michalr75 Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Dziś The Faceless - Autotheism Tapnięte Tapatalkiem z Androida. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Track Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Pewnie nikt nie słucha takiej muzy, ale ja jestem retro więc zapodaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
next Napisano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 Fun-Da-Mental "Ja Sha Taan" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafix Napisano 26 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2016 Rock, metal, dance, rap, techno, disco polo, Italo disco, elektroniczną... Co za różnica? Byle by była dobra. Przy disco polo dobrze się tańczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
next Napisano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Kate Bush "Army dreamers" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HansSolo Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 (edytowane) Pece / Grem - WEHPON HEX Edytowane 23 Stycznia 2017 przez HansSolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 (edytowane) Każdy ma jakąś ulubioną muzykę i to wiadomo. Ale czasem "dręczą" nas jakieś kawałki - w myślach je powtarzamy, nucimy pod nosem, wyśpiewujemy pod prysznicem, gwiżdżemy przy goleniu... To zjawisko dokładnie opisał Olivier Sacks w swojej książce "Muzykofilia. Dobrze, jeśli to są utwory, które lubimy; gorzej jeśli w głowie nam gra muzyka, której serdecznie nie znosimy (uwaga: to zjawisko, według Sacksa, równie powszechne i zupełnie normalne). Sacks nazywa to "brainworms". Ja też mam takie robaki. Szczególnie jeden jest uciążliwy i natrętny. Konieczność gwizdania lub powtarzania w głowie tej melodii nawet podczas intensywnej jazdy na rowerze jest czasem nie do zniesienia. Jest to utwór "Solar" (w uproszeniu niech będzie autorem Miles Davis, bo to sprawa dość niepewna). Najczęściej chodzi za mną wykonanie z płyty "Question and Answer" w wyk. Pat Metheny, Roy Haynes i Dave Holland: Znam wiele wykonań tej kompozycji. Moje ulubione to chyba (bo pewny nie jestem) Keitha Jarreta z Garym Peacockiem i Jackiem DeJohnette z płyty "Tribiut" wydanej w 1989 po śmierci Milesa. Poniżej wideo z solowej wersji Jarretta: Też tak macie, że chodzi za Wami coś? Nie przejmujcie się, to normalne:) Edytowane 25 Stycznia 2017 przez parmenides Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
next Napisano 1 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Rob'n'Raz & Leila K. "Got to get" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 10 Lutego 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Wspominki z pobytu w Tennessee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
next Napisano 12 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Janis Joplin "Mercedes Benz remix" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
next Napisano 16 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Andre Rieu "Amazing Grace" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 16 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Jak już Andre, to proponuję to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belinda Napisano 18 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 Katerine - Ayo Technology Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 18 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 Shahmen - Mark True Masterz & Da Shogunz - Rap Buddhaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
next Napisano 24 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Z płyty wytwórni Telarc pod batutą Ericha Kunzela w wykonaniu Cincinnati Pops Orchestra "Conan the barbarian:Anvil of Crom" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 6 Marca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 NoSound- The Moment She Knew z płyty Sol29 Kari Bremens- Birds z płyty Norwegian Mood. Koniecznie trzeba oryginału ( co najmniej CD, posłuchać z wytwórni Kirkelig Kulturverksted. Jak ktoś słuchał oryginałów z ECM to to jest ten poziom nagrania. Ewentualnie można ,jako płytę referencyjną dla sprzętu audio, zapodać Lynni Treekrem "Haugtussa" z tej samej wytwórni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 7 Marca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Wpadło mi w ucho w radiu : Kent - Music Non Stop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
next Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 The Prodigy "3 kilos" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
next Napisano 20 Marca 2017 Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 PJ Harvey "The wind" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
next Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Fleetwood Mac "The chain" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
next Napisano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2017 Buckshot LeFonque "Music evolution" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 10 Maja 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Bono ma dziś urodziny Z trasy ZooTV-Lemon oraz chyba najbardziej niedoceniany utwór U2 - Stay (Faraway,So Close) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 11 Maja 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Mój faworyt jeśli chodzi o U2 : New years day http://www.u2.com/media/player/234/12 Ostatnio mam fazę na utwór Twenty One Pilots - Heavydirtysoul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 13 Maja 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Dokładnie 32 lata temu grupa Dire Straits wydała album Brother in Arms Teledysk z utworem Money For Nothing był pierwszym wideoklipem ,które wyemitowało MTV jako nowa stacja. W tamtych czasach MTV nadawało praktycznie tylko muzykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Dokładnie, a teraz tam jest jeszcze muzyka czy same "programiki" Świetna płyta. Ja ostatnio Korteza męczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi