szczerb Napisano 22 Maja 2010 Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Pogody się nie boję ;] Z przodu prawdopodobnie będzie prawie nowy Space 2.35, więc błotko nie straszne ;] Oczywiście milej się jeździ jak nie pada, ale przecież z cukru nie jesteśmy Mam dylemat - właśnie zapożyczam części trochę części z innego roweru, żeby mieć mojego XC/enduro tymczasowo-gotowego na wyjazd i się zastanawiam czy tarcza 160mm z przodu da radę czy lepiej coś większego, żeby nie przegrzać (Hayes Mag i metaliczne klocki a ja ważę 80kg) co myślicie? Bo mam pod ręką 180mm od jakiegoś winzipa i 200mm (tak, równe 200) od grimeca'i i adaptery na 180 i 203 mam, więc mogę bez problemu założyć którąkolwiek, ale póki co dobrze mi się jeździ na równym secie 160mm z przodu i z tyłu....tylko nad tym ciepełkiem na zjazdach się zastanawiam. Będzie na tyle ostro, żeby coś większego zakładać? A może w ogóle w 200 przód i 180 tył polecieć od razu? Jeszcze z hydrami w górach nie byłem, więc takie trochę głupie wątpliwości mam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 22 Maja 2010 Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 nikt nie wie jak jeździsz, ale zawsze lepiej mieć ten zapas i chociaż 180mm z przodu >> przykładem może być kolega Nabiał, który na poprzednim zlocie miał 160mm z przodu i nie wyglądało, zeby mu się najlepiej chamowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczerb Napisano 22 Maja 2010 Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Tego się właśnie obawiam, a w sumie mam raczej agresywne zapędy o ile nowy teren mnie nie przeraża ;] Do tego koła przekładam z nieco masywniejszej maszyny i będzie excalibur fr i dm24 a na nich schwalbe space 2.35 i kenda blue groove 2.5 (chyba, że znajdzie się budżecie kasa na coś węższego...bo nic innego chwilowo nie mam) a z tymi tarczami 160mm jeździłem na komplecie kół z CR18 i jakimiś dość lekkimi kendami 2.1, więc chyba polecę od razu w 200 i 180 dla spokoju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 22 Maja 2010 Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 i nie wyglądało, zeby mu się najlepiej chamowało Nie no, tylne kółko zablokował, a później .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 22 Maja 2010 Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 To jest zlot więc myślę, że warunki terenowe będą dopasowane do możliwości przeciętnego uczestnika. Na poprzednim zlocie teren nie stawiał sprzętowi jakiś wyjątkowych wymagań. Ja zamierzam przejechać zlot w tym roku na dwóch 160tkach ale jestem lekki i styl jazdy mam mało agresywny. Wg mnie jednak zawsze lepiej jechać a nie myśleć za duzo co sie może wydarzyć. Jeśli czujesz się bezpieczniej z dużymi tarczami to takie wieź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 22 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Wiecie co jak tak czytam te dylematy 160czy180 i przypomnę sobie z pierwszego zlotu dziewczynę na grandzie z vkami i sztywnym widełkami to żal D ściska chłopaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freediver Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 tez na to zwróciłem uwagę przeglądając galerie z ostatniego zlotu:) Czy ta zawodniczka wybiera się także w tym roku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczerb Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Że na V a nawet cantikach się da jeździć po górach to wiem z autopsji...problem się pojawia gdy się rozgrzeje klocki do momentu w którym zaczynają się rozsmarowywać po obręczy i niedługo ich nie ma... A skoro i tak muszę jakieś tarczę przykręcić, i tak mam te kilka sztuk w różnych rozmiarach, to naprawdę nie widzę problemu w spytaniu o radę - za to w tym żalu pewną przesadę Panie Prezesie A co do Kubusiowej (dobrze kojarzę z tego tematu, że to Ona została hardkorem zlotu za tą maszynę?) to coś mi się kołaczę, że ma być, ale na liście jej nie widać jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 23 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Klaniam, Pytalem Kubusiowa, niestety w tym roku sie nie wybiera. Hardkorem byla wszak nieziemskim A tarcze oczywiscie 205mm szczerb, tak jak ja... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cann Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Że na V a nawet cantikach się da jeździć po górach to wiem z autopsji...problem się pojawia gdy się rozgrzeje klocki do momentu w którym zaczynają się rozsmarowywać po obręczy i niedługo ich nie ma... nie zgodze sie cale zycie smigam na v-kach jedyny problem to blotnisto-piaskowa kaluza ktora sciera potem te klocki jak szlifierka :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 23 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Cann! dobry człowieku gdzie byłeś jak Cię nie było?! Mamy dla Ciebie wolne miejsce w aucie. Piszesz się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 przykładem może być kolega Nabiał, który na poprzednim zlocie miał 160mm z przodu i nie wyglądało, zeby mu się najlepiej chamowało kolega nabial mial hamulce, ktore tylko raz zablokowaly kolo...kiedy, to dobrze wiecie jakby co, to ktos przelatuje przez gliwice z wolnym taboretem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 kolega nabial mial hamulce, ktore tylko raz zablokowaly kolo...kiedy, to dobrze wiecie no może i miał to się wydarzyło na początku trasy więc więcej jazdy nie widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Dzisiaj na górze Jarmuta na skutek obsunięcia ziemii zawalił się budynek http://pl.wikipedia.org/wiki/Jarmuta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 tia, zachecaj dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daid Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 skad to wiesz? jakis link do informacji o tym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Ja tylko piszę jak tam jest ... było na TVN24 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daid Napisano 24 Maja 2010 Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 no to nieciekawie:/ Pytanie do uczestników zlotu, będzie ktoś z modułem gps, chciałbym korzystając z okazji zobaczyć czy mój telefon połączy się z takim wynalazkiem. Nie chcę kupować w ciemno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 24 Maja 2010 Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Link do osunięcia ziemi w Szczawnicy : http://www.tvn24.pl/2339674,28385,0,0,1,wideo.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daid Napisano 24 Maja 2010 Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 komentarz polskiej młodzieży bezcenny :/ ciekawe jak ze szlakami czy nie będą pozamykane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 24 Maja 2010 Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Gdyby nie padało to ok, gorzej, że znowu ma lać - a dla rozmiękłej ziemi to niezbyt dobrze, podobno od czerwca ma być lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 24 Maja 2010 Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 ...'dzwon na policje bo bedzie na nas...' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 24 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Klaniam, Nie wyglada to za dobrze... A jesli jeszcze doleje... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczerb Napisano 24 Maja 2010 Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Jak jeszcze popada to chyba będzie trzeba się zaopatrzyć w miękkie kapcie szerokości "ile wlezie" żeby się jakoś utrzymać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freediver Napisano 24 Maja 2010 Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 ja liczę na to ze teraz się "wypada" a od czerwca będzie czekać na nas piękna pogoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.