Navaho Napisano 8 Listopada 2009 Napisano 8 Listopada 2009 Witam! Czy toś wie może ile mniej więcej może kosztować przeplatanie koła? Pytam się, bo znalazłem fajną ofertę obręczy Kup teraz na Allegro i pomyślałem, że mógłbym wymienić moją "giętką" starą obręcz, tylko właśnie nie wiem czy mi siana wystarczy na to wszystko
afly Napisano 8 Listopada 2009 Napisano 8 Listopada 2009 W moim mieście przeplatanie koła od 25zł - 35zł (miasto 70 tyś ludzi, z 5+ sklepów rowerowych), jednak do tego należy doliczyć koszt szprych, nypli
Desperados Napisano 8 Listopada 2009 Napisano 8 Listopada 2009 Ja w moim serwisie za taką operacje płaciłem 22 zł.
netta1987 Napisano 8 Listopada 2009 Napisano 8 Listopada 2009 u mnie 30 w normalnym serwisie robota trwa około 6h i można odebrać
mati199 Napisano 8 Listopada 2009 Napisano 8 Listopada 2009 CentrumRowerowe 25 zł. Ogólnie taka średnia cena oscyluje wokół 30 zł. Ale specjalista to się "ceni"
Navaho Napisano 8 Listopada 2009 Autor Napisano 8 Listopada 2009 Dzięki za tak szybkie odpowiedzi A nie można wykorzystać szprych i nypli ze starego koła?
mati199 Napisano 8 Listopada 2009 Napisano 8 Listopada 2009 Zależy czy nowa piasta ma podobną budowę kołnierza do starej. Po prostu szprychy okażą się za krótkie albo za długie. Stare nyple można wykorzystać, jednak nyple to koszt około 1 zł za 1 nypel DT, więc chyba lepiej trochę dołożyć i mieć coś pewnego.
dużepiwo Napisano 8 Listopada 2009 Napisano 8 Listopada 2009 Dzięki za tak szybkie odpowiedzi A nie można wykorzystać szprych i nypli ze starego koła? nie można. jak wykorzystasz to jest duża szansa że pożałujesz. w efekcie kupisz nowy komplet szprych i drugi raz zapłacisz za plecenie. temat poruszany miliard razy. jeden nypel to koszt 35 albo 50 gr. nyple dartmoor też są ok. wiem bo mam, i to w dość lekkich kołach ze szprychami revo, a ważę 77kg i góry im nie były straszne, więc nie sądzę żeby dartmoory odbiegały istotnie jakością od dt
afly Napisano 8 Listopada 2009 Napisano 8 Listopada 2009 Jedno można stwierdzić, ponownie użyta szprycha do zaplecenia koła nie zawsze obniża jego koszty, warto zainwestować w nowy zestaw.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.