Jedris Napisano 28 Stycznia 2011 Napisano 28 Stycznia 2011 Niezły spam. Każdy przepisuje to co przeczytał linijkę wyżej ;] Jeśli dodamy do przyjemności emocje to wyobraźcie sobie jak łaskocze dźwięk łamiącej się kierownicy, pękającej piasty, obracającego siodełka w sztycy na maksymalnym zapięciu i dźwięk echa oddalającego się roweru "spadając" ze Stożka czując że wydane pieniądze na kask wreszcie się opłaciły. Z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że to przyjemny dźwięk przygody.
dzemi15 Napisano 28 Stycznia 2011 Napisano 28 Stycznia 2011 Moim ulubionym dźwiękiem jest "strzelanie" piasty.
Humelix Napisano 11 Marca 2011 Napisano 11 Marca 2011 Szum opon napompowanych i jadących na świeżo połozonym asfalcie na zamkniętym odcinku DTŚ ;];] I branie tych zakrętów ♥ I dźwięk wchodzenia na obroty jak przeciągnie biegów i wrzucacie nastepnych jak w samochodzie ;]
luska07 Napisano 11 Marca 2011 Napisano 11 Marca 2011 Nie odpowiada mi terkotanie łańcucha ale uwielbiam szum opon na polnej drodze. Lubię także pisk dynama przy przyspieszaniu.
kalin20 Napisano 12 Marca 2011 Napisano 12 Marca 2011 szum łożysk w suporcie które zaraz wyzioną ducha
zeflo Napisano 15 Marca 2011 Napisano 15 Marca 2011 Ja troche jestem inny,i lubie bardzo ten dźwiek klamki hamulcowej (jeźdże na v-kach),gdy hamujemy a potem puscimy klamkę jest wtedy taki stuk Oczywiscie nie dotyczy to wszystkich klamek A tak pozatym to tak jak inni, na pewno głos z dobrej tylnej piasty , i spd
Gasek Napisano 19 Marca 2011 Napisano 19 Marca 2011 A mi się bardzo podoba dźwięk hamowania przednim hamulcem v-brake - takie nagłe wytłumienie szumu i pędu roweru;) Po za tym to zmiana biegów.
ukers Napisano 20 Marca 2011 Napisano 20 Marca 2011 Swieżo wyczyszczony i nasmarowany napęd, klik spd
nikodem Napisano 29 Marca 2011 Napisano 29 Marca 2011 Zmiana biegu na pełnym obciążeniu w rowerze szosowym który ma koło na wysokim stożku lub dysk (kto wie ten zrozumie) Dźwięk szumiącego dysku przy rozkręcaniu roweru na starcie czasówki. Dźwięk dużego peletonu (+100 osó Cykanie wolnobiegu Campy Kiedyś miałem tak zgrany napęd, że przy zmianie z 2 na 3 bieg kaseta wydawała piękny dźwięk takie "dzyń".
kepa416 Napisano 29 Marca 2011 Napisano 29 Marca 2011 Hamowanie przednim hamulcem na asfalcie, na świeżej oponie kiedy to słychać pojedyncze kostki.
cubus88 Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 ja lubie dzwiek wprawionej w poslizg opony na szutrze, oczywiscie tylniej
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.