marvelo Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Nie zdejmuj jeszcze kiltu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 Zostańmy jeszcze w szkockich klimatach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2020 (edytowane) Wielu zna zapewne zespół The Moody Blues z piosenki "Nights in White Satin". Ja zaprezentuję ich mniej znaną kompozycję (napisał ją Mike Pinder), ale jakże wciąż aktualną w wymowie: Twórca "Nihgts in White Satin" i chyba najbardziej rozpoznawalna twarz w zespole - Justin Hayward, nagrywał też solowe płyty. Oto jeden z ciekawszych jego utworów: Z kolei inny członek The Moodies, nieżyjący już Ray Thomas też miał w swoim dorobku piękne, liryczne piosenki: Edytowane 13 Sierpnia 2020 przez marvelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2020 Kleszcz i Kopruch Żyjoki-Zesrau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssslawecki Napisano 16 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 16 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2020 Mam słabość do wokalistek z Norwegii: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 17 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2020 A ja trochę inaczej niż zwykle. Fajnie się przy tym jeżdzi autem, w którym z racji kontuzji spędzam ostatnio więcej czasu niż na rowerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 17 Sierpnia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2020 @marvelo Kari Bremnes "Birds" z genialnej płyty "Norwegian Mood " Rebekka Bakken "Time After Time" Kristin Asbjornsen "He Struggled to the Surface" z płyty Ketila Bjorstad "Seafarer's Song" ( zresztą doskonała płyta z Nilsem Petterem Molvaere i Eivindem Aaerset -polecam ) Jest jeszcze Silje Neergard, Torun Eriksen i cała masa innych doskonałych norweskich muzyków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 17 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2020 Teho - Eagles Łąki łan - Raduj się kto może, online session Bass Astral x Igo, live act l spirala Room Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 19 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2020 (edytowane) Współbrzmienie głosu Sissel z instrumentami smyczkowymi to najpiękniejsza rzecz na świecie. Chyba żaden kobiecy głos mnie tak nie wzrusza. Mistrzyni. Z fortepianem też brzmi pięknie (a jakie solo na saksofonie). Kompozycja Jacquesa Brela. Edytowane 19 Sierpnia 2020 przez marvelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 20 Sierpnia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2020 " If You Go Away" w wykonaniu Sissel jest warte wysłuchania, ale w wykonaniu Patrici Kaas bardziej do mnie trafia. Cassandra Wilson "Time After Time" Eva Cassidy "People Get Ready" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 20 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2020 (edytowane) Ciekawie zaaranżowany i zaśpiewany standard: Pozostając w kręgu muzyki chrześcijańskiej / gospel - zwykle nie lubię, jak znani artyści wykonują takie standardy - to trochę sztuczne i nudne, jakoś często nie ma w tym ducha. Np. z "Amazing grace" zmierzyła się promowana tu przeze mnie (ale chyba nie do znudzenia?) Sissel i tu chyba całkiem ładnie wyszło. Edytowane 20 Sierpnia 2020 przez marvelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czcibor Napisano 21 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 To tak na dzień dobry, wakacyjnie, słonecznie..........: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 22 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2020 Z setek wykonań tej piosenki jednak niezastąpiony jest Elvis: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czcibor Napisano 25 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 Coś na wieczór: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 25 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 (edytowane) Jako, że wakacje jeszcze się nie skończyły: Kojarzy mi się to z imprezą na plaży. Zimne piwko, frisbee, siatkówka, ognisko...Ah! W przyszłym roku muszę to powtórzyć. Edytowane 25 Sierpnia 2020 przez TheJW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 25 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 Album The Midnight - Monsters The Midnight - Los Angeles To mi się kojarzy z końcem lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 25 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 (edytowane) Edytowane 26 Sierpnia 2020 przez marvelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czcibor Napisano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 To utwór nieodzownie kojarzący mi się z końcem wakacji, miłościami, zauroczeniemi, które przegrały z odległością, lub szarością życia codziennego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 28 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czcibor Napisano 29 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2020 " I tylko ten wiatr....................", przez dwie godziny jazdy, ten utwór kołatał mi się w głowie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 29 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Trochę teorii muzyki. Ja tam lubię takie normalne, staroświeckie pieśni i piosenki, z rozbudowaną melodią, czysto prowadzoną głosem, dlatego tak lubię słuchać Sissel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 The Midnight - Days of Thunder/Gloria 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czcibor Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 A 20 lat wcześniej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi