziale cenowym - tylko używana.
Mod Team durnykot Napisano 29 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 29 Grudnia 2009 Jeździłem na 318- ta sama trasa w tym samym dniu.
Felton93 Napisano 29 Grudnia 2009 Napisano 29 Grudnia 2009 A ustawiałeś ciśnienie w Torze idealnie pod siebie? Ponieważ sądząc po zapaleńcach, którzy używają tego forum (np. ja ), twierdzę, że swojego Epicona miałeś ustawionego idealnie pod swoje preferencje (pewnie spędziłeś nad tym dłuższą chwilę z pompką w ręce ). Jeżeli z Torą miałeś krótkotrwałe spotkanie to może nie zdążyłeś jej idealnie ustawić (jeżeli nabiłeś ciśnienie sugerowane przez producenta to trochę przesadziłeś, ponieważ producent trochę zawyżył skalę ciśnień ).
Mod Team durnykot Napisano 30 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 30 Grudnia 2009 A ustawiałeś ciśnienie w Torze idealnie pod siebie? Ponieważ sądząc po zapaleńcach, którzy używają tego forum (np. ja ), twierdzę, że swojego Epicona miałeś ustawionego idealnie pod swoje preferencje (pewnie spędziłeś nad tym dłuższą chwilę z pompką w ręce ). Jeżeli z Torą miałeś krótkotrwałe spotkanie to może nie zdążyłeś jej idealnie ustawić (jeżeli nabiłeś ciśnienie sugerowane przez producenta to trochę przesadziłeś, ponieważ producent trochę zawyżył skalę ciśnień ). Torę ustawiłem pod siebie- SAG jakieś 15-17% faktycznego skoku. Ciśnienia nigdy nie ustawiam wg tabelek- jak napisałeś, większosć producentó zawyża dane. W Torze nie podobała mi się tępa praca na małych i średnich nierównościach- jak chcialem większej czułości , obniżałem cisnienie - wtedy czułość była w miarę OK ,ale amorek za bardzo nurkował. Jak chciałem uniknąć nurkowania- to był za twardy. generalnie byla jakas taka mało przyjazna , lub tez jak mówi mój kolega" nijakataka ".
Felton93 Napisano 30 Grudnia 2009 Napisano 30 Grudnia 2009 A jaki miała skok ta wersja? I jaka jest Twoja waga?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.