Gość Napisano 25 Maja 2019 Udostępnij Napisano 25 Maja 2019 Bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt80 Napisano 25 Maja 2019 Udostępnij Napisano 25 Maja 2019 W końcu się odezwali;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imitac Napisano 5 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2019 (edytowane) Porywacz_zwłok polecał kapelę "Clutch". Z takich klimatów polecam dwie kapele: Fu Manchu (album The Action Is Go i live z Rockplast) i Scissorfight (szczególnie albumy Guaranted Kill i Balls Deep, trochę cięższe granie momentami). Wszystko dostępne w Tubce. Jak "Sprzęgło" się podobało, to możliwe, że te kapele też wejdą jak w masło. Z takich klimatów pamiętam jeszcze kapele Nice Cat - 3 dziewuchy i koleś na perkusji. Doskonałe bałaki, ale chyba nie ma ich w Tubce. Za to album do przesłuchania tutaj: https://nicecat.bandcamp.com/album/three-girls-three-nights-three-bottles Edytowane 5 Czerwca 2019 przez imitac Wpis ksywy jednego z użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 12 Czerwca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Gorąco....w cholerę gorąco. Za gorąco.... Devin Townsend "Heatwave" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 19 Czerwca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2019 Chyba jeden z najlepszych coverów utwory "Heroes" Davida Bowie w wykonaniu Hollywood Vampires Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porywacz_zwlok Napisano 19 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2019 3 godziny temu, durnykot napisał: Chyba jeden z najlepszych coverów utwory "Heroes" Davida Bowie w wykonaniu Hollywood Vampires Słuchacz trójki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 20 Czerwca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 W nawiązaniu do Heroes - tak patrzę i twarze jakieś znajome, ale Depp'a poznałem ostatniego W sumie blisko oryginału - nawet bliżej niż niektóre koncertowe wersje samego autora Niedawno słyszałem wersję Depeche Mode, która jest ciekawa - nazwałbym ją bardziej "nowoczesną". Ostatnio odkryłem coś czym się jaram, czyli niemiecki zespół Frumpy z wokalistką o ciekawej barwie głosu, w utworze How The Gypsy Was Born ( według mnie dorównują największym klasykom gatunku i dla fanów starego rocka jest to pozycja obowiązkowa ! ) : Nieco wcześniej wpadł mi w ucho utwór Maddalena autorstwa Ennio Morricone - tu w niesamowitej wersji koncertowej ( zwłaszcza początek ) : Dla zainteresowanych : jest to utwór z włoskiego filmu pod tym samym tytułem ( reż.J.Kawalerowicz ), w którym niezaspokojona kobieta próbuje uwieść księdza... Tu wersja dla bębniarzy - w obu wersjach grał ten sam muzyk : https://www.youtube.com/watch?v=CXPrlwAiG40 Utwór może wydawać się nieco monotonny, ale to pewnie przez długość i pewną powtarzalność pod koniec, choć w/w kawałek Frumpy też trwa 9 minut, a monotonii nie można mu zarzucić - oba łączy również rok powstania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Czerwca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 Dethklok Awaken 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porywacz_zwlok Napisano 25 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 dobra nuta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 25 Czerwca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 (edytowane) W dniu 20.06.2019 o 20:49, KrissDeValnor napisał: Nieco wcześniej wpadł mi w ucho utwór Maddalena autorstwa Ennio Morricone Toś mnie zaskoczył. Moricone zawsze kojarzyłem z inną muzyką. Ale jak zawsze klasyka: No i poganiający emeryci: Edytowane 25 Czerwca 2019 przez michuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EdytaM Napisano 25 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Obecnie u mnie Bednarek leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 25 Czerwca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Miło popatrzeć jak symfoniczni bawią się z emerytami: https://www.youtube.com/watch?v=SWBRcWDsHkk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black_Sunrise Napisano 29 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2019 Z niecierpliwością czekam na koncert Equilibrium w styczniu Jak i na koncert Moonspel+Rotting Christ w listopadzie. Może ktoś też wybiera się do Krakowa na te koncerty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 30 Czerwca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2019 Ninet Tayeb & Steven Wilson "Pariah" z koncertu w Royal Albert Hall. Nie mam słów..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Września 2019 Udostępnij Napisano 5 Września 2019 Nowa płyta "Tool". Opinie są dość mieszane. Ja wcześniej "Tool" nie słuchałem, ale kilka kawałków jest rewelacyjnych Chociaż nie jest to gatunek muzyki który włączy się gdzieś w tle dla rozrywki. Szczególne wrażenie robi czystość nagrania i to jak słychać każdy instrument, rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 8 Września 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Września 2019 Ostatnio przypadkowo trafiłem i jakoś wpadło mi w ucho :Sofi Tukker - Best Friend Teraz naszło mnie na wspominki i przypomniałem sobie :Editors - Sugar Livingston - Beautiful Hurricane Dean - Appeal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EdytaM Napisano 22 Września 2019 Udostępnij Napisano 22 Września 2019 @KrissDeValnor faktycznie wpada w ucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 22 Września 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Września 2019 (edytowane) Jak się podobało, to proszę : Sofi Tukker - F**k They Chyba jeszcze bardziej buja, a przy tym widać ile im sprawia radości wspólne granie PS Automatyczna cenzura wykropkowała tytuł Edytowane 22 Września 2019 przez KrissDeValnor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Września 2019 Udostępnij Napisano 22 Września 2019 W dniu 8.09.2019 o 02:27, KrissDeValnor napisał: Editors - Sugar Jak nie znasz, to polecam ich wszystkie płyty, zwłaszcza te starsze. Niektóre kawałki są rewelacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 26 Września 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Września 2019 c.d. Sofi Tukker utwór Batsh*t : Zdecydowanie jestem fanem Sophie PS Autocenzura znowu nie śpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 26 Września 2019 Udostępnij Napisano 26 Września 2019 Też ich polubiłem od kiedy ich zapodałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 28 Września 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Września 2019 (edytowane) Teraz z innej muzycznej beczki - co za emocje i energia, a jaki wykop ( niektóre rockowe zespoły nie mają takiego ), no po prostu japa sama się śmieje Co do Bryan'a, to zawsze byłem do niego uprzedzony - do momentu jak pojawił się u nas kilkanaście lat temu z takimi muzykami, że kopara mi opadła Za ten utwór też go bardzo cenię Jako bonus Tina z jej charakterystycznym zachowaniem - była wtedy ( 1985 ) ryczącą czterdziestką, a o 2 dekady młodszy Bryan miał tylko 26 lat ( ależ ten czas leci...). EDIT Pro forma dodaję tytuł, żeby nie usunęli : Bryan Adams & Tina Turner - It's Only Love EDIT 2 W sumie to bez sensu napisałem, że Tina jako bonus, bo to przecież był JEJ KONCERT, a Bryan był gościem Edytowane 28 Września 2019 przez KrissDeValnor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 29 Września 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Września 2019 Jest taki koleś w Norwegii ,Leo Moracchioli, który sobie wymyślił, że będzie nagrywał covery różnych utworów w nieco inny sposób. Muszę przyznać, że o co robi i jak robi zwala czasem z nóg. Polecam jego kanał na YT , bo to co robi jest warte słuchania i oglądania. Leo coveruje Dire Stratis do spółki z Mary Spender Mimo ,że nie jestem fanem Gry o Tron , to ta wersja tematu z filmu robi wrażenie- w rolach głównych m.in Nuno z Extreme, Tom z rage against The Machine i Ian z Anthrax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Września 2019 Udostępnij Napisano 29 Września 2019 Leo juz wklejalem eony temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 29 Września 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Września 2019 Oj tam...... robi robotę, więc warto zapodać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi