miskov17 Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Aaaaa już rozumiem na jakiej zasadzie to działa tak, właśnie je powiązałem z kontem bankowym. Dzięki wielkie yyyy no i mam powiązane, ale wciąż jest status "niezweryfikowane". No i czy kwota jaką mam na koncie bankowym powinna się pojawić na paypalu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Status, nuz nie pamietam jak to jest, niezweryfikowany ma kazdy na poczatku. Nie, paypal pobiera z twojego konta tylko kwote transakcji. Paypal nie zarzadza twoimi finansami w tym wypadku kontem bankowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Ok, dzięki raz jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Sory, że tu pisze, ale nie chcę zakładać nowego tematu. Przeglądając, tego ebaya natknąłem się na koszyki carbonowe po 2$. Czy to faktycznie taka cena, bo coś mi tu śmierdzi. Wiem, że muszę doliczyć te 11$przesyłkę do PL. Ubotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 pokaż link do aukcji Na allegro jest tak, że jak ktoś wystawi aukcje za 3 zł i ktoś to kupi to płaci 3 zł i siema, towar sprzedany. A jak sprzedawca powie, że się pomylił itd. i nie da Ci towaru z aukcji to kapeć. Wystawiasz negatywny komentarz i fertisch czyli nic poza tym. Nie weim jak na ebayu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 http://cgi.ebay.com/Brand-New-Full-Carbon-Road-Bike-MTB-bottle-water-cage_W0QQitemZ260531987114QQcmdZViewItemQQptZCycling_Parts_Accessories?hash=item3ca8eaa2aa#ht_1091wt_1165 Choćby nawet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Normalna cena na koszyki carbon no-name.Mam taki i jest jak najbardziej godny polecenia.Więc smiało mozna brac za te 2 $. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Nawrotek ma taki koszyk Weź ich pre sztuk, tak przynajmniej z 5 i sprzedawaj na allegro. Waży jakieś 25g bodajże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 A wysyłka to te 11$ tak, bo nie za bardzo znam się na ebayu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Tak. Razem wyjdzie ok 38zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Nie wiem czy tu mogę, jeżeli nie to proszę o wydzielenie oddzielnego tematu. Jak wygląda sprawa PayPala? Płacimy coś za jego założenie/utrzymanie? Czy PayPala za zgodą rodziców może założyć sobie osoba niepełnoletnia, jak np. konto? Gdzie mogę założyć takie konto. Wiem, że wujek google zna część odpowiedzi, ale wolę zapytać użytkowników. A to takie shipping, co to? a przy licytacjach, on musi mi sprzedać za tyle ile wylicytuje, czy tak jak na Allegro, jak mu będzie odpowiadało? http://cgi.ebay.com/Brand-New-Astana-Craft-Bicycle-Cycling-Jersey-Shirt-XL_W0QQitemZ250556242493QQcmdZViewItemQQptZUS_Men_s_Athletic_Apparel?hash=item3a5650da3d#ht_1324wt_1165 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Witaj. Sprawa Pay Pal wygląda dobrze... :-) Nie płacisz nic jedynie przy weryfikacji np? karty kredytowej pobierane jest na dzień dzisiejszy 6,5zł ,ale potem zwracane. Co do założenia konta Pay Pal dla nieletnich to musisz doczytać w info na polskiej stronce. Może Jeżeli wpłacisz środki z konta w banku na Pay pal, możesz płacić bezpośrednio z konta ,ale chyba nieletnim jednak nie będzie wolno. Shiping - wysyłka. Generalnie zasady podobne jak na allegro, może z wyjątkiem np? przy sprzedaży obniżania ceny minimalnej w aukcji lub Kup teraz na zasadach promocji, ale to niuanse generalnie podobnie. Jeżeli nie masz ceny minimum musi sprzedać (oczywiście teoria) ... kupuje na Ebay w USA i innych krajach od kilku lat i jeszcze nie zdarzyła mi się wtopa... A i polecam wchodzić na Ebay poszczególnych krajów bezpośrednio, np? ebay.com (USA) większy wybór aukcji, choć przy tych gdzie niema wyszczególnionej wysyłki do "reszty świata" trzeba pytać o takową, ale warto bo wtedy są najczęściej najlepsze ceny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Ubotek nie porownuj ebay do allegro, to zupelnie inna liga, to drugie to lekkie nieporozumienie... Zobacz ile gosc ma transakcji i jaki procent. Co do paypala to juz troche o tym bylo na tym forum i nawet kilka postow wyzej. Zalozenie konta free, placac za aukcje na ebayu free. Istnieje polska strona paypala. shipping = przesylka, no tu juz mogles sie pokusic o google, czy cokolwiek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 1415chris tak myślałem, nie ogarniam dzisiaj, sorry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtekmtb Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Mam taki sam koszyk i jak najbardziej jest w porządku. Mój waży 23g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Maly odkop: wybralem na Ebayu Inne formy platnosci a potem Karta kredytowa. Wyskoczyl komunikat ze platnosc zakonczona chociaz nie podawalem danych karty. Jak mam to zaplacic? Dodam ze to angielski Ebay i aktualnie jestem w Anglii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Wyskoczyl komunikat ze platnosc zakonczona chociaz nie podawalem danych karty. Jak mam to zaplacic? Dodam ze to angielski Ebay i aktualnie jestem w Anglii Nigdy nie podawałeś danych karty w PayPalu? Wystarczy że raz podasz i potem środki są automatycznie z niej ściągane, bez konieczności każdorazowego wpisywania numeru, danych osobowych, CVC, itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Numer karty musiałeś podać przy rejestrowaniu się w PayPal. Teraz automatycznie obciążyli tą kartę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Nie mam konta PayPal, z reszta, juz nie wazne bo umuwilem sie na zwykly przelew. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.