marvelo Napisano 20 Maja 2021 Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 (edytowane) Improwizacja na temat Marsza Tureckiego Mozarta w wykonaniu Turka o nazwisku Fazil Say. Jestem pod wielkim wrażeniem tego pianisty i kompozytora - to jest prawdziwa charyzma, energia, rytm, melodyka. Nawet samo patrzenie jak gra sprawia przyjemność, te ruchy, mimika. A tu próbka jego własnych kompozycji. Fazul Say liryczny: A tu wręcz demoniczny: Edytowane 20 Maja 2021 przez marvelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 25 Maja 2021 Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 Ten człowiek to geniusz. Wciąż mnie zachwyca, czy to grając Mozarta (tak się właśnie powinno grać Mozarta), czy własne jazzowe kompozycje. Niebywały talent. Fazıl Say -Mozart- Ah vous dirai-je maman (Twinkle twinkle little star) Fazıl Say - Bodrum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 25 Maja 2021 Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 Zdechły osa- zakochałem się w twojej matce Zdechły osa- adhdlgbthwdp Undadasea - Taifun Filv & Edmofo feat. Emma Peters - Clandestina OGM - Hold me Sons of zion - road trip Borys LBD - Jessica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 25 Maja 2021 Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 Mrozu - Złoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 25 Maja 2021 Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 Sobol - Fiołkowe pole Sobol - Bandyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 28 Maja 2021 Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 (edytowane) Dwa chyba najbardziej znane utwory norweskiego kompozytora Edwarda Griega z suity Peer Gynt. Pieśń Solvejgi - Sissel: W grocie Króla Gór - Denis Matsuev (jazzowa improwizacja): I jeszcze jedna doskonała, bardzo oryginalna rytmicznie wersja W grocie Króla Gór: Edytowane 28 Maja 2021 przez marvelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 31 Maja 2021 Udostępnij Napisano 31 Maja 2021 Fazıl SAY - İSTANBUL' da Bir Kış Sabahı https://www.youtube.com/watch?v=1mmRheqEQbA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makaveliking Napisano 3 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Strek Napisano 5 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2021 Equinoxe moim zdaniem jedna z najlepszych płyt J.M. Jarre. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2021 Nie wiem czy było (jeśli sam wrzucałem, to wybaczcie, a może w innej wersji), ale takich utworów można słuchać w nieskończoność. PROCOL HARUM - A Whiter Shade of Pale I przepiękna wersja koncertowa z orkiestrą: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Strek Napisano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2021 Ścieżka dźwiękowa jak i sam film super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 9 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2021 @Strek Zgoda, jeden z lepszych filmów, jaki widziałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 9 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2021 I książka ! Te powiedzonka bosmana pod adresem Pierwszego "A to ci będzie radość w śmietniku" I inne, mniej dyplomatyczne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 9 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2021 (edytowane) Niestety książki nie znam. Wracając do filmu - muzyka buduje klimat, jak w wielu innych produkcjach. Dlatego lubię stare kino, bo efekty specjalne nie były w stanie zastąpić fabuły. Klimat budowała muzyka, gra aktorska i tego typu szczegóły Edyta: Wyobrażacie sobie "Psychozę" bez muzyki? Edytowane 9 Czerwca 2021 przez spidelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 9 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2021 Zrobili "Psychola" - słaby remake i zupełnie nie ten klimat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 9 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2021 Ale Anne Heche robi robotę Wiem, wiem, chłopa nie tyka Żeby nie było OT i niepoważnie, to ścieżki dźwiękowe do filmów Kieślowskiego... Lubiłem tego słuchać do snu w akademiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Strek Napisano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 Młodziutki Herbert Grönemeyer piosenkarz i aktor który wystąpił w tym filmie jako podporucznik Werner, w Zagłębiu Ruhry szczególnie w Bochum cieszy się do dziś wielką popularnością i ma tysiące fanów swojej twórczości. W Bochum to w zasadzie ikona sceny muzycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 KulT - Wiara 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 11 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2021 Turecka muzyka coraz bardziej mi się podoba. Tym razem Fazil Say z wokalistką Serenad Bagcan. Naprawdę mnie to wciąga. Akılla Bir Konuşmam Oldu Sardunyaya Ağıt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2021 A może bardziej patriotycznie? Gdzie w tym wszystkim nasz rodzimy Zenek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Strek Napisano 12 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 12 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2021 9 godzin temu, omegagl napisał: A może bardziej patriotycznie? Gdzie w tym wszystkim nasz rodzimy Zenek?? Bardzo lubię Zenka, zwłaszcza w tej piosence: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 12 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2021 (edytowane) O sole mio- Arr.Chiaramello Edytowane 12 Czerwca 2021 przez Sobek82 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 13 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2021 Tool- 7empest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2021 @marvelo, bardzo zgrabna riposta. Doceniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi