Mod Team durnykot Napisano 8 Marca 2021 Mod Team Napisano 8 Marca 2021 White Stripes w nieco innej stylistyce. Po wysłuchaniu poprawiłem marynarkę, włożyłem Fedorę i paląc papierosa bez filtra wsiadłem do Forda Coupé 1939 ruszając w pościg w deszczową noc za włoską mafią. Kobiety płakały za mną..... 2 Cytuj
Mod Team durnykot Napisano 13 Marca 2021 Mod Team Napisano 13 Marca 2021 Bardzo niedoceniana ( i mało znana zresztą ) grupa . Riverside "We Got Used To Us " jeszcze z Piotrem Grudzińskim 2 Cytuj
Mod Team durnykot Napisano 14 Marca 2021 Mod Team Napisano 14 Marca 2021 Dziś są imieniny Matyldy I Leona. Wszystkiego Najlepszego. 3 Cytuj
marvelo Napisano 14 Marca 2021 Napisano 14 Marca 2021 (edytowane) Sissel - Somewhere (from West Side Story) - 1989 Sissel - Somewhere Over the Rainbow Edytowane 14 Marca 2021 przez marvelo Cytuj
marvelo Napisano 15 Marca 2021 Napisano 15 Marca 2021 (edytowane) https://en.wikipedia.org/wiki/Mitt_hjerte_alltid_vanker Wprawdzie utwór ten już kiedyś prezentowałem w wykonaniu Sissel, ale jest tak piękny, że nigdy za dużo (no i z zespołem The Chieftains nie było). Sissel & The Chieftains - Mitt hjerte alltid vanker Mitt Hjerte Alltid Vanker · Helene Bøksle Edytowane 15 Marca 2021 przez marvelo Cytuj
Czcibor Napisano 15 Marca 2021 Napisano 15 Marca 2021 To tak pod klimat, też potomkini wikingów: 1 Cytuj
Czcibor Napisano 17 Marca 2021 Napisano 17 Marca 2021 Z jednej z najpiękniejszych polskich płyt: Cytuj
marvelo Napisano 17 Marca 2021 Napisano 17 Marca 2021 „Słodka chwila zmian” Basia Stępniak-Wilk "Kantyczka przydrożna" - Basia Stępniak-Wilk Cytuj
Czcibor Napisano 18 Marca 2021 Napisano 18 Marca 2021 Gdy mi przyjdzie trasa pod wiatrzysko, zaraz nachodzi mnie ten utwór, i wiejący huragan staje się zefirkiem: 1 Cytuj
marvelo Napisano 20 Marca 2021 Napisano 20 Marca 2021 Jeszcze jeden świetny kawałek z Muppetów (i ta linia basu, rewelacja): Jungle Boogie | Muppets Music Video | The Muppets I stary, dobry polski rock w wykonaniu chyba już zapomnianego zespołu RSC: RSC "Z KRONIKI WYPADKÓW" 1983 2 Cytuj
Czcibor Napisano 22 Marca 2021 Napisano 22 Marca 2021 TFN klasyka, to skoro jedziemy w klimatach naszego post-rocka: Cytuj
marvelo Napisano 1 Kwietnia 2021 Napisano 1 Kwietnia 2021 (edytowane) W lutym tego roku, w wieku 80 lat, odszedł jeden z największych pianistów jazzowych, Chick Corea. Utwór Spain to taki przebój, wykonywany w różnych wersjach z wieloma muzykami i przez wielu muzyków. Zaczyna się fragmentem Concierto de Aranjuez Joaquino Rodrigo, a potem to już jest jazda w stylu dowolnym. I to jest najpiękniejsze w jazzie. Chick Corea & Hiromi Uehara - Spain Spain - Chick Corea Live HD Spain - Chick Corea - Insanely Difficult Jazz Piano Arrangement with Sheet Music by Jacob Koller Edytowane 1 Kwietnia 2021 przez marvelo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi