tom21 Napisano 23 Listopada 2015 Napisano 23 Listopada 2015 Też w klimatach polskich - Krzysiek Krawczyk - Chciałem być Cytuj
parmenides Napisano 24 Listopada 2015 Napisano 24 Listopada 2015 Jesień to pora na Rudego z Wenecji. A najlepiej w interpretacji któregoś z Włochów: Biondi lub Carmignola. Chociaż Brytyjka Rachel Podger też daje czadu z naszym Arte Dei Suonatori. Zobaczcie jak można grać rubato: https://www.youtube.com/watch?v=GZYNH05qBYI Cytuj
renatah Napisano 24 Listopada 2015 Napisano 24 Listopada 2015 Ja przewaznie słucham radia rmf fm a i od czasu lubię sobie posłuchac disco polo:) Cytuj
misiojedzie Napisano 26 Listopada 2015 Napisano 26 Listopada 2015 (edytowane) Ja kupę lat słuchałem tylko metalu, a teraz właściwie wszystkiego. Moje aktualne top 3 od dłuższego czasu to Five Finger Death Punch - Wrong Side Of Heaven Adele - Lovesong Pezet - Gdyby miało nie być jutra pzdr! Edytowane 26 Listopada 2015 przez misiojedzie Cytuj
czerczon2 Napisano 26 Listopada 2015 Napisano 26 Listopada 2015 Ja słucham progressive house. To jedyna muzyka która działa tak relaksująco na mnie. Lek na wszystko Cytuj
andrzej44 Napisano 27 Listopada 2015 Napisano 27 Listopada 2015 Ja lubie posluchać takich retro kawałków typu MAllorca, Coco Jumbo itp. Może to śmieszna muzyka, ale żadna inna mnie tak pozytywnie nie nastraja Cytuj
Blakeburn Napisano 6 Grudnia 2015 Napisano 6 Grudnia 2015 Track na niedziele: https://www.youtube.com/watch?v=Sk6OsIncmsM Cytuj
bikester Napisano 16 Grudnia 2015 Napisano 16 Grudnia 2015 (edytowane) Edward Maya presents Violet Light Love Story Tribute to Mexico New song 2012) https://www.youtube.com/watch?v=7WV3VbT_-5s Edytowane 16 Grudnia 2015 przez bikester Cytuj
Michaelowax3 Napisano 16 Grudnia 2015 Napisano 16 Grudnia 2015 Wszystkiego. - co wchodzi fajnie do ucha to się fajnie słucha. Michael Jackson - głównie. Ale jestem otwarta na muzykę (chociaż lata 80,90 to mój świat) odnajduję się w tym cudownie. Queen, Mad, Europe, Turner, Houston i te sprawy. Lubię też disco polo albo disco - fajnie się przy tym jeździ na rowerze. Cytuj
MartinH Napisano 20 Grudnia 2015 Napisano 20 Grudnia 2015 Czy można przebić Black Sabbath? Jeśli nazywasz się Charles Bradley to tak Świetny cover Cytuj
ishi Napisano 23 Grudnia 2015 Napisano 23 Grudnia 2015 La Roux - In For The Kill (Skream's Let's Get Ravey Remix) https://www.youtube.com/watch?v=a4Bfb_budCQ Cytuj
Esp Napisano 27 Grudnia 2015 Napisano 27 Grudnia 2015 A ja się dziś natknęłam na nową płytę dawno niesłuchanego przeze mnie zespołu. W bardzo dobre klimaty poszli. Cytuj
Misja98 Napisano 24 Stycznia 2016 Napisano 24 Stycznia 2016 Ja słucham rock/punk rock. Green Day, Papa Roach, Linkin Park. Cytuj
parmenides Napisano 26 Stycznia 2016 Napisano 26 Stycznia 2016 8 lipca 1991 roku Miles Davis i Quincy Jones spotkali się na słynnym koncercie podczas festiwalu w Montreaux. 2,5 miesiąca później Miles już nie żył. Towarzyszył im wtedy zespół Gilla Evansa pod dyr. QJ i wystąpili wybitni soliści: Wallace Roney (któremu później MD przekazał swoją trąbkę) oraz Kenny Garrett na saksofonie. Album nagrany wtedy został zaliczony do 10 najlepszych albumów jazzowych w historii według Billboardu. Album zdobył nagrodę Grammy (siódma dla Davisa). Na albumie pojawiają się utwory z wczesnego okresu MD, z okresu cool oraz późniejsze z elektrycznych lat 80-tych. Płyta - nagranie z tego koncertu - ukazała się w 1993 roku, już po śmierci Milesa. Ja ją mam od połowy lat 90-tych. Chyba nigdy mi się nie znudzi. życzę miłego słuchania: Cytuj
Sol Napisano 27 Stycznia 2016 Napisano 27 Stycznia 2016 Mnie wciągnęli ci państwo, genialny mix rocka i soulu, plus feeling którym mogliby obdzielić z 60 kapel i jeszcze by zostało. Ale to w przerwach od właściwej muzy Cytuj
axis Napisano 27 Stycznia 2016 Napisano 27 Stycznia 2016 Alabama Shakes... a gdzie cycki, machanie tyłkiem i umcy umcy? Cytuj
Siewca_Spustoszenia Napisano 2 Lutego 2016 Napisano 2 Lutego 2016 Polecam z całego serca mało znaną w Polsce muzykę i jeszcze mniej znaną postać Toma Waitsa. Zarówno z młodszych lat... ... jak i z późniejszych: Cytuj
rivinn Napisano 3 Lutego 2016 Napisano 3 Lutego 2016 Ja słucham rocka, punk/rocka. Świetnie pobudzają. Cytuj
parmenides Napisano 3 Lutego 2016 Napisano 3 Lutego 2016 (edytowane) Polecam z całego serca mało znaną w Polsce muzykę i jeszcze mniej znaną postać Toma Waitsa. Trochę podkoloryzowałeś. Tom Waits jest świetnie znany. Moją ulubioną jego płytą jest Blue Valentines - nota bene słucham tego zawsze zimą, bo TW brzmi jakby się chciał wcielić w św. Mikołaja. Edytowane 3 Lutego 2016 przez parmenides Cytuj
Siewca_Spustoszenia Napisano 3 Lutego 2016 Napisano 3 Lutego 2016 Trochę podkoloryzowałeś. Tom Waits jest świetnie znany. Pozwól, że się nie zgodzę Ile TW jest w mainstream'ie? Szczerze, ja przez ostatnie może osiem lat tylko kilka razy słyszałem go w radio i może ze dwa razy w knajpie... To, że Ty czy ja go znamy i słucha go jeszcze trochę osób nie czyni go świetnie znanym w Polsce. Przykładowo, gdybyś zrobił taki mały test i zapytał dowolną próbę przypadkowych Rodaków o to kim jest TW, o wymienienie tytułu jednej piosenki, o zanucenie paru taktów jednej i o wymienienie jednego filmu, w którym zagrał, to jak myślisz - ile osób odpowiedziałoby na każde z tych pytań? Także z tym "świetnie znany" to chyba jednak Ty koloryzujesz, Parmenidesie z Elei vel Zgorzały Ale cieszę się, że jest choć jeden współsłuchacz na forum PS A ze starych płyt, to jednak Small Change, Closing Time albo The Heart of... e, wszystkie są wspaniałe. PPS Czytałeś biografię TW P. Humphries'a "The piano..."? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi