Padre03 Napisano 3 Listopada 2009 Napisano 3 Listopada 2009 Jestem na etapie szukania ramy dla siebie. Stanęło na Blur LT2...ale może szanowni forumowicze zwrócą moją uwagę na coś czego nie brałem do tej pory pod uwagę? Szukam ramy do enduro, która będzie się dobrze zachowywać na zjazdach i podjazdach (czyli chcę niemozliwego ). Cena 6000 to górna granica budżetu. Osprzęt do tego to xtr, crossmaxx st i fox talas 32 140mm.
Sol Napisano 3 Listopada 2009 Napisano 3 Listopada 2009 Hm sam zaczynam pomału myśleć nad wzbogaceniem stajni. Z tym że u mnie na pierwszym miejscu jest Genius, Blura rozważam w dalszej kolejności. To dlatego, że bardziej myślę o przeznaczeniu maratonowo-endurowym niż na odwrót. Więc podrzucam do rozważenia http://sklep.rowery.com.pl/index.php?products=product&prod_id=2579
Mod Team IvanMTB Napisano 3 Listopada 2009 Mod Team Napisano 3 Listopada 2009 Klaniam, Jesli zblizac sie do niedefiniowalnej definicji enduro 140mm skoku to ledwie XC/Trail na sterydach a nie enduro. W enduro jest 160+ Moja propozycja to Marin Wolfridge. Jest tak agresywny ze z amorem 140tka daje wrazenie wiekszego skoku i mozliwosci. Szacunek... I.
mwegrzyn Napisano 3 Listopada 2009 Napisano 3 Listopada 2009 Padre03niedawno był podobny temat o ramach enduro , zobacz sobie ramę Cube Fritzz. http://www.allegro.pl/item805538446_cube_fritzz_w_cocoa_fox_rp_23_nowa_rama_enduro.html
Mod Team IvanMTB Napisano 3 Listopada 2009 Mod Team Napisano 3 Listopada 2009 Klaniam, No Frycek to lekka przeginka do amorka 140mm... Bedzie mial kat glowki ramy jak przecinak do XC Plus walenie korbami w glebe jako dodatek... Moze Ihahaj MkIII? Ze 140 chodzi zacnie. Janislaw mial i ma takiego... Blur nie pasi mi pod jednym wzgledem. SC jest niemal tak popularny jak Kross w Kraju-Raju. Zeby wszystkie marki mialy takiego dystrybutora jak Crazy Crank to by byla dopiero nad Wisla Kanada Szacunek... I.
Padre03 Napisano 3 Listopada 2009 Autor Napisano 3 Listopada 2009 Klaniam, Jesli zblizac sie do niedefiniowalnej definicji enduro 140mm skoku to ledwie XC/Trail na sterydach a nie enduro. W enduro jest 160+ Moja propozycja to Marin Wolfridge. Jest tak agresywny ze z amorem 140tka daje wrazenie wiekszego skoku i mozliwosci. Szacunek... I. no właśnie..jeśli mi się uda sprzedać swój sztuciec to zakupię 150mm lub 160mm a Scott jest za bardzo nakierowany na XC Intense Tracer jest Ok ale cena powala na kolana :-(
Mod Team IvanMTB Napisano 3 Listopada 2009 Mod Team Napisano 3 Listopada 2009 Cokolwiek nieprecyzyjnie zatem sie wyrazasz... Najpierw ze osprzet z amorek 140 a za chwile ze spzredac 140 i kupic wiekszy widel... Skoro 160 to zupelnie inaczej. Jak jeszcze zlapiesz Janislawa to on sciaga ze Stanow swojego Mk III i 6pointa dla jednego forumowicza. Dyskusja na temat enduraka juz sie krecila w http://www.forumrowerowe.org/topic/59511-rama-full-do-enduro/ Sporo tam powiedziano i zapodano... Poza tym Blur to jak juz stwierdzilem xc/trail na sterydach. Jak enduro od Swietokrzyzowcow to przynajmniej Nomad, Bullit lub Heckler Szacunek... I.
Rulez Napisano 3 Listopada 2009 Napisano 3 Listopada 2009 Generalnie Blur powinien spoko chodzić pod amorem 140 mm - geometria na stronie jest podana do amora o wys 515 mm. Choć nie jest to geometria enduro, tylko typowo trail/allmountain. Do enduro 6-Point był by jak znalazł, o tym mówimy : http://www.rscycle.com/2008-Iron-Horse-6-Point-Frame-All-Mountain?sc=8&category=172
mwegrzyn Napisano 4 Listopada 2009 Napisano 4 Listopada 2009 Klaniam, No Frycek to lekka przeginka do amorka 140mm... Bedzie mial kat glowki ramy jak przecinak do XC Plus walenie korbami w glebe jako dodatek... Odniosłem się do informacji że poszukiwana jest rama do enduro , dlatego podałem Fritzza. Z założeniem że dojdzie do wymiany przedniego amora. W przeciwnym razie zaproponowałbym Stereo
Padre03 Napisano 4 Listopada 2009 Autor Napisano 4 Listopada 2009 Cokolwiek nieprecyzyjnie zatem sie wyrazasz... Najpierw ze osprzet z amorek 140 a za chwile ze spzredac 140 i kupic wiekszy widel... Skoro 160 to zupelnie inaczej. Jak jeszcze zlapiesz Janislawa to on sciaga ze Stanow swojego Mk III i 6pointa dla jednego forumowicza. Dyskusja na temat enduraka juz sie krecila w http://www.forumrowerowe.org/topic/59511-rama-full-do-enduro/ Sporo tam powiedziano i zapodano... Poza tym Blur to jak juz stwierdzilem xc/trail na sterydach. Jak enduro od Swietokrzyzowcow to przynajmniej Nomad, Bullit lub Heckler Szacunek... I. Sorry, mam lekki mętlik w głowie :-) Jest tyle opcji że trudno coś wybrać żeby być pewnym że to rowziązanie jest na 100% odpowiadające naszym potrzebom. Zbyt mało rowerów można przetestować aby wyciągnąć odpowiednie wnioski. SC przejadę się na pewno bo mam blisko, spróbuję jeszcze Titus-a. Reszta ram zostanie dokładnie....obczytana
Mod Team IvanMTB Napisano 4 Listopada 2009 Mod Team Napisano 4 Listopada 2009 Zbyt mało rowerów można przetestować aby wyciągnąć odpowiednie wnioski. no jak by Polsza byla normalnym kraje to nie byloby problemu z demowaniem sprzetow... Ale jak jest kazdy wie... Rulez oczywiscie ze Blur LT poleci ze 140-tka. W kocu kompletne buildy wlasnie z takim amorem sa oferowane. No ale jak juz tutaj pomieniono, 140 skoku to nie enduro Szacunek... I.
Rulez Napisano 4 Listopada 2009 Napisano 4 Listopada 2009 dlatego podałem Fritzza. Z założeniem że dojdzie do wymiany przedniego amora.W przeciwnym razie zaproponowałbym Stereo Jak dla mnie, to te Cuby wąchają ogon 6-Pointowi, zwłaszcza jak się spojrzy na cenę tego ostatniego
mwegrzyn Napisano 4 Listopada 2009 Napisano 4 Listopada 2009 hehe , raczej ty się czegoś nawąchałeś Jak już się czepiasz to konkretnie , pisz o co ci chodzi . A cena IH po doliczeniu wszystkich opłat może już nie być tak atrakcyjna , nie wspominając o ewentualnym problemie gwarancyjnym .
Mod Team IvanMTB Napisano 4 Listopada 2009 Mod Team Napisano 4 Listopada 2009 Panooowie... Znowu zaczynacie swoje? Jak macie do siebie jakies "ale" to "se dajcie po jednym" ale nie robcie powtorki z durnych wycieczek osobistych na ogolnym... Szacunek... I.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.