tom21 Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Też w klimatach polskich - Krzysiek Krawczyk - Chciałem być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 24 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Jesień to pora na Rudego z Wenecji. A najlepiej w interpretacji któregoś z Włochów: Biondi lub Carmignola. Chociaż Brytyjka Rachel Podger też daje czadu z naszym Arte Dei Suonatori. Zobaczcie jak można grać rubato: https://www.youtube.com/watch?v=GZYNH05qBYI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renatah Napisano 24 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Ja przewaznie słucham radia rmf fm a i od czasu lubię sobie posłuchac disco polo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiojedzie Napisano 26 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 (edytowane) Ja kupę lat słuchałem tylko metalu, a teraz właściwie wszystkiego. Moje aktualne top 3 od dłuższego czasu to Five Finger Death Punch - Wrong Side Of Heaven Adele - Lovesong Pezet - Gdyby miało nie być jutra pzdr! Edytowane 26 Listopada 2015 przez misiojedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czerczon2 Napisano 26 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Ja słucham progressive house. To jedyna muzyka która działa tak relaksująco na mnie. Lek na wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej44 Napisano 27 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Ja lubie posluchać takich retro kawałków typu MAllorca, Coco Jumbo itp. Może to śmieszna muzyka, ale żadna inna mnie tak pozytywnie nie nastraja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Makoto feat. Lori Fine - Your Divine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakhtul Napisano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blakeburn Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Track na niedziele: https://www.youtube.com/watch?v=Sk6OsIncmsM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikester Napisano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 (edytowane) Edward Maya presents Violet Light Love Story Tribute to Mexico New song 2012) https://www.youtube.com/watch?v=7WV3VbT_-5s Edytowane 16 Grudnia 2015 przez bikester Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaelowax3 Napisano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Wszystkiego. - co wchodzi fajnie do ucha to się fajnie słucha. Michael Jackson - głównie. Ale jestem otwarta na muzykę (chociaż lata 80,90 to mój świat) odnajduję się w tym cudownie. Queen, Mad, Europe, Turner, Houston i te sprawy. Lubię też disco polo albo disco - fajnie się przy tym jeździ na rowerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Czy można przebić Black Sabbath? Jeśli nazywasz się Charles Bradley to tak Świetny cover Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 La Roux - In For The Kill (Skream's Let's Get Ravey Remix) https://www.youtube.com/watch?v=a4Bfb_budCQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esp Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 A ja się dziś natknęłam na nową płytę dawno niesłuchanego przeze mnie zespołu. W bardzo dobre klimaty poszli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikester Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 U nie tez dzisiaj klimary reggae Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
next Napisano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misja98 Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Ja słucham rock/punk rock. Green Day, Papa Roach, Linkin Park. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 8 lipca 1991 roku Miles Davis i Quincy Jones spotkali się na słynnym koncercie podczas festiwalu w Montreaux. 2,5 miesiąca później Miles już nie żył. Towarzyszył im wtedy zespół Gilla Evansa pod dyr. QJ i wystąpili wybitni soliści: Wallace Roney (któremu później MD przekazał swoją trąbkę) oraz Kenny Garrett na saksofonie. Album nagrany wtedy został zaliczony do 10 najlepszych albumów jazzowych w historii według Billboardu. Album zdobył nagrodę Grammy (siódma dla Davisa). Na albumie pojawiają się utwory z wczesnego okresu MD, z okresu cool oraz późniejsze z elektrycznych lat 80-tych. Płyta - nagranie z tego koncertu - ukazała się w 1993 roku, już po śmierci Milesa. Ja ją mam od połowy lat 90-tych. Chyba nigdy mi się nie znudzi. życzę miłego słuchania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Mnie wciągnęli ci państwo, genialny mix rocka i soulu, plus feeling którym mogliby obdzielić z 60 kapel i jeszcze by zostało. Ale to w przerwach od właściwej muzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axis Napisano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Alabama Shakes... a gdzie cycki, machanie tyłkiem i umcy umcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
next Napisano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siewca_Spustoszenia Napisano 2 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Polecam z całego serca mało znaną w Polsce muzykę i jeszcze mniej znaną postać Toma Waitsa. Zarówno z młodszych lat... ... jak i z późniejszych: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rivinn Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Ja słucham rocka, punk/rocka. Świetnie pobudzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 (edytowane) Polecam z całego serca mało znaną w Polsce muzykę i jeszcze mniej znaną postać Toma Waitsa. Trochę podkoloryzowałeś. Tom Waits jest świetnie znany. Moją ulubioną jego płytą jest Blue Valentines - nota bene słucham tego zawsze zimą, bo TW brzmi jakby się chciał wcielić w św. Mikołaja. Edytowane 3 Lutego 2016 przez parmenides Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siewca_Spustoszenia Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Trochę podkoloryzowałeś. Tom Waits jest świetnie znany. Pozwól, że się nie zgodzę Ile TW jest w mainstream'ie? Szczerze, ja przez ostatnie może osiem lat tylko kilka razy słyszałem go w radio i może ze dwa razy w knajpie... To, że Ty czy ja go znamy i słucha go jeszcze trochę osób nie czyni go świetnie znanym w Polsce. Przykładowo, gdybyś zrobił taki mały test i zapytał dowolną próbę przypadkowych Rodaków o to kim jest TW, o wymienienie tytułu jednej piosenki, o zanucenie paru taktów jednej i o wymienienie jednego filmu, w którym zagrał, to jak myślisz - ile osób odpowiedziałoby na każde z tych pytań? Także z tym "świetnie znany" to chyba jednak Ty koloryzujesz, Parmenidesie z Elei vel Zgorzały Ale cieszę się, że jest choć jeden współsłuchacz na forum PS A ze starych płyt, to jednak Small Change, Closing Time albo The Heart of... e, wszystkie są wspaniałe. PPS Czytałeś biografię TW P. Humphries'a "The piano..."? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi