epidos Napisano 5 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Witam,mam problem z łańcuchem w moim rowerze. Gdy próbuje podjechać pod malutką górkę i troszkę mocniej przycisnę na pedał to słychać "chrup" i spada mi z przodu łańcuch. Dodam że nie jest to jakiś wyszukany rower, to typowy nie najnowszy City Bike. Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 5 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Spada niezależnie od tego jakie masz biegi ?? Wydaje mi się, że podczas podjazdu masz za duże przekosy i łańcuch spada. Jeżeli nie, no to nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
foly Napisano 6 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 a moze przebieg jest juz spory i dlatego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikrap1 Napisano 7 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Zrób fotkę korby, może zęby korby są już zjedzone np. przez wyciągnięty łańcuch. Wtedy kupujemy nową korbę(ew. same zębatki, jeśli są wymienne, ale wątpię) łańcuch i kasetę/wolnobieg. Być może też masz na korbach jakieś ogromne luzy, albo zębatki są krzywe... Zbadaj dokładnie sprawę, a zdjęcie ząbków tu zapodaj, ja orientacyjnie, lub bardziej doświadczeni kolarze wypowiedzą się nt. ich kształtu, szerokości i wysokości;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 7 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 wiecie co moj tata tak samo ma problemy takie ino ze jak sie przycisnie pod gore to z tylu spada i marudzi kaseta i nie weimy jak temu zaradzic a sprzet wg cacko carbon na 105 jak macie pomysly co to to pomozcie koledze tu i mi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morcin2 Napisano 7 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 moja rada to postawić rower do góry nogami i pokręcić(albo i nie) , zobaczyć jak się łancuch układa na przedniej zebatce chyba że jest tak zapieczony że go posmarować . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.