Skocz do zawartości

[ZLOT] II Ogólnokrajowy międzynarodowy ZLOT Forumrowerowe.org

MarcinGoluch

Rekomendowane odpowiedzi

są są :) ja na razie nie mam pieniążków, ale po dlugim weekendzie cos bede organizowal.. do tego znajoma ma ponoc naklonic swoich kolegów i ma ich być coś około 5 osób, tak że namawiam kogo się da :D powinno sie zebrac te 60 osob raczej :D

@ Lookas 46 - nie każdy ma takiego skilla :D

Można było się spodziewać, że podjazd pod schronisko będzie niemożliwy, co nie zmienia faktu, że dobrze byłoby pomyśleć o jakimś parkingu gdzie zostawimy wspólnie auta, a po powrocie - nie zastaniemy ich na cegłach :D

siemano:) ja również ze szczawnicy to pewnie zjawie się na zlocie, jeszcze zależy czy szkoła pozwoli spać na durbaszce czy pare km dalej w domu:) w związku, że jestem jeszcze świeżak to pasuje wbić się w klimat prawdziwych bikerów i może też w schronisku przenocuję:icon_question: Są jakieś plany tras?

na stronie szczawnica.pl znalazłem takie trasy:

"Trasy rowerowe w okolicach Szczawnicy:

- Trasa nr 1 - znaki czarne Przebieg trasy: Szczawnica Wyżna-Sewerynówka - dol. Jastrzębiego potoku -

Przehyba - dol. Sopotnickiego potoku - Sewerynówka - Szczawnica. Znakowanie i ruch w obydwu kierunkach, długość ok. 30 km, czas ok. 4h, różnica wysokości 750 m. Asfalt, droga bita, ścieżka leśna. Z Hali Przehyba możliwość zjazdu do Gabonia, do Rytra przez Halę Konieczną, do Piwnicznej przez Rogacze szlakami turystyki pieszej.

- Trasa nr 2 - znaki niebieskie Przebieg trasy: Szczawnica PKS - Bereśnik - Szczawnica. Znakowanie i ruch w jednym kierunku, długość ok. 8 km, czas ok. 1h 30min., różnica wysokości 450 m. Drogi bite.

- Trasa nr 3 - nie znakowana Przebieg trasy: od parkingu nad Dunajcem w górę biegu Dunajca Starą Drogą Pienińską - przejście graniczne - Czerwony Klasztor. Długość ok. 25 km (w obydwie strony), czas ok. 2h 30 min., różnica wysokości 50 m. Droga bita. Uwaga! Konieczność posiadania paszportu.

- Trasa nr 4 - znaki czerwone Przebieg trasy: Jaworki parking Homole - schronisko pod Durbaszką - Rabsztyn - pod Jarmutą - Szczawnica Wyżna. Znakowanie i ruch w jednym kierunku, długość ok. 10 km, czas ok. 1h 40 min., różnica wysokości 30 m.

- Trasa nr 5 - znaki zielone Przebieg trasy: Jaworki parking Homole - rezerwat Biała Woda - Przełom Rozdziele - Obidza. Znakowanie i ruch w obydwu kierunkach, długość ok. 25 km. (w obydwie strony), czas ok. 3h, różnica wysokości 450 m. Drogi bite ścieżki leśne. Z przełęczy Obidza możliwość dojazdu do Piwnicznej szlakami rowerowymi: nr 2 -koloru zielonego przez Wil. Rogacze ok. 15 km. oraz nr 3 - koloru niebieskiego przez Eliaszówkę ok. 18 km., również szlakiem turystyki pieszej koloru czerwonego.

Uwaga! Trasy znakowane wymagają od korzystających dostatecznego przygotowania kondycyjnego i technicznego. "

to możemy pojeździmy po trasach nieznakowanych, które nie wymagają przygotowania;)

Do schroniska da sie dojechac osobówka ale mi byloby troche samochodu psuc... problem pojawia sie dopiero na samym parkingu przed schroniskiem, mało miejsca, moze na 8 aut. Mozna niby na poboczu drogi dojazdowej parkowac ale wlasciciele moga sie uczepic. Aha i pełno owczych min ;P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...