Skocz do zawartości

[ebay] Zakupy z Honkkongu

miskov17

Rekomendowane odpowiedzi

Aaaaa już rozumiem na jakiej zasadzie to działa :) tak, właśnie je powiązałem z kontem bankowym. Dzięki wielkie :thumbsup:

yyyy no i mam powiązane, ale wciąż jest status "niezweryfikowane". No i czy kwota jaką mam na koncie bankowym powinna się pojawić na paypalu?

Sory, że tu pisze, ale nie chcę zakładać nowego tematu.

Przeglądając, tego ebaya natknąłem się na koszyki carbonowe po 2$. :P

Czy to faktycznie taka cena, bo coś mi tu śmierdzi. :P

Wiem, że muszę doliczyć te 11$przesyłkę do PL.

Ubotek ;)

pokaż link do aukcji ;) Na allegro jest tak, że jak ktoś wystawi aukcje za 3 zł i ktoś to kupi to płaci 3 zł i siema, towar sprzedany. A jak sprzedawca powie, że się pomylił itd. i nie da Ci towaru z aukcji to kapeć. Wystawiasz negatywny komentarz i fertisch :P czyli nic poza tym. Nie weim jak na ebayu :P

Nie wiem czy tu mogę, jeżeli nie to proszę o wydzielenie oddzielnego tematu.

Jak wygląda sprawa PayPala?

Płacimy coś za jego założenie/utrzymanie?

Czy PayPala za zgodą rodziców może założyć sobie osoba niepełnoletnia, jak np. konto?

Gdzie mogę założyć takie konto.

Wiem, że wujek google zna część odpowiedzi, ale wolę zapytać użytkowników.

A to takie shipping, co to?

a przy licytacjach, on musi mi sprzedać za tyle ile wylicytuje, czy tak jak na Allegro, jak mu będzie odpowiadało?

http://cgi.ebay.com/Brand-New-Astana-Craft-Bicycle-Cycling-Jersey-Shirt-XL_W0QQitemZ250556242493QQcmdZViewItemQQptZUS_Men_s_Athletic_Apparel?hash=item3a5650da3d#ht_1324wt_1165

Witaj.

Sprawa Pay Pal wygląda dobrze... :-)

Nie płacisz nic jedynie przy weryfikacji np? karty kredytowej pobierane jest na dzień dzisiejszy 6,5zł ,ale potem zwracane.

Co do założenia konta Pay Pal dla nieletnich to musisz doczytać w info na polskiej stronce.

Może Jeżeli wpłacisz środki z konta w banku na Pay pal, możesz płacić bezpośrednio z konta ,ale chyba nieletnim jednak nie będzie wolno.

Shiping - wysyłka.

Generalnie zasady podobne jak na allegro, może z wyjątkiem np? przy sprzedaży obniżania ceny minimalnej w aukcji lub Kup teraz na zasadach promocji, ale to niuanse generalnie podobnie. Jeżeli nie masz ceny minimum musi sprzedać (oczywiście teoria) ... kupuje na Ebay w USA i innych krajach od kilku lat i jeszcze nie zdarzyła mi się wtopa...

A i polecam wchodzić na Ebay poszczególnych krajów bezpośrednio, np? ebay.com (USA) większy wybór aukcji, choć przy tych gdzie niema wyszczególnionej wysyłki do "reszty świata" trzeba pytać o takową, ale warto bo wtedy są najczęściej najlepsze ceny...

Ubotek nie porownuj ebay do allegro, to zupelnie inna liga, to drugie to lekkie nieporozumienie...

Zobacz ile gosc ma transakcji i jaki procent.

Co do paypala to juz troche o tym bylo na tym forum i nawet kilka postow wyzej.

Zalozenie konta free, placac za aukcje na ebayu free.

Istnieje polska strona paypala.

shipping = przesylka, no tu juz mogles sie pokusic o google, czy cokolwiek...

• 7 miesięcy temu...

Wyskoczyl komunikat ze platnosc zakonczona chociaz nie podawalem danych karty. Jak mam to zaplacic? Dodam ze to angielski Ebay i aktualnie jestem w Anglii

Nigdy nie podawałeś danych karty w PayPalu?

Wystarczy że raz podasz i potem środki są automatycznie z niej ściągane, bez konieczności każdorazowego wpisywania numeru, danych osobowych, CVC, itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...