Sonnenblumen Napisano 25 Listopada 2018 Napisano 25 Listopada 2018 Teraz, Sansei6 napisał: a nawet mnie zaskoczyło ... Też mnie zaskoczył ten cover. Ciekawe dlaczego to zrobili, tak bardzo podobał im sie utwór? 1 Cytuj
Sansei6 Napisano 25 Listopada 2018 Napisano 25 Listopada 2018 Ponoć przylecieli do Polski, może chcieli coś dla polskich fanów (jak Metalica) hmm ale podziwiam jak dobry słuch i jak dość dokładnie odśpiewane - jak mozna posłuchac na tą jakośc nagrania. Cytuj
porywacz_zwlok Napisano 27 Listopada 2018 Napisano 27 Listopada 2018 Lubię polską muzykę. W sumie to głównie na niej się wychowałem. Lubię starości i nowości. Lubię klasykę i doświadczenia. A nie lubię się ograniczać. Z każdym utworem, który lubię słuchać zawsze pojawiają się wspomnienia zapachów, kolorów czy obrazów. Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 27 Listopada 2018 Mod Team Napisano 27 Listopada 2018 Z Ramoną mam raczej "przykre" skojarzenia - oczywiście muzyczne Te panie prezentują ( mówiąc delikatnie ) nieco wyższy poziom :Jessie Ware - Wildest Moments oraz krytykowana przez wielu, ale jednak mająca coś w sobie Lana Del Rey - Born To Die Jako ciekawostka : pierwszy utwór ma tylko 47 milionów odsłon - tylko, bo drugi ma 387... Jakoś tak mnie naszło na panie , więc dorzucę jeszcze :Miley Cyrus - Wrecking Ball ( + jako bonus cover utworu Dolly Parton - Jolene, w wykonaniu Miley : https://www.youtube.com/watch?v=wOwblaKmyVw ) Na koniec najmocniejsza z tego towarzystwa Christina Aguilera - Hurt PS Dla ciekawych jak z dwiema ostatnimi kompozycjami poradziły sobie nasze rodaczki : Marta Bijan - Wrecking Ball : http://martabijan.pl/wp-content/uploads/2015/04/casting.mp4?_=1 Ewelina Lisowska - Hurt : https://www.cda.pl/video/10507329 ( reakcja Tatiany bezcenna ) Cytuj
Mod Team durnykot Napisano 30 Listopada 2018 Mod Team Napisano 30 Listopada 2018 Skoro o kobietach Cytuj
porywacz_zwlok Napisano 1 Grudnia 2018 Napisano 1 Grudnia 2018 Jak Nightwish to tylko Tarja Ale najbardziej wolę język polski. I grzecznie przeskakujemy w pogańskie nuty. Cytuj
porywacz_zwlok Napisano 7 Grudnia 2018 Napisano 7 Grudnia 2018 dawno temu zmarł pewien artysta ... w sumie to wszyscy umierają Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 7 Grudnia 2018 Mod Team Napisano 7 Grudnia 2018 Ballady Morderców i "O'Malley's Bar" Nick'a Cave'a w polskim wykonaniu ( Mariusz Drężek ) - polecam przede wszystkim ze względu na tekst, a także na ekspresję wykonawcy ( mój podziw wzbudza również zapamiętanie takiej ilości słów w jednym utworze ) :https://www.youtube.com/watch?v=ak1jKNA4vEI Tu alternatywna wersja ( niektórzy pewnie kojarzą trębacza ) : Idąc za ciosem ( skoro powiedziało się a, to trzeba powiedzieć i b ), wymieniony Nick Cave ( z The Bad Seeds ) w mistrzowskich utworach, a mianowicie "Do You Love Me ?" : oraz "Red Right Hand" : Cytuj
Mod Team durnykot Napisano 8 Grudnia 2018 Mod Team Napisano 8 Grudnia 2018 Zmieniamy klimat. Wolfgang Haffner do spółki z Dominicem Millerem- Round Silence. Brakuje tylko trąbki Nilsa Pettera Molvaer i byłbym zachwycony. Ale i tak jest super. Haffner to moje nowe odkrycie z wytwórni ACT Music, do której wracam po kilku latach. Cytuj
SoloTM Napisano 8 Grudnia 2018 Napisano 8 Grudnia 2018 @porywacz_zwlok Posłuchaj tego, ( stare ale jare ) pełny album 1 Cytuj
porywacz_zwlok Napisano 14 Grudnia 2018 Napisano 14 Grudnia 2018 W dniu 8.12.2018 o 10:00, SoloTM napisał: @porywacz_zwlok Posłuchaj tego, ( stare ale jare ) lubię a takie historie trawisz? W dniu 8.12.2018 o 14:36, Eazy napisał: od czasu do czasu zapodam, ale jeśli chodzi o wokale i sposób prowadzenia muzyki to bardziej do Judasów mi. w sumie to kocham wokal geja trzy najlepsze utwory z płyty RockaRolla. jeszcze łysy byłem i broda jak u kozła na szczęście z tego stanu się wyleczyłem 1 Cytuj
SoloTM Napisano 14 Grudnia 2018 Napisano 14 Grudnia 2018 19 minut temu, porywacz_zwlok napisał: a takie historie trawisz? Nie znałem, ale fajne. Tu masz inny, tym razem polski zespół który wydal tylko 2 kultowe płyty 1995 ( Acme ) i 97 ( Did Tomorrow Come ), później były jakieś próby powrotu, ale to już nie to samo. ( wokalu się nie przestrasz, są różne w tym kobieta) 2 Cytuj
Eazy Napisano 14 Grudnia 2018 Napisano 14 Grudnia 2018 (edytowane) To teraz trochę z innej beczki Judas Priest klasyka W sumie, jak wchodzimy w różnorodny wokal to może jeszcze to.... Edytowane 14 Grudnia 2018 przez Eazy 1 Cytuj
porywacz_zwlok Napisano 19 Grudnia 2018 Napisano 19 Grudnia 2018 jakoś hophipy do mnie nie przemawiają. może z drobnymi wyjątkami Cytuj
Mod Team durnykot Napisano 19 Grudnia 2018 Mod Team Napisano 19 Grudnia 2018 Eazy, King Diamond!!!! Byłżem gówniarzem wtedy. W klimatach Jak poniższe weszło to miałem długie włosy, czarne obcisłe dżinsy z dzirami, czarną ramoneske i w ogóle pozowałem na bad guya 1 Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 23 Grudnia 2018 Mod Team Napisano 23 Grudnia 2018 Refleksyjnie, nastrojowo i sentymentalnie...The Christians - Words oraz R.E.M. - Drive Cytuj
next Napisano 25 Grudnia 2018 Napisano 25 Grudnia 2018 Boney M. - Mary's Boy Child / Oh My Lord Cytuj
ssslawecki Napisano 25 Grudnia 2018 Napisano 25 Grudnia 2018 W dniu 23.12.2018 o 13:12, KrissDeValnor napisał: R.E.M. - Drive ...ten gitarowy riff w drugiej minucie !!!! Rzadko się zachwycam czymś z pop-u... czy jak to tam teraz zwał ;-) A ja wróciłem do innych klimatów znów - dzięki czyjejś podpowiedzi: i przypomniałem sobie pewien starszy koncert kapeli, która lepiej brzmi na żywo właśnie: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi