gabrys128 Napisano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Ja zdecydowanie lubię dźwięk klamek i manetki podczas odskakiwania, amora powietrznego podczas pracy, jak jedzie sie przez środek lasu i strzelają kamyki i gałązki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Myślę że zdecydowanie dźwięk opon przy zjeździe na drodze asfaltowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DemoN89 Napisano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Zdecydowanie dźwięki 2.1 calowych opon na sfalcie. Dźwięk wpinania spd też lubie, ale łańcucha albo bębenka nie lubie (chyba że byłby głośny i charakterystyczny) potwierdzam oponki mmmalina xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tandol Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 1. Odgłos jaki wydają Schwalbe Land Cruiser gdy rower "kładzie się" na asfaltowym zakręcie 2. Wycie mokrych tarcz 3. Piszczenie suchych tarcz I ta cisza gdy na wypadzie uda się znaleźć miejsce, w którym nie słychać żadnych samochodów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kantele Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 brak dźwięków jest debest po umyciu i nasmarowaniu tak mam ale lubię też szum gum zwłaszcza przy starcie maratonu przy początkowym kawałku po asfalcie, gdzie ten szum gum jest zwielokrotniony o kilkadziesiąt co najmniej rowerów klik SPD poznałam dopiero niedawno, też jest fajny, ale pod warunkiem że od razu uda mi się trafić bo inaczej szura hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kundello Napisano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Dla mnie najlepszymi dźwiękami są: -Odgłosy tłumienia powrotu dampera i amorka -Metaliczny pisk hamulców Reszta musi być cichutko:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Dzwiek tylnej starej piasty Hugi ze sprzegielkiem ktorej niestety nie posiadam ale szukam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 22 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 - metaliczny dźwięk przy zrzuceniu łańcucha na mniejszą zębatkę kasety, - szum/świst opony (zależy jeszcze jakich), - cichutkie klikanie bębenka (im ciszej tym lepiej, nie cierpię głośnych bębenków). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schtruntz Napisano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 hehe, świetny temat dźwięk zrzucania łańcucha rzeczywiście przedni, ale już szumu opon nie lubię, bo przypomina ja dużo energii tracę na opory toczenia odgłosów hamulców też nie zaliczam do przyjemnych i nie mówię tu o klasycznym pisku V;braków, ale np. o "szuraniu" klocków po powierzchni obręczy obficie nasmarowanej błotno-piaskowo-solną breją ,taką po jakiej jeździłem przez ostatnie dni. Wtedy po prostu fizycznie czuję jak zjadane jest aluminium... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hheniek1987 Napisano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 -dźwięk tarcz na mokro (u mnie brzmią jak autosan w stanie rozpadu) -szum Mezcali na szutrze powyżej 40km/h(a może to już hurgot) -idealna zmiana przełożeń 100 post:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fcyogi Napisano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Zdecydowanie groźny dźwięk opon na asfalcie, chociaż ostatnio na śniegu też było ciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Dźwięk opon na asfalcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hallatil Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Szum gum! poważnie to uwielbiam jak moje oponki terenowe 2.1 zasuwają po asfalcie albo ścieżce rowerowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaylo97 Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Świeże opony po asfalcie brzęczenie jak OSA :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Ulubiony dźwięk? Cisza świeżo nasmarowanego napędu Oprócz tego chlupanie bombera (otwarta kąpiel). Czasem na kostkowych ścieżkach są ciągnące się przez kilkadziesiąt metrów szczeliny. Opona wydaje fajny dźwięk jak się po takiej szczelinie jedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djwiocha Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 1. Takie charakterystyczne echo w oponie jak jeździ się po lesie po luźnych gałęziach i patykach. 2. Równy szum opony bez żadnych bić. 3. Bezgłośna praca napędu 4. Dźwięk trzaskającej stalowej ramy (od ugięć ma taki charakterystyczny dźwięk, to nic groźnego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Każdy dźwięk poza różnego rodzaju pikami/klekotami jest boski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 23 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Cisza a jeśli nie to szumiące oponki/odgłos wpinanych pedałów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wac Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 1. Szum najtańszych kend 2.2 na asfalcie. 2. Swieżo wyczyszczony i nasmarowany napęd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Dźwięk powstający podczas jazdy po szutrze, kliknięcie manetki podczas zmiany biegu i ewentualnie cichy bębenek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ins4ne Napisano 24 Maja 2010 Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Dźwięk odrywanej dziewiczej wstęgi na linii mety Ale wszystkie dźwięki się kiedyś nudzą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noir Napisano 24 Maja 2010 Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Chyba tak jak przeważająca większość opony + asfalt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swisstack Napisano 24 Maja 2010 Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 ja jestem za wolnobiegiem/bębenkiem piasty, ale tu też dźwięk musi być odpowiedni, nie byle jaki, i równy, miarowy, bez kręcenia w tył, tylko przy jeździe bez pedałowania:) Do tego jak ktoś wcześniej napisał wybieranie gałęzi/korzeni przez opony i amor, a także (myślę że poza mną nikt tego nie lubi) tylna przerzutka obijająca się o ramę na korzeniach i kamieniach, oraz skakanie całego napędu w takich sytuacjach:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 25 Maja 2010 Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Ja podobnie jak przedmówca: jestem za wolnobiegiem/bębenkiem piasty, ale tu też dźwięk musi być odpowiedni, nie byle jaki, i równy, miarowy, bez kręcenia w tył, tylko przy jeździe bez pedałowania:) Ostatnio miałem okazję posłuchać piast Mack'a - symfonia Do tego uwielbiam dźwięk wpinania setek bloków na maratonie, zaraz przed ruszeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafkaZmlekiem Napisano 25 Maja 2010 Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 ja również się podpisuję pod cykaniem piasty ;)i dźwięk opon na żwirku (nie na żwirze:P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.