Lubis97 Napisano 8 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 dopiero zaczynam przygode z downhillem i nie wiem jaki rower na poczatku wybrac prosze wiec o pomoc i prosze do opisu i nazwy roweru pisac cene (dysponuje kwota 9500 zl ale prosze pisac rowery do 15000zl) z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 8 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Sądząc po nicku masz 12 lat. I kupujesz rower za 15k na początek ? Na początek to kup jakiegoś taniego paździerza i naucz sie techniki a potem dopiero inwestuj w sprzęt. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 8 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Dobra, tylko najpierw wygraj w tym lotku, później pytaj się o wymarzony rower... Co by nie odbiegać od tematu, to tak jak wyżej, jakiś HT na początek będzie dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike73 Napisano 8 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 http://allegro.pl/item807643742_fiat_126_p.html kup takich 75 sztuk, bedzie na caly sezon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OldXCRider Napisano 8 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Podpisuje sie pod opiniami osob powyzej. Kup sobie sprzet za 2k, poskacz, pocwicz technike, a za 2 lata zainwestuj w cos mega. Poza tym jak kupisz sprzet za 10-15k i jezdzic na nim nie bedziesz umial to bedziesz znany ale jako bananowy chlopczyk co mu mama kupila rower tylko jezdzic zapomnial sie nauczyc. Chyba ze sie uprzesz to polecam na poczatek Giant Reign, moze Trek session 88, ale to w twoim wypadku bez sensu. Sztywniak najlepiej nauczy cie techniki i bedzie bardzo wymagajacy. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 8 Listopada 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Klaniam, Temat juz pare razy sie przewinal przez forum... Zwolennicy starej szkoly mowia cwiczyc na sztywniaku, potem przesiadac sie na fulla. Zwolennicy nowej szkoly mowia siadac odrazu na fulla i jako przyklad podaja casusy zjazdowcow mlodego pokolenia ktorzy sztywniaki widzieli tylko na fotkach. Mysle ze tu najwazniejszym czynnikiem bedzie Twoj wiek. Kupisz teraz sprzeta za gubasna kase i okaze sie ze za 2-3 lub 4 lata bedziesz na niego za duzy... I co wtedy? No chyba ze asumpcje Twego wieku sa nieprawidlowe... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 8 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 albo asumpcje dotyczace finansowych mozliwosci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike73 Napisano 8 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 skad wzieliscie to słowo: asumpcja? wiem ze jest assumption... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 8 Listopada 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Klaniam, Widze ze kolega niehumanista... Laciny nie liznal Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 8 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Jako, że jestem w podobnej sytuacji co autor tematu, rozumiem go i mogę polecić kilka rowerków: Specialized Demo 8 I(12tyś.), zeszłoroczny Giant Glory DH, Scott Gambler DH 20 no i można poszukać w okazyjnych cenach Treka Session 88 DH. I czy wy ludzie nie widzicie, że on właśnie ma sztywniaka na którym jak mniemam ćwiczył technikę>> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 8 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 DAMIAN24 również popierasz pomysł/zamiar założyciela tematu aby na sam początek takiej niełatwej zabawy kupić rower za tyle pieniędzy? Wdł. może kupić fulla, ale więcej jak 5tyś na pierwszy rower nie inwestowałbym bo nie pewności że wytrwa w trudach poznania techniki albo że zdania nie zmienii (posowałbym wiek autora, można by określić na ile poważnie myśli o tym - nie twierdzę że obecnie nie jest osobą poważna, na pewno wiecie o co mi chodzi ). Lubis97 "dopiero zaczynam przygode z downhillem" DAMIAN24 "I czy wy ludzie nie widzicie, że on właśnie ma sztywniaka na którym jak mniemam ćwiczył technikę>>" Chyba jednak w stronę trechniki do DH mógl zrobić niewiele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 8 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Nie wiem jak poważnie chłopak traktuje sprawę downhillu, ale skoro chce wydać takie pieniądze to mam nadzieje, że to przemyślał . Ja po kolei przechodziłem przez różne stany na początku dirt/street potem ostre enduro ale, że trochę boje się o Reigna przy dropach powyżej 3m to myślę o rowerze do DH, chociaż w sumie mam już upatrzony i kwestia czasu kiedy go kupię . Jeżeli autor tematu ma podobnie to czemu ma sobie nie pozwolić na spełnianie marzeń, no chyba, że rzuca się z motyką na słońce i jest totalnym amatorem oj sory chłopaki pomylił mi się wiek i myślałem, że ma 15 lat... w takim razie fakt rower za 9500zł to już za dużo. A więc rada >>> kup używaną Kone Stinky do 4tyś i ćwicz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubis97 Napisano 9 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 myslalem nad jakims lekkim rowerem do FR np. giant reign x 2 2009, albo tym zeby do mojego roweru dualowego poprostu zjazdowgo amora doczepic ale nie wiem czy to by wypalilo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 9 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 To najpierw się zastanów co chcesz robić na biku a później dopiero pisz na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.