Skocz do zawartości

[ZLOT] II Ogólnokrajowy międzynarodowy ZLOT Forumrowerowe.org

MarcinGoluch

Rekomendowane odpowiedzi

Chętnie bym się wybrał, ale chciałbym się jeszcze dowiedzieć jaki charakter będzie miał ten zlot. Najchętniej spakowałbym się w sakwy i przyjechał do Szczawnicy rowerem (z Dąbrowy to niecałe 200 km), interesowałby mnie też raczej nocleg w namiocie na łączce/polu niż jakiś pokój. Mam więc pytanie: Czy ten zlot jest dla mnie?

zlot jest dla każdego :), w zeszłym roku podzieliliśmy się na kilka grup(przykładowo:wycinaki, turystyczna etc.) więc każdy znajdzie coś dla siebie, w grupach "nie turystycznych" też nie ma jakiegoś parcia i po zjeździe/podjeździe czeka się na innych lub dostosowuje tempo :), to nie zawody tylko wspólna wypoczynkowa jazda :)

Tras w okolicy Szczawnicy jest naprawede multum... od srednio trudnych do bardzo trudnych. Można przykładowo wyjechać z Durbaszki-> przejechać pod najwyższym szczytem Pienin: Wysoką-> potem przełęcz Rozdziela-> Obidza-> Wielki Rogacz-> Radziejowa(najwyższy szczyt Beskidu Sądeckiego 1262m)-> Prehyba-> Przysłop-> Sredniak-> i zjeżdżąmy w Niżnej Szczawnicy zaraz kolo Dunajca, w ten sposób objechaliśmy górami Szczawnice dookoła (ok 30km)

Taka też sie znadzie np. Można skoczyć do Rytra a potem jakoś do Piwnicznej zjechać :yes: Wiele takich kombinacji można zrobić. Albo np. przekroczyc granice ze Słowacją i tam spróbować jakieś szlaki znaleźć, chociaż na terenach naszych południowych sąsiadów nie za bardzo sie orientuje

Z Rytra masz do wyboru 2 szlaki: niebieski i czerwony. Osobiście polecam czerwony bo jest krotszy i wyjedziesz bliżej Durbaszki ale pojedziesz jak bedziesz chciał, najlepiej poszukaj na mapach. O asfalcie zapomnij, bardzo przyjemna gorska trasa.

• Mod Team

Bynajmniej. Trzeba go bedzie wtarabanic na gore. Bo on bez mozgu jest ;)

Nie to co Szpec :yes:

Z Rytra masz do wyboru 2 szlaki: niebieski i czerwony. Osobiście polecam czerwony bo jest krotszy i wyjedziesz bliżej Durbaszki ale pojedziesz jak bedziesz chciał, najlepiej poszukaj na mapach. O asfalcie zapomnij, bardzo przyjemna gorska trasa.

Swietnie :down: A jak sie ma sprawa trudnosci technicznej tych szlakow. Da sie po ciemku pojechac (ze swiatelkiem ofkors) czy starsznie techniczne to-to jest i grozi zlamaniem wszystkich konczyn i paznokci?

Szacunek...

I.

W nocy odradzam... Może nie od razu połamanie wszystkich kończyn ale bardzo łatwo mozna sie pogubić i stracić całkowicie orientacje. Jeśli jesteś naprawde dobry i wiesz ze w nocy nie stracisz orientacji to próbuj ale nie polecam ;D

• Mod Team

No jak to w nocy :down:

Co oczywiscie nie zmienia faktu ze jakiegos Najt Rajda trzeba w koncu zorganizowac na Zlocie. W zeszlym roku sprawe polozyla Mega-Mgla. To w tym roku odbijemy sobie :yes:

W razie co wyjadę po pryszcza uzbrojony w dobrą elektrownię ;)

A podziekowal, podziekowal. Swoja tez oczywiscie zabiore tylko jest jedno "ALE". Ja melduje sie na perymetrze Zlotowiska juz 9-tego wieczorem.

Szacunek...

I.

Trafne pytanie obywatelu n4k5.

Z tego co widzę ze swoich super szpiegowskich zdjęć parking lub coś co go przypomina jest przy schronisku.

http://www.durbaszka.pl/obrazki/File/lato2009/Durbaszka_2009.jpg

Ehhhh niestety znalazłem też coś takiego Parking Homole http://www.durbaszka.pl/obrazki/File/PIENINY22mapa.jpg

"Parking przy Wąwozie Homole - duży, niestrzeżony i płatny plac parkingowy w Jaworkach, w pobliżu wylotu Wąwozu Homole. P" źródło: http://wikimapia.org/8397530/pl/Parking-przy-W%C4%85wozie-Homole

Marcinie jak masz kontakt ze schroniskiem napisz do nich bądź zadzwoń i zapytaj gdzie można pozostawić auta:)

Pod samo schronisko nie wjedziecie samochodem chyba ze macie porządną terenówe... Ja proponuje zostawić w JAworkach przy kościele :) Może sie proboszcz nie zorientuje ze stoją tam juz 3 dni :)

to aż taki duży parking ma proboszcz?;>

Pod samo schronisko nie wjedziecie samochodem chyba ze macie porządną terenówe...

ale ogólnie są jakieś duże utrudnienia w podjeździe czy tylko duże nachylenie????, bo jak jakiś mega głazów itp. nie będzie to ja raczej pod schronisko tyłek w samochodzie podwiozę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...