trzeci raz w tym roku pękła mi dętka, na obręcz mam założony pasek żeby mi dętka się nie przebiła od szprych,
jak ostatnio napompowałem to była twarda jak cholera pojeździłem ok40km potem wstawiłem do piwnicy dziś schodzę a tu dziura na palec i to na dętce i od wewnętrznej strony koła tylko,
więc mam pytanie czy jest ktoś mi wstanie pomóc w doborze dętki? (takiej która by wytrzymała moja wagę bo to chyba przez nią się tak przebija) i w doborze opony chce kupić takie czy będą ok??
Pytanie
Gość myha
mam takie coś
Rama Alu 6061
Rozmiar ramy G 21”,
Przedni widelec Spinner Odessa ACS T6 ML
Kierownica KALLOY ALU, 580 mm
Uchwyt kierownicy Propalm/ Karton
Stery NECCO H703
Korba SHIMANO FC-M151, 48-38-28/170 mm
Wkład suportu BB-7420ST
Przednia przerzutka Shimano SERIE C
Tylna przerzutka Shimano ACERA
Manetki Shimano Acera
Wolnobieg Shimano CS-HG30-8
Łańcuch KMC Z 7
Piasty KT -A55F/KT-AZER ALU
Hamulce ALHONGA HJ 805AD, Alu
Klamki hamulcowe Shimano Acera
Obręcze JALCO ATB 220
Opony KENDA K-847
Pedały FDP NW - 90 K
Sztyca Kalloy SP-500, Alu
Siodło Dominator Cross
Kola 28"
Ilość biegów 24
warze około 115 kilo
trzeci raz w tym roku pękła mi dętka, na obręcz mam założony pasek żeby mi dętka się nie przebiła od szprych,
jak ostatnio napompowałem to była twarda jak cholera pojeździłem ok40km potem wstawiłem do piwnicy dziś schodzę a tu dziura na palec i to na dętce i od wewnętrznej strony koła tylko,
więc mam pytanie czy jest ktoś mi wstanie pomóc w doborze dętki? (takiej która by wytrzymała moja wagę bo to chyba przez nią się tak przebija) i w doborze opony chce kupić takie czy będą ok??
https://ssl.allegro.pl/item798034927_opona_28_37_622_700_x_35c_kenda_cross_supreme_09.html
często jeżdżę po ulicy ale zderza mi się po lesie
bedę bardzo wdzięczny za pomoc
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.