Polon Napisano 7 Listopada 2009 Napisano 7 Listopada 2009 Witam. Mam bardzo ważne pytanie: W jakim mniej więcej kącie powinno być ustawione siodełko? Od czego jeszcze może zależeć to, że bolą mnie jajka od jazdy? Moje siodełko to te co jest w krossie level a6 z 07, pampersa nie posiadam. Problem jest głupi, ale za razem bardzo duży
creative1989 Napisano 7 Listopada 2009 Napisano 7 Listopada 2009 Ja mam siodło prawie prostopadle do ziemi, ale jak cię jaja bolą to pochyl do przodu bardziej.
Zidentyfikowany Napisano 7 Listopada 2009 Napisano 7 Listopada 2009 i kup spodenki z podpaską, zobaczysz że się polepszy komfort
Niedzwiedz1 Napisano 7 Listopada 2009 Napisano 7 Listopada 2009 Ja mam siodło prawie prostopadle do ziemi, ale jak cię jaja bolą to pochyl do przodu bardziej. Niezła jazda Ok, ok, wiem, że miałeś na myśli równolegle
piootrj Napisano 7 Listopada 2009 Napisano 7 Listopada 2009 Niezła jazda Ok, ok, wiem, że miałeś na myśli równolegle Teraz wiem dlaczego kolegi nie bolą jajka hahahahaha
nabial Napisano 7 Listopada 2009 Napisano 7 Listopada 2009 obniz troszke siodlo i dziob siodla lekko ku dolowi, jesli nie pomoze to sprobuj dodatkowo przesunac je do przodu, zeby sprawdzic, czy nie jestes po prostu za bardzo wyciagniety na rowerze, jesli pomoze, to wroc z siodlem i kup krotszy mostek, jesli nie, to zmiana siodla na takie z dziura
manta980 Napisano 7 Listopada 2009 Napisano 7 Listopada 2009 Ja na twoim miejscu kupiłbym spodenki kolarskie,a jak one nie pomoga to inne siodełko
Zidentyfikowany Napisano 7 Listopada 2009 Napisano 7 Listopada 2009 Dokładnie, dziób siodła w dół, spodenki z pampersem i jaja nie powinny boleć.
Polon Napisano 7 Listopada 2009 Autor Napisano 7 Listopada 2009 Dobrze, że nabiał wspomniał żeby obniżyć siodełko... Podniosłem je przed jazdą. Siodło jest maksymalnie do przodu, a zdaje mi się, że jeszcze trochę by się przydało, więc nowy mostek też chyba będzie. Spodenki kolarskie i tak muszę kupić. Zobaczę jutro jak będzie podczas jazdy, wezmę imbusa ;]
manio4444 Napisano 10 Listopada 2009 Napisano 10 Listopada 2009 będziesz mieć problemy z tym siodełkiem bo to jest jakiś noname, wiem bo sam jeździłem, mówie o jeździe w pampersie. Ile to ja się namęczyłem na nim... wymień je na jakieś markowe, najlepiej coś wąskiego, jeśli jesteś bardzo pochylony nad kierą, a jeśli siedzisz prosto lub prawie prosto to siodełko z dziurą, nieco szersze. nie warto tracić zdrowia na byle jakich siodełkach.
helen Napisano 13 Listopada 2009 Napisano 13 Listopada 2009 Pewnie masz złe siodełko. Może to Ci pomoże: http://aktywni.pl/aktualnosci/siodelka-rowerowe/
creative1989 Napisano 13 Listopada 2009 Napisano 13 Listopada 2009 Niezła jazda Ok, ok, wiem, że miałeś na myśli równolegle Teraz wiem dlaczego kolegi nie bolą jajka hahahahaha hehe My bad, my bad. No tak, chodziło o równoległe rzecz jasna Spodenki to tylko i wyłącznie na szelkach. Miałem zwykłe bez szelek Rogelli i była z nimi mordęga. Najlepiej takie spodenki przymierzyć przed kupnem, bo regulacji szelek nie ma
nabial Napisano 15 Listopada 2009 Napisano 15 Listopada 2009 kwestia indywidualna...ja z szelkami jezdzic nie umiem, moze dlatego, ze dla producentow wszelakich ciuchow jestem nieproporcjonalny
foly Napisano 15 Listopada 2009 Napisano 15 Listopada 2009 wkladacie slipy pod spodenki z wkladka ? to jest temat dopiero hehe
wikrap1 Napisano 20 Listopada 2009 Napisano 20 Listopada 2009 Generalnie pod spodenki z pieluchą się nic nie zakłada, ale bojąc się wszelakich prześwitów, zakładam. Jakoś nie jestem emocjonalnie gotowy na jazdę bez gaci:laugh: Za to koledzy zwykle bez niczego i podobno dużo wygodniej jest na gołą d*
arroyo Napisano 20 Listopada 2009 Napisano 20 Listopada 2009 Spodenki z pieluchą mają to do siebie, że posiadają płaskie szwy więc nie ma co obcierać. Ostatnio z rozpędu aby się przejechać zanim się ściemni ruszyłem w teren zapominając zdjąć gacie i powiem... zanim zrobiłem 10km już czułem jak mnie piłują, przy 30km miałem ochotę rozebrać się pośrodku lasu, gdy dojechałem do domu cały dzień leczyłem odparzenia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.