czaro1989 Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 dla mnie szum łańcucha Campagnolo i dźwięki przy zmianie biegów również tej firmy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redziu Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 1. Wpinanie SPDów przed startem maratonu. Mega Hałas 2. Najechanie na szyszkę z dużą prędkością 3. Oponki przy 40km/h na asfalcie w lekkim przechyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dornif Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 1. Delikatny świst gładkich oponek na równej drodze powyżej 40 km/h ;] 2. Wpinanie spd przy starcie maratonów. 3. Dźwięk oleju w tłumikach. 4. Napęd szosowy SRAM'a, jak karabin ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rocky Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Moim zdaniem jest to dźwięk wpinania butów w zatrzaski (spd) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz056 Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Zdecydowanie szum opon - szczególnie na mokrym asfalcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schakal Napisano 28 Maja 2010 Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Dla mnie także szum opon na asfalcie - bezcenne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszm94 Napisano 28 Maja 2010 Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Szerokie opony do enduro przy 35 km/h. I szybkie przyspieszanie na nich, cudowny dźwięk. Ale teraz zmieniłem na semi-slicki i już nie ma tego dźwięku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeusz92 Napisano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Jak to co? Szum gum oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lollex Napisano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 ja kocham głośne piasty, nie ma dla mnie lepszego dzwieku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazycode Napisano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 1.Dźwięk opon na asfalcie 2.Oczywiście głośne piasty 3.Dźwięk wydawany przez przednią oponę, gdy mocno się zahamuje 4.Delikatne piszczenie hamulców przy hamowaniu 5.Dźwięk oleju przeciskającego się przez tłumik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 23 Sierpnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Szum terenowych opon na asfalcie podczas przyspieszania i głośne cykanie bębenka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kunu Napisano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Kilkanie manetek przy przełączaniu biegów oraz odgłos wskakującego biegu w mojej alfine:) zwłaszcza między "4" a "5", pięknie bieg wchodzi. Ponadto amortyzator olejowy na duzych nierównościach. Jak jakaś speampunkowa maszyna No i takie wibrujące buczenie hamulców tarczowych przy mocnym hamowaniu z dużych prędkości. Chciałbym kiedys usłyszeć działanie tych przerzutek shimano do dowhillu na sprężone powietrze. Pewnie pięknie brzmiały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephistofeles Napisano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Ja również kocham dźwięk jadącej Kendy SBE po asfalcie, szczególnie podczas wybicia na manuala, gdy koło przez chwilę przyspiesza. Do tego chlupot oleju w amorze podczas pracy, dźwięk bębenka (czym bardziej metaliczny tym lepszy ), przerzucanie biegu przez przerzutki SRAMa i bulgotanie tarczy podczas hamowania (cichy, wysoki pisk też jest fajny). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morganfriman Napisano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 pisk hamulcow :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GozDD Napisano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Terenowe opony na asfalcie (zwłaszcza podczas przyspieszania) Olej w tłumiku amora/dampera Cykanie bębenka Głośne akcentowanie przerzutek SRAMa przy wbijaniu kolejnego biegu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mekp Napisano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 ja oprócz dźwięku Karmy na asfalcie, lubie też odgłosy jak jade przez las wąską ścieżka na pełnym gazie... opon, bębenka, hamulca... i do tego ta cisza w okolo trzeci jest dźwiek koła które rozpędzone upada na ziemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucas2525 Napisano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 najbardziej lubie szum opon przerzutki wchodzące płynnie ale słyszalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalesnik Napisano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Uderzenie lancucha o rame i zmiana przerzutek, ale oczywiscie jak kolega ^^ zaznaczyl ,,plynnie, ale slyszalnie'' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Ja podczas szybszej jazdy na asfalcie lubię się delikatnie pochylić w stronę tylnego koła i posłuchać jak świszczy za nim powietrze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mordiz Napisano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 1. SPD wpinanie i wypinanie : ) 2. Szum opon 3. Trzask SRAMa podczas zmiany biegu. 4. Cała symfonia dźwięków przy terenowych zjazdach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Szum opon, ale to juz klasyk Deliatne skrzypienie prawego pedalu, miesiac maja i lewy przestal po dwoch tygodniach, prawy nie potrafi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Wpinanie SPD. Cykanie DT 240 albo Hope. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
focus25 Napisano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 1.cisza 2.szum opływającego powietrza 3.szum opon na gładziuteńkim asfalcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Chciałbym w swoim rowerze usłyszeć dźwięk tylnej piasty Chris Kinga i miny ludzi gdy ich wyprzedzam z dużą prędkością Ja chce jeszcze raz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Acer Napisano 24 Października 2010 Udostępnij Napisano 24 Października 2010 szum opon o asfalt przy dużej prędkośći Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.