Skocz do zawartości

[ZLOT] II Ogólnokrajowy międzynarodowy ZLOT Forumrowerowe.org

MarcinGoluch

Rekomendowane odpowiedzi

Pogody się nie boję ;] Z przodu prawdopodobnie będzie prawie nowy Space 2.35, więc błotko nie straszne ;]

Oczywiście milej się jeździ jak nie pada, ale przecież z cukru nie jesteśmy :)

Mam dylemat - właśnie zapożyczam części trochę części z innego roweru, żeby mieć mojego XC/enduro tymczasowo-gotowego na wyjazd i się zastanawiam czy tarcza 160mm z przodu da radę czy lepiej coś większego, żeby nie przegrzać (Hayes Mag i metaliczne klocki a ja ważę 80kg) co myślicie?

Bo mam pod ręką 180mm od jakiegoś winzipa i 200mm (tak, równe 200) od grimeca'i i adaptery na 180 i 203 mam, więc mogę bez problemu założyć którąkolwiek, ale póki co dobrze mi się jeździ na równym secie 160mm z przodu i z tyłu....tylko nad tym ciepełkiem na zjazdach się zastanawiam. Będzie na tyle ostro, żeby coś większego zakładać? A może w ogóle w 200 przód i 180 tył polecieć od razu? Jeszcze z hydrami w górach nie byłem, więc takie trochę głupie wątpliwości mam...

Tego się właśnie obawiam, a w sumie mam raczej agresywne zapędy o ile nowy teren mnie nie przeraża ;]

Do tego koła przekładam z nieco masywniejszej maszyny i będzie excalibur fr i dm24 a na nich schwalbe space 2.35 i kenda blue groove 2.5 (chyba, że znajdzie się budżecie kasa na coś węższego...bo nic innego chwilowo nie mam) a z tymi tarczami 160mm jeździłem na komplecie kół z CR18 i jakimiś dość lekkimi kendami 2.1, więc chyba polecę od razu w 200 i 180 dla spokoju.

To jest zlot więc myślę, że warunki terenowe będą dopasowane do możliwości przeciętnego uczestnika. Na poprzednim zlocie teren nie stawiał sprzętowi jakiś wyjątkowych wymagań. Ja zamierzam przejechać zlot w tym roku na dwóch 160tkach ale jestem lekki i styl jazdy mam mało agresywny.

Wg mnie jednak zawsze lepiej jechać a nie myśleć za duzo co sie może wydarzyć. Jeśli czujesz się bezpieczniej z dużymi tarczami to takie wieź.

Że na V a nawet cantikach się da jeździć po górach to wiem z autopsji...problem się pojawia gdy się rozgrzeje klocki do momentu w którym zaczynają się rozsmarowywać po obręczy i niedługo ich nie ma...

A skoro i tak muszę jakieś tarczę przykręcić, i tak mam te kilka sztuk w różnych rozmiarach, to naprawdę nie widzę problemu w spytaniu o radę - za to w tym żalu pewną przesadę Panie Prezesie ;)

A co do Kubusiowej (dobrze kojarzę z tego tematu, że to Ona została hardkorem zlotu za tą maszynę?) to coś mi się kołaczę, że ma być, ale na liście jej nie widać jeszcze.

Że na V a nawet cantikach się da jeździć po górach to wiem z autopsji...problem się pojawia gdy się rozgrzeje klocki do momentu w którym zaczynają się rozsmarowywać po obręczy i niedługo ich nie ma...

:) nie zgodze sie cale zycie smigam na v-kach jedyny problem to blotnisto-piaskowa kaluza ktora sciera potem te klocki jak szlifierka :P :P :P

przykładem może być kolega Nabiał, który na poprzednim zlocie miał 160mm z przodu i nie wyglądało, zeby mu się najlepiej chamowało

kolega nabial mial hamulce, ktore tylko raz zablokowaly kolo...kiedy, to dobrze wiecie :whistling: jakby co, to ktos przelatuje przez gliwice z wolnym taboretem?

no to nieciekawie:/

Pytanie do uczestników zlotu, będzie ktoś z modułem gps, chciałbym korzystając z okazji zobaczyć czy mój telefon połączy się z takim wynalazkiem. Nie chcę kupować w ciemno.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...