Skocz do zawartości

[Rama] Canyon czy Trek?

Kanonier

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam mały dylemat ponieważ mam kilka części co do których mam dylemat i pasuje mi wybrać po 1 z poniżej wymienionych i złożyć na tym rower. Proszę o rady. Głownie chodzi mi o ramę - Trek bardziej znana marka ale Canyon ostatnio też powoli się wybija??

http://portal.bikefoto.pl/foto_big/38209.jpg

Ramy: Trek 4500 i Canyon Grande Canyon??

Amortyzator: RS Judy TT, Manitou Black, Suntour RST??

Hamulce: Magura Julie, Giant MPH 3,0??

Napisano

Co do ramy ciężko mi się wypowiedzieć, natomiast co do reszty... hamulce gianta MPH3 to przeżytek i nie polecam Ci ich ani trochę. Magury powinny sprawować się dużo lepiej. Co do amortyzatora, z wymienionych najlepszym wyborem będzie Manitou Black, choć dużo zależy też od stanu w jakim są dane widelce.

P.S rozumiem, że składasz rower z używanych gratów, tak? Ciężko jako tako porównywać w takim wypadku sprzęt bo dużo zależeć będzie od stanu wyeksploatowania.

Napisano

Zarówno Julie jak i MPH to spowalniacze jak na dzisiejsze warunki. Z dwojga złego lepsze są Julie bo w MPH problem był z gotowaniem się układu, wyciekami i krzywymi tarczami.

Black to dobry amor, Judy TT się nie umywa do niego także bierz Canyona.

Napisano

Dziękuję za odpowiedzi.

Tak, wszystkie części są używane i z nich muszę złożyć jakiś rowerek. Nie startuję w zawodach itp., nie ścigam się ale mimo wszystko zostawię chyba Canyona (zdjęcie wyżej). Nie jest najnowszy (widać po grafice na ramie) ale może dla mnie wystarczy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...