macrianus2 Napisano 4 Września 2005 Napisano 4 Września 2005 sprzedac to bedzie ciezko, bo malo kto ma juz rower na 1' stery, a jesli nawet ktos ujezdza cos takiego to raczej nie ma zamiaru w to specjalnie inwestowac :-(
Gość Chomick Napisano 4 Września 2005 Napisano 4 Września 2005 tak właśnie się tego obawiałem. W takim razie jeśli zmienie rurkę, bo przypuszczalnie się to uda, to jak kwestia ze sterami redukcyjnymi? Nie widziałem jak to wygląda, i jak dalej kwestia z mostkiem i kierownicą? Pozdro
macrianus2 Napisano 4 Września 2005 Napisano 4 Września 2005 jesli zmienisz rurke na 9/8 cala to zalozysz to cudo normalnie jak amort a-head. mostek bedziesz musial kupic inny, kierownica bedzie pasowac.
Gość Anonymous Napisano 4 Września 2005 Napisano 4 Września 2005 nie no wiem że do aheada mostek jest inny. Wątpliwości miałem tylko czy da się rurkę zmienić na 9/8, bo myślałem że tak zrobiony jest trzpień. W takim razie wszystko ok, dzieki za pomoc.
rafalvfr Napisano 27 Lipca 2008 Napisano 27 Lipca 2008 Witam Ja wydluzam rury sterowe (wymieniam na nowe) Choc temat zamierzchly to moze ktos przez przypadek tu trafi .... Nie ma zadnych pras, grzania czy chlodzenia. Bez dodatkowych naprezen i innych takich. Pomijam wyjecie rury - to moja tajemnica; calosc finalnie jest klejona. W razie jakby co prosze szukac opsiow na pl.rec.rowery. Przyszedl taki czas, ze musialem rure wymienic i w swoim amortyzatorze - Z2 SuperFly z 99 roku. Pozdrawiam Rafał
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.