Skocz do zawartości

[oświetlenie] wymiana szybki w bocialarce

daid

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, orientuje się ktoś gdzie można dokupić szybki do latarek, zbiłem w bocialarce w czasie upadku. Przeszukałem neta na szybkiego i nic nie znalazłem.

Napisano

Ja też zbiłem szybę w mojej Bocialarce wysłałem ją do Bociana i 50 zł mnie to kosztowało + przesyłka w dwie strony. A i wymienił mi diodę. A tak naprawdę dostałem nową Bocialarkę.

Bocialarka ma jedną poważną wadę. Średnica elementu skupiającego światło jest mniejsza od wewnętrznej średnicy rantu, o który opiera się szkiełko w obudowie. Moje szkiełko pękło bo bocialarka upadła na podłogę na frontową stronę. Wnętrze pod własnym ciężarem zbiło szybkę. Gdyby odbłyśnik opierał się na metelowy rancie nie przesunęło by się wnętrze i nie pękła by mi szybka.

Napisano

Xsas, to może warto zgłosić takie spostrzeżenie Bocianowi? W końcu jego "dział rozwoju produktu" wciąż pracuje :D

Rozmawiałem z nim na ten temat telefonicznie. Nową bocialarkę dostałem bez modyfikacji oparcia odbłyśnika, ale z najnowszą wersją elektroniki. Po prostu Trzeba uważać żeby nie upadła na front bo mimo że szybka jest chroniona przez zewnętrzny kołnierz to może się zbić.

a gdzie znajdę dział rozwoju bocialarki?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...