marvelo Napisano 6 Lutego 2021 Napisano 6 Lutego 2021 Delvon Lamarr Organ Trio - Warm-up Set (Live on KEXP) 1 Cytuj
Mod Team durnykot Napisano 6 Lutego 2021 Mod Team Napisano 6 Lutego 2021 Od 30 lat ( wiem ,jestem stary ) ta grupa w tym składzie jest dla mnie nr 1. Zawsze. Marillion w składzie Fish, Pete Trewavas, Ian Mosley, Steve Rothery i Mark Kelly. Chelsea Monday z przepiękną solówką Steva Rothery. Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 6 Lutego 2021 Mod Team Napisano 6 Lutego 2021 Ktoś pomyśli, że to niepoważne, ale ja doceniam każdy talent, a w tym przypadku muzyczną rodzinę ( tata to zawodowy muzyk ) w moim ulubionym utworze Stones'ów :Colt Clark and the Quarantine Kids play "Gimme Shelter" Już widać, że będą z nich ludzie Polecam posłuchać i zobaczyć ich inne wykonania 1 Cytuj
marvelo Napisano 7 Lutego 2021 Napisano 7 Lutego 2021 (edytowane) A ja lubię wyszukiwać najwcześniejsze występy Sissel, gdzie już jej talent się przebijał przez jeszcze pewną nieporadność (choć może to nawet było bardziej urocze, bo w jej późniejszych wykonaniach widać już trochę rutyny i manier, a tu zupełna świeżość i radość śpiewania). Ach jakież to cudne! Sissel - Barndomshjemmet (My Childhood Home) - 1984 Sissel - Sukiyaki Edytowane 7 Lutego 2021 przez marvelo Cytuj
Mod Team durnykot Napisano 8 Lutego 2021 Mod Team Napisano 8 Lutego 2021 Ze Szwecji trochę muzyki country First Aid Kit "Emmylou " . Utwór w hołdzie Emmylou Harris i Johnny Casha . Z zimnej Finlandii ( mam na myśli kraj oczywiście ) oryginalna wersja utworu November Rain ,którą później przerobili na swoje Guns'n Roses. 2 Cytuj
marvelo Napisano 10 Lutego 2021 Napisano 10 Lutego 2021 If I Were a Blackbird (trad. Scottish Air) – Brian Kay & APOLLO'S FIRE Quantas Sabedes Amar Amigo 1 Cytuj
Strek Napisano 11 Lutego 2021 Napisano 11 Lutego 2021 (edytowane) Edytowane 11 Lutego 2021 przez Strek Cytuj
marvelo Napisano 18 Lutego 2021 Napisano 18 Lutego 2021 Bing Crosby & Ella Fitzgerald - Istanbul (Not Constantinople) "IT WAS A VERY GOOD YEAR" (REMASTERED) FRANK SINATRA, BEST HD QUALITY Cytuj
marvelo Napisano 27 Lutego 2021 Napisano 27 Lutego 2021 Muzykę z filmu "Gang Olsena" pewnie wszyscy kojarzą. Ten starszy pan przy fortepianie to sam duński kompozytor tego tematu, Bent Fabricius-Bjerre. Olsen Banden tema, Bent Fabricius Bjerre I jeszcze taka piękna ballada z innego filmu, tego samego autora. The Pinchcliffe Grand Prix - Reodor's Ballad Cytuj
marvelo Napisano 28 Lutego 2021 Napisano 28 Lutego 2021 Anne Vada to kolejna niesamowita wokalistka z Norwegii. Bendik og Årolilja Anne Vada - Vårsøg Anne Vada: As I Walk (Fjellheim/trad/Navajo prayer) Cytuj
marvelo Napisano 5 Marca 2021 Napisano 5 Marca 2021 Scena z filmu Orkiestra (Brassed Off, 1996), z fragmentem słynnego utworu hiszpańskiego kompozytora Joaquina Rodrigo w aranżacji na orkiestrę dętą. Brassed Off - Concierto d'Aranjuez Jak komuś przy tym utworze nie zakręciła się łza w oku to znaczy, że nie żyje albo jest cyborgiem. Świetnie to brzmi na dęciakach, a barwa tego instrumentu (flugelhorn, skrzydłówka) w ustach tej ładnej pani (to nic, że ona tylko gra, że gra) jest wprost powalająca. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi