kogutor Napisano 1 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 ciągle się zastanawiam czy jak zamontuje sobie piastę NS Coaster SS to będę mógł jeździć do tyłu? Czy gdy przestane pedałować(w jeździe do przodu) to pedały będą stawiać mi opór czy nie? Proszę o odpowiedzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 1 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Ta i jej podobne piasty działają na zasadzie takiej samej jak klasyczny wolnobieg, więc będzie działać tak jak klasyczna piasta z kasetą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 1 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Ta i jej podobne piasty działają na zasadzie takiej samej jak klasyczny wolnobieg, więc będzie działać tak jak klasyczna piasta z kasetą. ale chyba do tej piasty można dokupić (dostać?) takie coś co się nakręca na gwint, na to się nasuwa koronkę od kasety i mamy zafiksowaną piastę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kogutor Napisano 1 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Jak kupujesz ta piastę do dostajesz zębatkę (14 ząbków) w zestawie No ale czy na tej piaście będę mógł jeździć tyłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brooce Napisano 1 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Są specjalne piasty "do jazdy tyłem", tzw freecoaster'y. Jedziesz do tyłu - nie musisz pedałować. Ale - o ile pamiętam - to dość drogie bajery... wg mnie - niepotrzebne, chyba że jesteś na tak zaawansowanym poziomie (tailwhip z bunny-hopa np) NS Coaster - pod tym względem - będzie się zachowywać jak każda inna piasta... Słyszałem też o patencie, żeby miejsce jednego trybu (to się chyba tyczy tylko zwykłych piast) dać podkładkę - tak zwany "jałowy bieg". Wchodzisz/zchodzisz normalnie za pomocą przerzutki. (nie znam szczegółów, tylko słyszałem o czymś takim) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kogutor Napisano 1 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 dobra temat można zamknąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.