Mod Team durnykot Napisano 20 Listopada 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 "Dziady" ( nie ,to nie o tych "ludziach " z Wiejskiej ) w wersji nieco innej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Inny wielki polski poeta (z dedykacją dla tych z Wiejskiej, z nielicznymi wyjątkami): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 I jeszcze dwa teksty Tuwima w gustownej oprawie muzycznej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 25 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Bogactwo twórczości Sissel jest tak duże, że wrzucam tu coraz coś innego a wciąż zasoby doskonałej muzyku będącej jej udziałem się nie wyczerpują i znajduję coś nowego, w różnych stylach, z różnymi wykonawcami. Nie wiem jak Wam, ale mi się nie nudzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 26 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2020 Mi to w ogóle nie pasi, każdy z nas jest na innym etapie ''odsłuchu'', każdego kręci coś innego, miał swoje epizody w różnych gatunkach, stylach muzyki. Z resztą Ci którzy tu zapodają linki, łącznie ze mną chcą przekonać nielicznych zaglądających tu, do "swojej" muzyki, co jest bez sensu, muzyka jak pupa , każda inna i innemu się podoba lub nie. Poza tym prowadzisz spam Sissel Abradab Rahim Kleszcz - Babeł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 26 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2020 (edytowane) David Guetta & Sia - Let's Love Edytowane 26 Listopada 2020 przez Sobek82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 26 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2020 (edytowane) Najbardziej urokliwy riff gitarowy ostatnich lat. Chwała każdemu, kto to umie to powtórzyć na własnej gitarze. Edytowane 26 Listopada 2020 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 26 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2020 11 godzin temu, Sobek82 napisał: Mi to w ogóle nie pasi, każdy z nas jest na innym etapie ''odsłuchu'', każdego kręci coś innego, miał swoje epizody w różnych gatunkach, stylach muzyki. Z resztą Ci którzy tu zapodają linki, łącznie ze mną chcą przekonać nielicznych zaglądających tu, do "swojej" muzyki, co jest bez sensu, muzyka jak pupa , każda inna i innemu się podoba lub nie. Poza tym prowadzisz spam Sissel Spam? Nie wydaje mi się. https://pl.wikipedia.org/wiki/Spam Nazwa działu brzmi "Muzyka - czego słuchacie". Odbiorcą są ci, którzy tu dobrowolnie wchodzą. Nikomu nie wysyłam prywatnych wiadomości z muzyką. Można tu zamieszczać treści bez pytania o zgodę pozostałych użytkowników. Chyba żadnego punktu regulaminu nie łamię. No i na pewno moje konto nie powiększyło się nawet o jeden grosz z powodu promowania tu twórczości Sissel. Po prostu uważam, że piękno i kunszt jest wartością i należy to bezinteresownie promować. Mam nadzieję, że niektórych zachęcę do przełamania pewnej niechęci do niektórych gatunków muzycznych, które przekreślali z założenia i pomogę wyrobić większą wrażliwość muzyczną. Ja tu nikogo nie chcę przekonać do "swojej" muzyki, ale do szerszego otwarcia się na muzykę w ogóle. Zresztą prezentowałem tu przecież różnych wykonawców i różne gatunki muzyczne, choć przyznam, że im jestem starszy, tym bardziej ciągnie mnie w stronę łagodności, subtelności, spokojniejszych klimatów. Oczywiście o gustach (muzycznych też) się nie dyskutuje i każdego porusza coś innego, ale jednak są pewne uniwersalne cechy dobrej muzyki. Muzyka, choć służy do przekazu emocji, też musi trzymać się pewnych reguł, praw i występują w niej wręcz matematyczne zasady. Choć w dzisiejszych czasach coraz bardziej te zasady się łamie a i tak odbiorcy się znajdują. Kilka ciekawych kwestii związanych z odbiorem muzyki, rozwojem wrażliwości i oddziaływaniem emocjonalnym muzyki poruszył Zdzisław Beksiński w tym ciekawym wywiadzie. A jako dopełnienie tego wywiadu utwór Marca Almonda z przeglądem twórczości malarskiej Beksińskiego. Takiej muzyki też słucham. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 27 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 https://billie.withyoutube.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 28 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 5 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 5 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2020 Mustasch - You Are Killing Me Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 16 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Są setki wykonań tego utworu w różnych językach. Wybrałem te dwa, gdyż szczególnie mnie wzruszają (przy okazji, Kuba Badach pochodzi z Krasnegostawu, pamiętam go z osiedla i ze szkoły, chociaż jest parę lat młodszy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 3 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2021 (edytowane) Kriegsmaschine - Residual Blight Edytowane 3 Stycznia 2021 przez drezyna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 3 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2021 (edytowane) Oryginalny utwór The Moody Blues (komp. M. Pinder): I dwa świetne, "czarne" covery: Edytowane 3 Stycznia 2021 przez marvelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 5 Stycznia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Ostatnio mocno mi chodzi po głowie utwór Kaśki Sochackiej - Zachody, który nie wyróżniałby się niczym szczególnym, gdyby nie mistrzowski refren : PS Podawajcie tytuły, bo jak znikną linki, to nawet nie będzie wiadomo co wrzucaliście... Poza tym regulamin tego wymaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Helene Bøksle - Hugtatt Sissel - Titanic Overture (+ Castle In The Sky (live)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Ja to się chyba muszę do tej Norwegii przeprowadzić. Helene Bøksle - Bifröst Heiemo og nykkjen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Mają gdzie żeglować : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 9 Stycznia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Teraz zespół Muse, mający w niektórych kręgach opinię "dla kobiet", a że babki w obecnych czasach mają czasem większe cojones od facetów, to utwór Stockholm Syndrome brzmi tak : PS To jest taka moc, że niejeden zespół w stylu macho może się schować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi