jankes92 Napisano 31 Października 2009 Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Witam. Mam taki problem bo nie wiem jakie klamki mam wybrac do swoich avidow BB5. Moja propozycja to avid speed dial 7 albo deore xt. Prosze o pomoc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 31 Października 2009 Udostępnij Napisano 31 Października 2009 weź te, które ci się bardziej podobają lub są tańsze. Oba zestawy działają podobnie dobrze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moojmisiu Napisano 1 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 SD7 - ze względu na fakt, że szukasz klamek do tarczówek do tarczówek i że mają Speed Dial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
accentinferno Napisano 1 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Też proponuje sd7, chociaż ogromniej różnicy w działaniu nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankes92 Napisano 1 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 No bo SD7 i XT maja regulacje wychylenia klamki, ale napisane w opisie tez maja ze jest regulacja sily hamowania. Czy to jest prawda ze maja regulacje sily hamowania?? http://img.nodari.com.ar/Levas_de_freno_Avid_Speed_Dial_7_1_1184139345.jpg http://www.bikeisland.com/images/qavidspeeddial7.jpg Bo tym czerwonym pokretlem reguluje sie wychylenie klamki? A gdzie jest regulacja sily hamowania? W opisie SD7 jest ze ma:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 1 Listopada 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Wychylenie klamki regulujesz małym imbusem znajdującym się po wewnętrznej stronie klamki. Czerwone pokrętło służy do regulacji modulacji, co przydaje się w tarczówkach. Jak dla mnie zdecydowanie SD7, mam i są świetne, nie żałuję żadnej złotówki wydanej na nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankes92 Napisano 1 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Dobrze wiedziec ze takie cos jest:D Mi w serwisie rowerowym polecano klameczki XT. Moze ktos je ma? Niech opowie cos o nich:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felipe Napisano 2 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Ja XT nie mam ale na pewno polecam SD7. Używałem ich do V-braków, BB5 a teraz BB7 i są naprawdę świetne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamos05 Napisano 2 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Miałem Speed Diala sprzęgniętego ze Single Digit 7 na tylnym kole...wrażenia jak najbardziej pozytywne, regulacja jak dla mnie miała za mały zakres ale różnica w działaniu była mocno wyczuwalna dla skrajnych położeń...z tego co pamiętam sprzedałem ją w zeszłe wakacje za 3 dychy koledze i wiem że dalej działa bez zarzutu...myślę że skoro z v-brejkami działa ok to z tarczą będzie tak samo, wkońcu tak czy tak klamka ciągnie linke a czy jest ona z hamulca tarczowego czy szczękowego to już jeden kit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankes92 Napisano 2 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Moim pierwsza mysla o klamkach jakie mam zamiar kupowac to byly SD 7 i chyba na nie sie skusze Ale w serwisie mi polecono XT- mowiono ze sa lepsze. Tego nie wiem bo jeszcze nie mialem tych klamek Czy te pokretlo cos wolge daje?? Bo mowiono mi ze tylko sobie kreci sie nim i to wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felipe Napisano 2 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Zdecydowanie daje. Regulujesz modulację. W praktyce naprawdę działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankes92 Napisano 12 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Wybór padł na SD7. Dzieki za rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 12 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Napisz jak Ci się sprawują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankes92 Napisano 12 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 W porownaniu do starych klmkomenetek (ST-EF60) jest spora roznica. Teraz mam menetki LX i te klameczki SD7. Sama klamka chodzi dosyc lekko w porownaniu do starych, podoba mi sie bardzo regulacja wychylenia klamki, a co do regulacji sily hamowanie to nie ma sie czym zbytnio zachwycac. Jest pokretlo cos sie reguluje, ustawiasz se czy slabiej czy mocniej ma brac hamulec. Podsumowojac to w 100% polecam bo w porownaniu do XT klamek- 130zł dzialaja podobnie a SD7 wyniosly mnie 85zł(nówki oczywiscie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 13 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Podobna regulacje jak to czerwone pokretelko w SD7 maja prawie wszystkie hample, tylko SD7 ma plynna regulacje pokretlem, a wiekszosc klamek mozliwosc regulacji tylko dwoch skrajnych polozen (otwory do zamocowania zaczepu linki hamulcowej). W v-kach raczej to roznicy nie robi, ale do tarczowek mechanicznych klamka SD7 jest faktycznie lepszym wyborem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.