SieKreci1 Napisano 19 Września 2022 Udostępnij Napisano 19 Września 2022 Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 20 Września 2022 Udostępnij Napisano 20 Września 2022 Louis Armstrong - St James Infirmary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 23 Września 2022 Udostępnij Napisano 23 Września 2022 (edytowane) Hańba! - Bij bolszewika Hańba! - Cukier Krzepi Edytowane 23 Września 2022 przez marvelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 23 Września 2022 Udostępnij Napisano 23 Września 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 1 Października 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Października 2022 Jakoś mnie naszło na "włoszczyznę" - z tym pierwszym się obudziłem (grało mi w głowie), mimo że na codzień nie słucham takich rzeczy, przynajmniej dobrowolnie (w robocie czasem z radia lecą), a drugi to już pokaz możliwości Al'a I Santo California - Tornerò Romina Power i Al Bano - Libertà Dla kontrastu coś co mi się skojarzyło z tym screen'em z Nocnego Kochanka powyżej, czyli Benny Benassi - Satisfaction Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mtalamu Napisano 2 Października 2022 Udostępnij Napisano 2 Października 2022 Tak ogólnie muzyka z przesłaniem, albo perły artystyczne. średniowieczna ( wbrew sterotypom to nie były wieki ciemne) , religina, francuska ( zwłaszcza starsza, ale młode i średnie pokolenie też potrafi, np Marcelle Jean Louis Aubert'a, ) , Afryka Zachodnia - np. el hadz n'daye. Jona Sobareth (polecam raz posłuchać, Afryka Zachodnia jest muzycznie naprawdę inna niż cała reszta i poruszajaca, dla kontrastu Afryka Wschodnia, pomimo że znam trochę swahili, jest po prostu nudna, i bez emocji, takie miałkie brząkanie i pomiałkiwanie do kocich rytmów, z wyjątkiem kilku - Maisha = życie i Baba Yetu = Ojcze Nasz wykonaniu chóru- naprawdę niezłe! , Khadja Nin, język którym śpiewa jest tylko podobny do swahili ale momentami trudno zrozumieć co ona śpiewa, NB ale wiem bo znalazłem tłumaczenia np. Sambolera - rodziera serce -o ludobójstwie w Rwandie) i kilu innych. Rai. słucham i oglądam teneczna Woogie-Boogie, Rock'n'Roll, bo facynuja mnie pokazy tańca, chciałbym umieć tak jak oni, ale i rytm też, itp. ale łacina już mniej. Dire Straits, The Animals - i inni wirtozi instrumentów/głosu trochę poezji śpiewanej - np Ewa Demaryczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 3 Października 2022 Udostępnij Napisano 3 Października 2022 Con Que La Lavare - Brian Kay Brian Kay - Gray Over Baltimore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 6 Października 2022 Udostępnij Napisano 6 Października 2022 VALLETTA - Sissel Rebecca Pidgeon - Fhear a Bhata 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 16 Października 2022 Udostępnij Napisano 16 Października 2022 Santa Maria, Strela do Dia (Medieval Cantiga) from "O Jerusalem" – APOLLO'S FIRE Sissel - Cherry Blossom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caballoBlanco Napisano 16 Października 2022 Udostępnij Napisano 16 Października 2022 KASTET THC - RZYGAHUJ [Reupload] Locus Iste (A.Bruckner) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 19 Października 2022 Udostępnij Napisano 19 Października 2022 Kuando El Rey, from Sephardic Journey - Apollo's Fire Genesis · Justyna Steczkowska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 24 Października 2022 Udostępnij Napisano 24 Października 2022 Blow northerne wynd - Brian Kay Jasinka - Fear a' Bhàta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 28 Października 2022 Udostępnij Napisano 28 Października 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 3 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2022 Fazıl Say ~ Winter Morning in İstanbul, Op. 51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 3 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2022 Pablopavo i Ludziki - Prowadzimy czynności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 11 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 Fazıl Say ~ II. Babam Ahmet Say [Hayat Ağacı, Op. 100] Susanne Sundfør - When The Lord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 11 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 17 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2022 Kroke - Piosenka (Live at Alchemia, Kraków) Paul Simon - Slip Slidin' Away Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 18 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2022 (edytowane) S. Rachmaninoff: Prelude op. 23 no. 5 in g minor - Kateryna Titova Fazıl Say – Beethoven: Piano Sonata No. 8 in C Minor, Op. 13, "Pathétique": III. Rondo (Allegro) Trzeba przyznać, że możliwości cyfrowych pianin (zwłaszcza tych hybrydowych, z wiernie odwzorowaną mechaniką klawiatury akustycznego fortepianu) są imponujące, ale jednak z koncertowym Steinway'em nic się nie równa. Edytowane 18 Listopada 2022 przez marvelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 19 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2022 Jak śpiewał kiedyś pewien aktor, którego teraz wszyscy nie lubią: "szczególnie jak mnie co wzruszy rzuca mnie się na uszy". Właśnie wzruszyło mnie to piękne nie operowe wykonanie jednej z najpiękniejszych arii operowych: Una Furtiva Lagrima (Donizetti) · Yoojin Lim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 20 Listopada 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Listopada 2022 Snak 🎵 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 20 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2022 Vlad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 21 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2022 Una furtiva lagrima - VCO ROCK LIVE (Tomas Varnagiris) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 24 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2022 Bumble-Boogie (Hummelflug) played by the Austrian piano master Hannes Otahal Rimsky-Korsakov - The Flight of the Bumblebee - theremin and piano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 29 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2022 VIII. Kyrie - Sinfonia (Help us, rescue us from this hell) · Arianna Zukerman Whitbourn: Annelies Maria Mena - It Was Love Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi