kaciel6 Napisano 9 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Czy macie jakiś domowy sposób aby zacisnąć końcówkę pancerza podobnie jak w fabrycznych pancerzach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 9 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Mozemy prosic o wiecej szczegolow, bo jak na moje proste rozumowanie to... nie wiem o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 9 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Ja w sumię tego nie robiłem i nie wydaje mi się aby było to konieczne jeżeli pancerz ma dopowiednią długośc i idealnie wchodzi w przelotki wydaje mi się to zbędne, no chyba że często zmieniasz linki lub zdejmujesz pancerze (jak się mylę to mnie poprawić ), jeżeli miałbym już zacisnąc końcówke to pewnie użyłbym do tego kombinerek, ale robiłbym to ostrożnie ze względu na dużą plastycznośc, podatnośc tego materialu na odkształcenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 9 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Kombinerki, lub na hardkora - zębami:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaciel6 Napisano 9 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 kombinerkami wychodzi strasznie tandetnie, zastanawiałem się nad budową jakiejś praski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 9 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Ja przy wymianie pancerzy tylko lekko kombinerkami ściskałem, tak tylko aby końcówka się nie zsuwała. Mocniej nie trzeba, bo po co ?? Przecież i tak nie spadnie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 10 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Ja używam zaciskarki do konektorków, takiej jak ta - http://www.allegro.pl/item803475202_zaciskarka_do_konektorow_profes_promocja_od_ss.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
accentinferno Napisano 10 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Ja nigdy tego nie robiłem po uważam to za zbędne, ale to co napisał Schwefel jest najlepszym patentem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaciel6 Napisano 10 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 A czy jest jakieś narzędzie serwisowe do zaciskania końcówek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 10 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Końcówek pancerza nie trzeba zaciskać. Same się będą dobrze trzymały po włożeniu w ramę i załozeniu linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 10 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 http://www.parktool.com/products/detail.asp?cat=14&item=CN-10# Wygląda tak samo jak mój zaciskacz a kosztuje pewnie z 10x drożej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 10 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Blisko byłeś jest jakieś 4 razy droższa Koszt "ciachajca" do pancerzy z unikalnymi umiejętnościami zaciskania końcówek pancerzy i uwaga, uwaga... linek! To koszt ok. 100 złotówek polskich Do Park Toola trzeba do tej stówki dorzucić jeszcze 30 ekstra. Co do tego że nie trzeba. Kilka razy trafiłem na tak fatalnie spasowane (wymiarowo rzekomo były ok), że dociśniecie było konieczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.