Lubis97 Napisano 9 Listopada 2009 Napisano 9 Listopada 2009 Prosil bym was o to zebysie napisali amortyzatory ktore sprawdzaja sie w 100% na zjazdach, nie chce zebyscie wylaniali najlepszy, ale zebysmmy razem stworzyli liste tych najlepszych waszym zdaniem
adriansocho Napisano 9 Listopada 2009 Napisano 9 Listopada 2009 Marzocchi Monster T, słyszałem dobre opinie.
mati199 Napisano 9 Listopada 2009 Napisano 9 Listopada 2009 Ponownie zakładasz temat, który u ciebie nie ma racji bytu. Jak chcesz to proszę bardzo: Manitou Dorado
accentinferno Napisano 9 Listopada 2009 Napisano 9 Listopada 2009 Zmieniam. Manitou Dorado to jest fenomen. Miałem go napisać ale nie mogłem znaleźć nazwy . Wpisywałem w google że działa odwrotnie ale nazwa mi nie wyskakiwała. Dorado to cud dh:)
tobo Napisano 9 Listopada 2009 Napisano 9 Listopada 2009 pytanie pierwsze: po co chcesz stworzyc ranking widelcow do dh na forum na ktorym temat dh jest tak rzadki jak wlosy na glowie lysego faceta? pytanie drugie: po co pytasz w temacie o amortyzatory sprawdzajace sie w 100 procentach jesli w tytule tematu podajesz 200 procent? a dla rozjasnienia ci w glowie: kazdy amortyzator do dh czolowego producenta jest dobry - pytanie w jakim typie dh ma byc uzytkowany. dlatego ze niektore widelce dh sa cenione jako widelce do scigania sie a inne do uniwersalnej jazdy dla przecietnego czlowieka. dlaczego? bo roznia sie masa mozliwosciami ustawienia itd. moja malutka sugestia: jesli rzeczywiscie planujesz wydac tyle pieniedzy, a gdybam ze nie jestes pelnoletni i ktos ci ten zakup zasponsoruje to proponuje ci najpierw pomacac takie rowery na zywo (chyba nie jestes sam jak palec i w twoim otoczeniu sa ludzie posiadajacy takowe sprzeta?) niz wyrzucic mase kasy w bloto mylac marzenia z rzeczywistoscia. adnotacja do tematu o rowerze dh - jesli twoj budzet to 9500 a ty chcesz by podac ci rowery z cena 15000 to jaka miarodajna i jasna dla ciebie informacje otrzymasz? 5,5 tysiaca to czesto przepasc przy wartosci sprzetu. aaa jeszcze jedno: widze ze jestes wyjatkowo zielony w temacie, inaczej orientowalbys sie ze jest pare serwisow dh w polsce - moze udzielaja sie na nich w wiekszosci fantasci ale to wg mnie i tak wiarygodniejsze zrodlo informacji niz forum ktorego glownym obszarem tematycznym jest xc i jemu pokrewne. odwiedz forum dh zone.
adriansocho Napisano 9 Listopada 2009 Napisano 9 Listopada 2009 moja malutka sugestia: jesli rzeczywiscie planujesz wydac tyle pieniedzy, a gdybam ze nie jestes pelnoletni i ktos ci ten zakup zasponsoruje to proponuje ci najpierw pomacac takie rowery na zywo (chyba nie jestes sam jak palec i w twoim otoczeniu sa ludzie posiadajacy takowe sprzeta?) niz wyrzucic mase kasy w bloto mylac marzenia z rzeczywistoscia. dobrze byłoby jeszcze zapytać się czy ten kto sponsoruje ten rower będzie też dawał kasę na wypady w góry żeby owego DH zaznać.
Schwefel Napisano 10 Listopada 2009 Napisano 10 Listopada 2009 No w Krakowie to tam oni gór nie mają a ciężko by przejechać na tym biku z 50km żeby dojechać do tych gór.
adriansocho Napisano 10 Listopada 2009 Napisano 10 Listopada 2009 Jakieś górki to są blisko krakowa, ale żeby naprawdę poszaleć to trzeba gdzieś dalej, no i wtedy kasa za wyciągi Tak poza tematem, czy zgodzicie się ze mną jeśli napiszę, że nasze forum zdecydowanie preferuje uniwersalny rower terenowy, wszystko pomiędzy XC a FR/DH, czyli tzw. all mountain i enduro? Ja wierzę, że to jest najlepszy rower dla każdego a zwłaszcza początkującego. Jeśli ktoś się naoglądał Krankedów i ciągnie go w stronę skoków to niech pierwszy porządny full ma trochę większy skok (130-150), na początku i tak psychika nie pozwoli robić tych 6-metrowych dropów tylko na początek małe schodki albo hopy w lesie i subtelne ostrożne zjazdy po luźnych kamieniach wielkości pięści z prędkością do 40kmph
Mod Team IvanMTB Napisano 10 Listopada 2009 Mod Team Napisano 10 Listopada 2009 Klaniam, Nie zgodze sie. Tutaj wiekszosc to krosiarstwo i maratonczycy. Z reszta wyksztalcilo sie to z jak by nie patrzec XC Zone. O uniwersalnych rowerach do EN i AM to na www.emtb.pl ludzie prawia. Szacunek... I.
adriansocho Napisano 10 Listopada 2009 Napisano 10 Listopada 2009 O uniwersalnych rowerach do EN i AM to na www.emtb.pl ludzie prawia. Szacunek... I. Czytywałem emtb i udzielałem się zanim przeżyło zawiechę jakoś pod koniec wakacji, z tego co widziałem to nadal działa i chyba nawet ludzie piszą ale się coś cienko litery wyświetlają. Zresztą trochę klimat emtb mi nie pasi.
Mod Team IvanMTB Napisano 10 Listopada 2009 Mod Team Napisano 10 Listopada 2009 Nie ma obowiazku kochania emtb. Ale nie zmienia to faktu ze to forum zdecydowanie EN/AM. Szacunek... I.
derik65 Napisano 14 Grudnia 2009 Napisano 14 Grudnia 2009 No w Krakowie to tam oni gór nie mają a ciężko by przejechać na tym biku z 50km żeby dojechać do tych gór. Byłeś kiedyś chociaż w okolicy Krakowa?
emilio3 Napisano 22 Grudnia 2009 Napisano 22 Grudnia 2009 Dobry amor do DH i w dobrych cenach marzocchi junior t. Polecam forum dh zone tam sobie pogadasz i dowiesz co i jak.
daw1510 Napisano 17 Lutego 2010 Napisano 17 Lutego 2010 Witam, Otóż mam na stanie amortyzator.. Jest to dwu półka o bardzo grubych goleniach, na górze posiada jakieś 'pokrętełka' jednak nie kręcą się... Jest to amor up-side-down. Jest pozbawiony wszelkich naklejek oraz nie posiada żadnego wygrawerowanego loga czy napisu. Wiem tyle, że kosztował 2500 zł mniej więcej w roku 2005 i był sprowadzany z Anglii. Posiada ochraniacze na górnych goleniach aby nie dobijać do ramy podczas skrętu kierownicą. Na tych 'odbojnikach' widnieje logo oraz napis firmy DNM. Teraz prośba.. Pilnie potrzebuję wiedzieć co to za amortyzator, jaki model, czy posiada jakiekolwiek regulacje, generalnie jak najwięcej rzeczy o nim. Bardzo proszę o jakiekolwiek sensowne odpowiedzi, za które z góry serdecznie dziękuję. Błagam pomóżcie mi ! W razie czego wyślę więcej zdjęć piszcie na GG: 4581128 lub e-mail: banderaz123@op.pl Tu zamieszczam kilka fotek: http://pl.tinypic.com/r/985agn/6 http://pl.tinypic.com/r/jr38uq/6 http://pl.tinypic.com/r/2nc0v0y/6
blair7 Napisano 17 Lutego 2010 Napisano 17 Lutego 2010 Kolo krakowa jest wiele gorek, a w myslenicach ktore sa calkiem niedaleko krk rozgrywany jest puchar (na pewno polski, ale tez zagraniczni zawodnicy jezdza) w dh. Amor do dh to tylko fox40 A amor ze zdjecia troche jak makrokesz wyglada
Gość Napisano 20 Lutego 2010 Napisano 20 Lutego 2010 Nawet niedorozwiniety czlowiek jesli ma napis DNM to wejdzie na strone tej firmy i widzi jak byk http://www.dnmsuspension.com/bicycle/usd-180.html Wpisuja w google grafika ten amor nawet bez nazwy tylko DNM upside down to jest jeszcze dziebiedziesiat roznych zdjec.Wspomniany Volcano to nowa wersja starego amora.Pamietam ze mial sprezynki w otwartej kapieli i dawno dawno temu bujal nawet w pucharze swiata jak byl rozgrywany pod patronatem Grundiga.Reszte szukaj bo mnie trzepie...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.