Foka Napisano 4 Listopada 2009 Napisano 4 Listopada 2009 Złożyłem właśnie rower na nowej ramie. Myślałem ze sztyca która do niej przypasuje to będzie 25.0. Wielkie moje zdziwienie jak się, okazało że nawet 25.0 nie wchodzi . Elektroniczna suwmiarka pokazuje 23.84mm. Rama to Peugeot ( w szosówkach jest 25.0) ale trochę bardziej rekreacyjny. Czy isnieją mniejsze rozmiary niż 25mm. Jakieś inne idee, opinie? z góry pozdro
painmaker Napisano 4 Listopada 2009 Napisano 4 Listopada 2009 z peugotami zawsze były problemy wymyslali swoje standardy (wojnę przegrali więc muszą się wykazać) jeśli się nie mylę to sztyca ma rozmiar 24
johndoe2 Napisano 4 Listopada 2009 Napisano 4 Listopada 2009 Może musisz poszukać takiej sztycy do holendrów z jarzemkiem osobno - czyli takiej totalnie badziewnej. Jak nic nie znajdziesz, to mogę ewentualnie w niedziele zobaczyc czy we wrocku coś będzie i najwyżej ci podesłać.
mmi Napisano 4 Listopada 2009 Napisano 4 Listopada 2009 Zgadza się. Sztyce od wszelakich wigrusów, pelikanów, jubilatów i innych takich wynalazków bywały węższe. Ale lepiej chyba włożyć sztycę 25.0 w imadło i wycieniować ją pilnikiem o ten milimetr. Pewno masz jakiegoś Zooma a w nich jest sporo metalu. Nie powinna się złamać jak przytniesz te 0,5mm. Ps. A może Destr zrobi sztyce pod wymiar? http://www.destroyer.pl/sztyce.htm
poluc Napisano 4 Listopada 2009 Napisano 4 Listopada 2009 mam identyczny problem rama peugeot carbolit... właśnie sam jeżdżę na sztycy z jarzemkiem na śrubę. kupiłem ją u kolesia który handluje używanymi częściami i składa rowery, za 5taka ale wygląda paskudnie chętnie dowiem się jak dorwać coś normalnego.
januch Napisano 5 Listopada 2009 Napisano 5 Listopada 2009 Ja mam taką sztycę 24mm na zbyciu Oddam za rozsądną cenę. Mam też ramę Enik do pchnięcia, rozmiar 58. Stan super. Malowana proszkiem. Peugeota ramę też mam 58. Oddam za rozsądną cenę ze sztycą. Pozostałości po starym ostrym Jak są zainteresowani pisać na prv. Pozdro
ZacharO Napisano 18 Listopada 2009 Napisano 18 Listopada 2009 ja rozwiazalem to tak ze kupilem jakiegos zooma za 20zł i dalem 15 za stoczenie 1mm po zewnetrznej u lokalnego slusarza, taki zoom obciety jeszce duzo lzejszy niz ta orginalna sztycaaaa
Foka Napisano 18 Listopada 2009 Autor Napisano 18 Listopada 2009 no no. zooma 25mm można zlaleźć. tylko czy jak go stocze o te 1.2 mm to mi się nie złoży podemna tak jak poprzednia sztyca miała okazję??
Varg Napisano 18 Listopada 2009 Napisano 18 Listopada 2009 zum sie złoży bo wyszczerbi sie jarzemko , o ile wczesniej nie odpadnie polecam kurde
painmaker Napisano 19 Listopada 2009 Napisano 19 Listopada 2009 takich sztyc jak zoom bym nie toczył można stoczyć c-recorda tak jak zrobił koleś na allegro (choć między bogiem a prawdą ktoś powinien mu przetrącić nogi żeby więcej nie miał głupich pomysłów) zoom jest niepewny jako "pełnowartościowy" a co dopiero stoczony foka... bój się boga
Varg Napisano 19 Listopada 2009 Napisano 19 Listopada 2009 miałem zuma dwa dni i sie rozleciał , accent powinien mieć szeroką gamę rozmiarów , ale teraz zastanów sie czy Ci sie opłaca wydawać plus minus 50zł na sztyce oby nie przekroczyla wartosci ramy
sath Napisano 20 Listopada 2009 Napisano 20 Listopada 2009 Kolejny sztycoproblem: Mam 26,6. Chciałem zmienić sztyce i mam problem, bo nie mogę znaleźć. Niech mi ktoś napiszę czy zacisnę 26,4 na tym, spiłować 26,8 czy szukać dalej... Painmaker weź wypożycz mi tego duracza
johndoe2 Napisano 20 Listopada 2009 Napisano 20 Listopada 2009 Kolejny sztycoproblem: Mam 26,6. Chciałem zmienić sztyce i mam problem, bo nie mogę znaleźć. Niech mi ktoś napiszę czy zacisnę 26,4 na tym, spiłować 26,8 czy szukać dalej... Painmaker weź wypożycz mi tego duracza Jak się nie boisz, to możesz próbować. Na tą śrubkę od zacisku nałoż jedną czy dwie podkładki, wtedy ci bardziej dociągnie ramę, ale jak przesadzisz z fantazją to ci mufka pęknie. To bardziej na wyczucie zabawa, jak masz sztyce 26.4 to zajedź do śrubkowego sklepu kup odpowiednie podkładki za 0,05gr i sprawdź. Ewentualnie mogę ci kupić jakiegoś 26.6 za 5 czy 10zł na targu i jak byś był na aleju 5 grudnia we Wrocku to bym ci wręczył.
sath Napisano 20 Listopada 2009 Napisano 20 Listopada 2009 Thx, zobaczymy co wymyślę, a jak nic nie wymyślę, to się zgłoszę.
ZacharO Napisano 21 Listopada 2009 Napisano 21 Listopada 2009 z tego co patrze to mu 2mm scianki zostalo jeszcze...zobaczymy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.