Sonnenblumen Napisano 25 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 25 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2018 a nawet mnie zaskoczyło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonnenblumen Napisano 25 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2018 Teraz, Sansei6 napisał: a nawet mnie zaskoczyło ... Też mnie zaskoczył ten cover. Ciekawe dlaczego to zrobili, tak bardzo podobał im sie utwór? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 25 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2018 Ponoć przylecieli do Polski, może chcieli coś dla polskich fanów (jak Metalica) hmm ale podziwiam jak dobry słuch i jak dość dokładnie odśpiewane - jak mozna posłuchac na tą jakośc nagrania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porywacz_zwlok Napisano 27 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 Lubię polską muzykę. W sumie to głównie na niej się wychowałem. Lubię starości i nowości. Lubię klasykę i doświadczenia. A nie lubię się ograniczać. Z każdym utworem, który lubię słuchać zawsze pojawiają się wspomnienia zapachów, kolorów czy obrazów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 27 Listopada 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 Z Ramoną mam raczej "przykre" skojarzenia - oczywiście muzyczne Te panie prezentują ( mówiąc delikatnie ) nieco wyższy poziom :Jessie Ware - Wildest Moments oraz krytykowana przez wielu, ale jednak mająca coś w sobie Lana Del Rey - Born To Die Jako ciekawostka : pierwszy utwór ma tylko 47 milionów odsłon - tylko, bo drugi ma 387... Jakoś tak mnie naszło na panie , więc dorzucę jeszcze :Miley Cyrus - Wrecking Ball ( + jako bonus cover utworu Dolly Parton - Jolene, w wykonaniu Miley : https://www.youtube.com/watch?v=wOwblaKmyVw ) Na koniec najmocniejsza z tego towarzystwa Christina Aguilera - Hurt PS Dla ciekawych jak z dwiema ostatnimi kompozycjami poradziły sobie nasze rodaczki : Marta Bijan - Wrecking Ball : http://martabijan.pl/wp-content/uploads/2015/04/casting.mp4?_=1 Ewelina Lisowska - Hurt : https://www.cda.pl/video/10507329 ( reakcja Tatiany bezcenna ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porywacz_zwlok Napisano 29 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 jakoś POP mnie nie rusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 30 Listopada 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 Skoro o kobietach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porywacz_zwlok Napisano 1 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 Jak Nightwish to tylko Tarja Ale najbardziej wolę język polski. I grzecznie przeskakujemy w pogańskie nuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonnenblumen Napisano 2 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
next Napisano 2 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 The lost patrol "This road is long" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porywacz_zwlok Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 dawno temu zmarł pewien artysta ... w sumie to wszyscy umierają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 7 Grudnia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Ballady Morderców i "O'Malley's Bar" Nick'a Cave'a w polskim wykonaniu ( Mariusz Drężek ) - polecam przede wszystkim ze względu na tekst, a także na ekspresję wykonawcy ( mój podziw wzbudza również zapamiętanie takiej ilości słów w jednym utworze ) :https://www.youtube.com/watch?v=ak1jKNA4vEI Tu alternatywna wersja ( niektórzy pewnie kojarzą trębacza ) : Idąc za ciosem ( skoro powiedziało się a, to trzeba powiedzieć i b ), wymieniony Nick Cave ( z The Bad Seeds ) w mistrzowskich utworach, a mianowicie "Do You Love Me ?" : oraz "Red Right Hand" : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 8 Grudnia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Zmieniamy klimat. Wolfgang Haffner do spółki z Dominicem Millerem- Round Silence. Brakuje tylko trąbki Nilsa Pettera Molvaer i byłbym zachwycony. Ale i tak jest super. Haffner to moje nowe odkrycie z wytwórni ACT Music, do której wracam po kilku latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 @porywacz_zwlok Posłuchaj tego, ( stare ale jare ) pełny album 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porywacz_zwlok Napisano 14 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2018 W dniu 8.12.2018 o 10:00, SoloTM napisał: @porywacz_zwlok Posłuchaj tego, ( stare ale jare ) lubię a takie historie trawisz? W dniu 8.12.2018 o 14:36, Eazy napisał: od czasu do czasu zapodam, ale jeśli chodzi o wokale i sposób prowadzenia muzyki to bardziej do Judasów mi. w sumie to kocham wokal geja trzy najlepsze utwory z płyty RockaRolla. jeszcze łysy byłem i broda jak u kozła na szczęście z tego stanu się wyleczyłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 14 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2018 19 minut temu, porywacz_zwlok napisał: a takie historie trawisz? Nie znałem, ale fajne. Tu masz inny, tym razem polski zespół który wydal tylko 2 kultowe płyty 1995 ( Acme ) i 97 ( Did Tomorrow Come ), później były jakieś próby powrotu, ale to już nie to samo. ( wokalu się nie przestrasz, są różne w tym kobieta) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 14 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2018 (edytowane) To teraz trochę z innej beczki Judas Priest klasyka W sumie, jak wchodzimy w różnorodny wokal to może jeszcze to.... Edytowane 14 Grudnia 2018 przez Eazy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
next Napisano 15 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 OMC feat. Lucy Lawless "4 all of us" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porywacz_zwlok Napisano 19 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2018 jakoś hophipy do mnie nie przemawiają. może z drobnymi wyjątkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 19 Grudnia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2018 Eazy, King Diamond!!!! Byłżem gówniarzem wtedy. W klimatach Jak poniższe weszło to miałem długie włosy, czarne obcisłe dżinsy z dzirami, czarną ramoneske i w ogóle pozowałem na bad guya 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 23 Grudnia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2018 Refleksyjnie, nastrojowo i sentymentalnie...The Christians - Words oraz R.E.M. - Drive Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
next Napisano 25 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2018 Boney M. - Mary's Boy Child / Oh My Lord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssslawecki Napisano 25 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2018 W dniu 23.12.2018 o 13:12, KrissDeValnor napisał: R.E.M. - Drive ...ten gitarowy riff w drugiej minucie !!!! Rzadko się zachwycam czymś z pop-u... czy jak to tam teraz zwał ;-) A ja wróciłem do innych klimatów znów - dzięki czyjejś podpowiedzi: i przypomniałem sobie pewien starszy koncert kapeli, która lepiej brzmi na żywo właśnie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi