Mod Team KrissDeValnor Napisano 14 Lutego 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Lutego 2019 (edytowane) Walentynki na rockowo z zabójczymi gitarowymi solówkami Wilki - Moja Baby Human - Polski Na koniec już raczej bez walentynek : Hunter - Fallen Dorzucę jeszcze : Houk - Transmission Into Your Heart Edytowane 14 Lutego 2019 przez KrissDeValnor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porywacz_zwlok Napisano 16 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2019 z Houk mi się kojarzy Looz i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EdytaM Napisano 19 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 W dniu 16.02.2019 o 21:30, porywacz_zwlok napisał: z Houk mi się kojarzy Looz i Dobra nuta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 23 Lutego 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Po raz kolejny Porcupinee Tree Sleep Together live in Tilburg z geniuszem perkusji Gavin Harrisonem i najszczęśliwszym basistą Colinem Edwinem Mogę słuchać cały dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 28 Lutego 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 Kilka dni temu zmarł Mark Hollis, wokalista doskonałego Talk Talk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kforum1 Napisano 1 Marca 2019 Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 Nic o tym nie wiedziałem,smutne naprawdę a Talk Talk na zawsze pozostanie dla mnie ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
troloolo3 Napisano 5 Marca 2019 Udostępnij Napisano 5 Marca 2019 jakies piosenki uzywane glownie w produkcjach od mad production :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 12 Marca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Marca 2019 Tak mnie jakoś naszło na polszczyznę, bo to przecież takie polskie - w tym przypadku bardzo dobre lub co najmniej dobre Kult - Brooklyńska Rada Żydów ( S.P. Records pisze co prawda z małej , a ja piszę z dużej wszystkie wyrazy tytułu, żeby było bardziej czytelnie ) : Uwielbiam fragment z dęciakami od 3:59 ( https://www.youtube.com/watch?v=F8laMm-YyLY&t=239s )Kult - Polska KNŻ - Andrzej Gołota Bielizna - Pani Jola i mój faworyt muzyczny tego zespołu, czyli Stefan : , a dla zainteresowanych jest jeszcze Kołysanka Dla Narzeczonej Tapicera : https://www.youtube.com/watch?v=nVNuPyOBHI8 oraz Władek Przechodzi W Piąty Wymiar , ale nie wrzucam, bo nie widzę oficjalnego teledysku, który leciał kiedyś w Lalamido ( gimby nie znajo ), a jak ktoś chce, to sobie odpali co znajdzie Jako wisienka na torcie Big Cyc - Wspomnienie Młodego Artylerzysty ( z niejaką Wiesią Warszawską w roli głównej ) : - tu w lepszej rozdzielczości : https://www.youtube.com/watch?v=oCjp0LkVbX4 ( można popatrzeć na znaną z np. PNŚ Vigannę Papinę, radośnie i frywolnie machającą nóżkami ) Ależ serią poleciałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porywacz_zwlok Napisano 13 Marca 2019 Udostępnij Napisano 13 Marca 2019 no Papina kiedyś kradła moje serce dawno temu dziś Krzyś ma urodziny ... lepiej nie pytać które Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 13 Marca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Marca 2019 A propos urodzin- dziś kończy 59 lat Pan nazwiskiem Adam Clayton pojawia się także od czasu do czasu w mało znanej kapeli Ju Tu ( tu na doskonałym koncercie z serii Zoo TV ) grając na gitarze basowej ( to ta ,gdzie jest mało strun jakby ktoś nie wiedział) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Marca 2019 Udostępnij Napisano 13 Marca 2019 (edytowane) Ku pamięci Keitha Flinta.Akurat taki teledysk,,, Edytowane 13 Marca 2019 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 22 Marca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Marca 2019 56 lat temu wydano album pod tytułem Please, Please Me, który był debitem grupy The Beatles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 7 Kwietnia 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2019 Trafiłem na to przypadkowo w nocy, dodałem do listy "Do obejrzenia", a dzisiaj odpaliłem i jestem pozytywnie zaskoczony - zwłaszcza, że wokalista momentami brzmi trochę jak Mike Patton Twelve Foot Ninja - One Hand Killing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 11 Kwietnia 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2019 Dwa światy teraz The Iron Maidens- chyba bym chciał być ich gruppies.... 25 lat ( i 6 dni ) temu odszedł Kurt Cobain. Dla wielu nikt ważny, dla części starszych z nas - Dosyć Ważna Postać świata muzyki przełomu wieków. Uważany za jednego z prekursorów grunge. Nie do końca się z tym zgodzę, na pewno On i jego zespół była najbardziej medialny w tamtych czasach z całej sceny Seattle. Dla mnie taki "prawdziwy"grunge to Mother Love Bone, Temple of The Dog, wczesny Soundgarden i Pearl Jam, których "Ten" ( zresztą doskonały album ) został wydany wcześniej niż sławny "Nevermind" , pierwsze albumy Alice in Chains ( "Dirt" czy zupełnie inny "Sap" ). Można ich zobaczyć i posłuchać w całkiem dobrym filmie "Singles" Ech.... były takie czasy, gdy muzycy naprawdę umieli grać, MTV nadawała tylko muzykę, ludzie nie pisali o swoich problemach z wypróżnianiem na Twarzoksiążce ( bo nie było internetu ) , politycy nie kłamali ( aż tak ), mleko było w butelkach, piwo smakowało jak piwo, nikomu nie przeszkadzała plastikowa słomka, diesle dymiły, nad morze lub w Tatry jechało się dwa dni albo starym Autosanem, który miał przebieg 1000000 km lub zwykłym pociągiem z prędkością maksymalną 50 km/h , bo i tak nikomu się nie śpieszyło. No i nie było gówniarzy, którym się wydaje ,że Jak Mam Kasę To Mogę Wszystko. Temple of The Dog- Hunger Strike. . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 11 Kwietnia 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2019 (edytowane) Layne'a i Chris'a też już nie ma... A co do bycia groupies'em ( nie mylić z psem ), to faktycznie coś w tym jest - jestem fanem pani pierwszej z prawej ( mimo tego, że jej gitara brzmi fatalnie na początku...), no i szacun dla bębniarki, bo dziewczyna dobrze jedzie z koksem Edytowane 11 Kwietnia 2019 przez KrissDeValnor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kforum1 Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 12 godzin temu, durnykot napisał: Ech.... były takie czasy, gdy muzycy naprawdę umieli grać, MTV nadawała tylko muzykę, ludzie nie pisali o swoich problemach z wypróżnianiem na Twarzoksiążce ( bo nie było internetu ) , politycy nie kłamali ( aż tak ), mleko było w butelkach, piwo smakowało jak piwo, nikomu nie przeszkadzała plastikowa słomka, diesle dymiły, nad morze lub w Tatry jechało się dwa dni albo starym Autosanem, który miał przebieg 1000000 km lub zwykłym pociągiem z prędkością maksymalną 50 km/h , bo i tak nikomu się nie śpieszyło. No i nie było gówniarzy, którym się wydaje ,że Jak Mam Kasę To Mogę Wszystko. Wielki szacun za te słowa,jakbyś mi to z ust wyjął,rozumiem bo też jestem z tej "epoki" ;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 12 Kwietnia 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 20 godzin temu, KrissDeValnor napisał: Layne'a i Chris'a też już nie ma... A propos Layne'a Alice in Chains - Nutshell z doskonałej EPki "Słoik Much" - Jar of Flies Z tamtych lat Jak ich nazwali Przyjaciele Ze Wschodu- Raga Protiv Maszinie choć ja powoli wychodziłem z oparów generowanych przez Megadeth, Testament , Slayera i im podobnych i zacząłem szukać wytchnienia w nieco innej muzyce. Pat Metheny -Longest Summer z płyty Secret Story . Coś pięknego. Wpadłem w Patomanię na dłuuuugoooo. i do tego po prostu przepiękny wręcz Dream of The Return z Pedro Aznaren na wokalu z płyty Letter From Home. Lata 90 to najlepsze ,co mogło się wydarzyć pod wieloma względami , a muzycznie w szczególności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
next Napisano 15 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2019 Mississippi John Hurt - You Got To Walk That Lonesome Valley (Live) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 21 Kwietnia 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 To nie będzie dla wyznawców hiphopa, Bejonsi czy innej hopsasanej "muzyki". Będzie moc, głębia, przestrzeń, niesamowity wokal i klimat nie z tej ziemi. Devin Townsend Project"Deadhead" z koncertu w Royal Albert Hall. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Kwietnia 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2019 Z połączenia kilku rożnych odłamów muzycznych zwykle powstaje coś ciekawego. Five Finger Death Punch - Blue on Black. FFDP - Wash it All Away. The Hu - Yuve Yuve Yu Nine Tresures - Wisdom Eyes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Maja 2019 Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 (edytowane) Jak wiadomo Keith Flint z The Prodigy nie żyje, ale Keith to nie tylko The Prodigy, tutaj w rockowo punkowym klimacie. Edytowane 21 Maja 2019 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EdytaM Napisano 23 Maja 2019 Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 Dzisiaj naszło mnie na muzykę Marka Grechuty ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy.... I takie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
next Napisano 25 Maja 2019 Udostępnij Napisano 25 Maja 2019 London Grammar - Bones Of Ribbon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poseidon Napisano 25 Maja 2019 Udostępnij Napisano 25 Maja 2019 Co'sang - Fin Quanno Vai’Ncielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssslawecki Napisano 25 Maja 2019 Udostępnij Napisano 25 Maja 2019 Disturbed - The Sound of Silence Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi