Shogun Napisano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Chętnie bym się wybrał, ale chciałbym się jeszcze dowiedzieć jaki charakter będzie miał ten zlot. Najchętniej spakowałbym się w sakwy i przyjechał do Szczawnicy rowerem (z Dąbrowy to niecałe 200 km), interesowałby mnie też raczej nocleg w namiocie na łączce/polu niż jakiś pokój. Mam więc pytanie: Czy ten zlot jest dla mnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 zlot jest dla każdego , w zeszłym roku podzieliliśmy się na kilka grup(przykładowo:wycinaki, turystyczna etc.) więc każdy znajdzie coś dla siebie, w grupach "nie turystycznych" też nie ma jakiegoś parcia i po zjeździe/podjeździe czeka się na innych lub dostosowuje tempo , to nie zawody tylko wspólna wypoczynkowa jazda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubcak Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Tras w okolicy Szczawnicy jest naprawede multum... od srednio trudnych do bardzo trudnych. Można przykładowo wyjechać z Durbaszki-> przejechać pod najwyższym szczytem Pienin: Wysoką-> potem przełęcz Rozdziela-> Obidza-> Wielki Rogacz-> Radziejowa(najwyższy szczyt Beskidu Sądeckiego 1262m)-> Prehyba-> Przysłop-> Sredniak-> i zjeżdżąmy w Niżnej Szczawnicy zaraz kolo Dunajca, w ten sposób objechaliśmy górami Szczawnice dookoła (ok 30km) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 27 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Klaniam, Pyyysznie !!! To na rozgrzewke. A potem tak 60km na calodniowe tulanie sie po okolycy. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Taaa, ale na samą Wysoką wjechać się nie da (co najwyżej wnieść rowerek po stalowych schodach) A po południu jak napisał Ivan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 27 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Pfff... Z takim Super-Dooper-Przezajefajnym Szpecem to wbiegniesz na Wysoka jedna reka drapiac sie po kroczu Rulez Druga oczywiscie od niechcenia bedziesz podtrzymywal (przez chusteczke) Szpeca Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubcak Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Taka też sie znadzie np. Można skoczyć do Rytra a potem jakoś do Piwnicznej zjechać Wiele takich kombinacji można zrobić. Albo np. przekroczyc granice ze Słowacją i tam spróbować jakieś szlaki znaleźć, chociaż na terenach naszych południowych sąsiadów nie za bardzo sie orientuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 27 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 A'propos Rytra. Jak wyglada droga Rytro-Durbaszka? Wlasnie w Rytrze bede najprawdopodobniej ladowal i zakosami przemieszczal sie na Zlotowisko... Piszac droga nie mam bynajmniej na mysli asfaltu... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubcak Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Napisałem że pod Wysoką bo rzeczywiście na szczyt tylko wnoszenie po schodach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Pfff... Z takim Super-Dooper-Przezajefajnym Szpecem to wbiegniesz na Wysoka jedna reka drapiac sie po kroczu Rulez Taa, "Pryszcz" to pewnie sam tam wjedzie , nawet bez kierującego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubcak Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Z Rytra masz do wyboru 2 szlaki: niebieski i czerwony. Osobiście polecam czerwony bo jest krotszy i wyjedziesz bliżej Durbaszki ale pojedziesz jak bedziesz chciał, najlepiej poszukaj na mapach. O asfalcie zapomnij, bardzo przyjemna gorska trasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 27 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Bynajmniej. Trzeba go bedzie wtarabanic na gore. Bo on bez mozgu jest Nie to co Szpec Z Rytra masz do wyboru 2 szlaki: niebieski i czerwony. Osobiście polecam czerwony bo jest krotszy i wyjedziesz bliżej Durbaszki ale pojedziesz jak bedziesz chciał, najlepiej poszukaj na mapach. O asfalcie zapomnij, bardzo przyjemna gorska trasa. Swietnie A jak sie ma sprawa trudnosci technicznej tych szlakow. Da sie po ciemku pojechac (ze swiatelkiem ofkors) czy starsznie techniczne to-to jest i grozi zlamaniem wszystkich konczyn i paznokci? Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubcak Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 W nocy odradzam... Może nie od razu połamanie wszystkich kończyn ale bardzo łatwo mozna sie pogubić i stracić całkowicie orientacje. Jeśli jesteś naprawde dobry i wiesz ze w nocy nie stracisz orientacji to próbuj ale nie polecam ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 27 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 W razie co wyjadę po pryszcza uzbrojony w dobrą elektrownię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 27 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 No jak to w nocy Co oczywiscie nie zmienia faktu ze jakiegos Najt Rajda trzeba w koncu zorganizowac na Zlocie. W zeszlym roku sprawe polozyla Mega-Mgla. To w tym roku odbijemy sobie W razie co wyjadę po pryszcza uzbrojony w dobrą elektrownię A podziekowal, podziekowal. Swoja tez oczywiscie zabiore tylko jest jedno "ALE". Ja melduje sie na perymetrze Zlotowiska juz 9-tego wieczorem. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 27 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 O przepraszam ja "najt rajda" zaliczyłem i to podwójnego Dobrze się składa bo możliwe, że ja będę od ósmego/ 9go rano Temat będzie jasny na 100% za ok 2 tygodnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 27 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Czapka do ziemi Prezesie za ten wyczyn i posypywanie drogi platkami rozy Kto byl, ten wie... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n4k5 Napisano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Zapytanie do osób, które przybędą wstępnie autami Co z nimi robicie - zostają w Szczawnicy? Jakiś konkret lub więcej info? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 28 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Trafne pytanie obywatelu n4k5. Z tego co widzę ze swoich super szpiegowskich zdjęć parking lub coś co go przypomina jest przy schronisku. http://www.durbaszka.pl/obrazki/File/lato2009/Durbaszka_2009.jpg Ehhhh niestety znalazłem też coś takiego Parking Homole http://www.durbaszka.pl/obrazki/File/PIENINY22mapa.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daid Napisano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 "Parking przy Wąwozie Homole - duży, niestrzeżony i płatny plac parkingowy w Jaworkach, w pobliżu wylotu Wąwozu Homole. P" źródło: http://wikimapia.org/8397530/pl/Parking-przy-W%C4%85wozie-Homole Marcinie jak masz kontakt ze schroniskiem napisz do nich bądź zadzwoń i zapytaj gdzie można pozostawić auta:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubcak Napisano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Pod samo schronisko nie wjedziecie samochodem chyba ze macie porządną terenówe... Ja proponuje zostawić w JAworkach przy kościele Może sie proboszcz nie zorientuje ze stoją tam juz 3 dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Bynajmniej. Trzeba go bedzie wtarabanic na gore. Bo on bez mozgu jest Nie to co Szpec +1 z samego rana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daid Napisano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Pod samo schronisko nie wjedziecie samochodem chyba ze macie porządną terenówe... Ja proponuje zostawić w JAworkach przy kościele Może sie proboszcz nie zorientuje ze stoją tam juz 3 dni to aż taki duży parking ma proboszcz?;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 28 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 2dni i 5 nowych na liście! Ruszyliśmy z kopyta . Są jeszcze chętni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Pod samo schronisko nie wjedziecie samochodem chyba ze macie porządną terenówe... ale ogólnie są jakieś duże utrudnienia w podjeździe czy tylko duże nachylenie????, bo jak jakiś mega głazów itp. nie będzie to ja raczej pod schronisko tyłek w samochodzie podwiozę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.