Kanonier Napisano 10 Listopada 2009 Napisano 10 Listopada 2009 Witam, Mam mały dylemat ponieważ mam kilka części co do których mam dylemat i pasuje mi wybrać po 1 z poniżej wymienionych i złożyć na tym rower. Proszę o rady. Głownie chodzi mi o ramę - Trek bardziej znana marka ale Canyon ostatnio też powoli się wybija?? http://portal.bikefoto.pl/foto_big/38209.jpg Ramy: Trek 4500 i Canyon Grande Canyon?? Amortyzator: RS Judy TT, Manitou Black, Suntour RST?? Hamulce: Magura Julie, Giant MPH 3,0??
Qba66 Napisano 11 Listopada 2009 Napisano 11 Listopada 2009 Co do ramy ciężko mi się wypowiedzieć, natomiast co do reszty... hamulce gianta MPH3 to przeżytek i nie polecam Ci ich ani trochę. Magury powinny sprawować się dużo lepiej. Co do amortyzatora, z wymienionych najlepszym wyborem będzie Manitou Black, choć dużo zależy też od stanu w jakim są dane widelce. P.S rozumiem, że składasz rower z używanych gratów, tak? Ciężko jako tako porównywać w takim wypadku sprzęt bo dużo zależeć będzie od stanu wyeksploatowania.
Schwefel Napisano 11 Listopada 2009 Napisano 11 Listopada 2009 Zarówno Julie jak i MPH to spowalniacze jak na dzisiejsze warunki. Z dwojga złego lepsze są Julie bo w MPH problem był z gotowaniem się układu, wyciekami i krzywymi tarczami. Black to dobry amor, Judy TT się nie umywa do niego także bierz Canyona.
Kanonier Napisano 14 Listopada 2009 Autor Napisano 14 Listopada 2009 Dziękuję za odpowiedzi. Tak, wszystkie części są używane i z nich muszę złożyć jakiś rowerek. Nie startuję w zawodach itp., nie ścigam się ale mimo wszystko zostawię chyba Canyona (zdjęcie wyżej). Nie jest najnowszy (widać po grafice na ramie) ale może dla mnie wystarczy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.