Skocz do zawartości

[film] Jak wyglądał downhill w latach 90tych

dobry

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wiem czy było czy nie, nie miałem chęci szukać, a chciałem się podzielić znaleziskiem. Muszę przyznać to wygląda na czyste szaleństwo :-) Gleby, mimo, że kurde niebezpieczne, to jednak zabawne ...

Napisano

twardziele po takich glebach sie zbierali i dalej ogień. na sztywnych widłach i vałkach trzeba było miec stalowe cojones

Napisano

twardziele po takich glebach sie zbierali i dalej ogień. na sztywnych widłach i vałkach trzeba było miec stalowe cojones

V-braki to dopiero w 1997 shimano wypuściło :confused: Wcześniej tylko Canti :P

Napisano

Dla mnie mistrzowie, bez amorow i z prawie nie hamujacymi canti tak zjezdzac jak niektorzy z tych gosci...

Zreszta teraz widac o ile jazda jest latwiejsza na rowerach z amorami - nawet dla bika XC ta trasa bylaby dosc latwa, a dla nich prawie nieprzejezdna. Swietny filmik.

Napisano

Dobry filmik.Pokazuje jak technologie rowerowe poszły do przodu..Dla mnie to głupota teraz jechac na sztywniaku w taki teren a dla nich normalka... ^_^ Ciekaw jestem jak z ich zdrowiem....stawy oooo az strach pomyslec

Napisano

Obecnie jednak DH nie wydaję mi się aby było mniejszym wyzwaniem niż to przezentowane w filmie, "rowery" poszły bardzo do przodu bez porównania, ale również trasy stały sie bardziej trudniejsze, brawa za odwagę.

Napisano

Zreszta zauwazcie, ze oni maja rowery w konfiguracji XC, wiec o downhillu (w dzisiejszym rozumieniu) ciezko tu nawet mowic. Wiekszosc ma noski, korby szosowe, a jak ktos ma zatrzaski, to przewaznie tez szosowe. A kolory i strojow, i maźniętych sprayem bikow zachwycaja ;).

Napisano

To były pionierskie czasy. Fakt, że teraz DH to ma tyle wspólnego z tamtym, że się jedzie w dół, ale respekt za odwage i styl. Romantyczne czasy. No i te kolory, drodzy koledzy i koleżanki, czemu teraz sie robią ubrań w takich kolorach?!

• 2 miesiące temu...
Napisano

Na tym filmiku to istna rewia mody :P:icon_wink: Niektórzy wyglądają jak by grali w Futbol amerykański :woot: Widać nawet namiastkę fulla z jednej ramy uczestnika tego morderczego maratonu :woot::D Widać ze kiedyś nerwowo podchodzili do tego sportu ludzie :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...