uszolot10 Napisano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Jak już planujesz takie rytuały, to trzeba będzie skołować odpowiednią oprawę w postaci ołtarzyka, a także szamana Wielkiego Wagomira, za którego jakiś ochotnik za parę browarów może się przebierze:D. Jak cuś ja pierwszy w kolejce! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 uuuuuuuuuuuu własnie sprawdziłem kalendarz i chyba (o ile nic sie nie zmieni) dam rade tylko na sobote wpaść.jak rozumiem główna jazda rowerowa bedzie odbywała sie właśnie w ten dzień. chętnie bym zaliczył jakąś fajna traske w większym gronie wytrawnych rowerowców. mam nadzieje, ze mnie przygarniecie na jeden wypad ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanonier Napisano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Dlatego właśnie o tej klasycznej trasie myślałem. Z Ivanem to objeżdżamy w Kwietniu. Pozdrawiam Tak przy okazji zapytam czy Uszolot nie jeździłeś może takim wariantem trasy: Ze Szczawnicy bezpośrednio na Przysłop - nie ma tam żadnego szlaku turystycznego - po prostu taka dróżka (koło wodospadu Zaskalnik itd.) Z Przysłopu zamiast pchać się czerwonym szlakiem bo o ile pamiętam nie był zbyt ciekawy na podjazd (troszkę noszenia roweru) jeśli dobrze kojarzę (ale mogę się mylić). Zjechać ok. 1km w stronę Obidzy i tam śmignąć dość szeroką szutrówką (droga dla leśników ale nawet dobrze utrzymana i nie schodząc z roweru jesteśmy na samej Przechybie - też nie oznakowany szlak). A dalej jak już pisaliście:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uszolot10 Napisano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Ja zawsze jeżdżę tą drogą dla leśników z prostego powodu - praktycznie zaczyna się 3 km od mojego domu - od niego mam dokładnie 15 km na Przehybę. Zobaczcie sobie trasę maratonu tegorocznego, gdzie niedaleko startu jest zakręt o 90 stopni (ale nie ten pierwszy bezpośrednio po starcie, tylko ten drugi)Mieszkam w jego okolicach, i zawszę jeżdżę tą drogą , o której mówiłeś. W końcu nie musimy zaczynać koniecznie trasy z Krościenka... Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szoppers Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Elo Zlotowcy! jakos malo spostrzegawczy jestem dopiero zauwazylem watek na glownej stronie o zlocie oczywiscie na Zlocik sie melduje, Szczawnica super lokacja, troche rzeczywiscie moze byc problematyczna obsada z racji "szybkosci koniecznej wplaty" i chocby z tego powodu ze np. tak jak ja, gdyby nie nuda to bym nie zagladnal na forumrowerowe kiedy snieg i mroz za oknem i trza siedziec w przychodni tak wiec generalnie przelew zrobie tuz po nowym roku, ale takie luzne zapytanie do ORG'a czy aby schronisko nie "chcialoby" zarezerwowac te kilkadziesiat miejsc "in blanco" i np kasa gdzies tam w okolicy marca kwietnia... choc z drugiej strony... dzieki temu bedzie wyselekcjonowana ekipa prawdziwych "czubkoow" ktoorzy juz w zimie zaczeli kombinowac na 8 miesiecy wprzood ps. @Ivan - w pyte nowa bryczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 30 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Szoppers!!! Wszelkiduch Zasypalo Ci w tym Wrocku czy kryles sie przed Bulgarska Mafia Kartoflowa? Bryczka na razie nieoblatana ale postaram sie pewnym zapasem doswiadczenia dysponowac do czerwca... No i jakzebym nie mogl pozwolic sobie na reminiscencje w zwiazku z Karpatka, Szczawnica i Szoppersem Jako jedni z nielicznych wraz z Graboskim zaliczylismy Palenica DH na koncu Szczawnickiego etapu. Jak sie o tem dowiedzial teampartner kol. Szoppersa wyrwal z bazy, wjechal na gore wyciagiem a na dol juz jak nalezy rowerkiem Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uszolot10 Napisano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Niestety w tym roku koniec DH z Palenicy, tak jak pisałem parę stron wcześniej, zrobili głębokie rowy gdzie idą rury do naśnieżania. Teraz można zjechać singlem, też ciekawym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 31 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 ... a ja ponownie powtorze ze jak nie sa jakos idiotycznie szerokie to da sie przeskinac Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uszolot10 Napisano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Zobaczymy w kwietniu, kto będzie przeskakiwał Zresztą, brak flow(u?) też przeszkadza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Można zabrać ze sobą szpadle i w nocy zasypać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 dokładnie Rulez , i tak licznemu forum to myślę by to mogło zająć co najwyżej 15-20min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 4 Stycznia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Klaniam, A tak z innej zupelnie "gruszki". W tym roku Lookas odgrazal sie ze przytarga wage coby Fetyszysci Gramowi i czciciele Boga Wagomira mogli dac upust swoim frustracjom zwiazanym z niedostatecznym odchudzeniem ich maszyn. Jednakoz sie nie udalo. Tak wlasnie sobie uswiadomilem - w swietle swoich niedawnych sprawdzianow przyrostu tkanki tluszczowej lub moze bardziej na miejscu byloby miesniowej - iz zaposiadam Wage Woblerowska, ktora powinna sie nadac do tego typu Obrzedow I Jaselek jakimi sa sprawdzanie wagi calkowitej machiny. http://picasaweb.google.com/sargar.macreeve/FrankenPryszczWersja14#5414361870088853362 Zabrac klamota? Wprawdzie nie jest to mistrzostwo swiata, wazy z dokladnoscia tylko do 5g, ale jak powiesimy na jakims kolku to mozna sie powazyc. A-ha... Jak ktos ma grata powyzej 20kg to niech nawet nie podchodzi Szacunek... I. Owszem tak było... Mam identyczna wagę jak zaprezentowana na tym foto, ale moja jakoś działa tak jakby za każdym razem na ten sam kilogram masy działała inna siła przyciągania. Dlatego jej nie chwyciłem ostatecznie... Jeśli Twoja wskazuje poprawnie i pomiar tego samego ciężaru wskazuje na oko ten sam wynik to bierz !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 4 Stycznia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Klaniam, No to ja przeprowadze male empiryczne porowanie. Czy kilogram kamieni na Wadze Woblerowskiej wazy tyle samo co kilogram pierza... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szoppers Napisano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Hihihihi Po pomiarach Wagomirowych, weglowych piescidelek odpalimy wage "ludzka" i dodamy wage jezdzca i sprzetu w przeliczeniu na mase tluszczowa i bez tluszczowa i zobaczymy kto "jezdzi najlepiej" bo wozi 35kg liczac sprzet, cialo, ubioor i plyn w camelu, a kto jest mega zuchem bo podjezdza mimo ze ma 20kg "sakwy" Bedzie srogo! byle tylko Tobo sie stawil ps. qrczaki! musze zwiekszyc ilosc piwo_godzin do Zlotu bo jeszcze mnie ktos w w kategorii "sakwiarz" wyprzedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Zapytam o rzecz jakze istotna, w tym schronisku leja browca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Przytarga się jakieś drobne 200 flaszek jakby co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gilgamesz Napisano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Pozwolę się wtrącić do planowanej trasy. Wydaje mi się, że na tego typu imprezę bardzo fajna jest "klasyczna" pętla z Krościenka/Szczawnicy. Wygląda to tak: Krościenko - Dzwonkówka - Przechyba - Radziejowa - Wielki Rogacz - Wysoka - Durbaszka - Palenica - Szczawnica W przypadku modyfikacji w postaci noclegu na Durbaszce można zrobić ją w konfiguracji: Durbaszka - Palenica - Szczawnica - (ominięcie asfaltu do Krościenka i Dzwonkówki) - Przechyba - Radziejowa - Rogacz - Wysoka - Durbaszka Parę fotek: -Fotorelacja Failo: www.enduroriderz.pl -Wycieczka w tym roku: Picasa Clyde'a Po obejrzeniu tej fotorelacji(super!) juz się nie dziwię,że na miejsce zlotu wybraliście właśnie te okolice.Tam jest rzeczywiście pięknie i super miejsca do pojeżdżenia na rowerku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Zapytam o rzecz jakze istotna, w tym schronisku leja browca? Właśnie gdzieś zasłyszałem że nie leją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Witam. Rozumiem że liczba uczestników zapisanych na zlot jest już wystarczająca do rezerwacji schroniska i nie trzeba wpłacać pół roku przed zlotem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 6 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Panowie trzeba bedzie zapewnic browara to browar bedzie, zreszta inaczej sobie nie wyobrazam ! ! ! Sam w tym roku bede na Zlocie samochodem wiec dla mnie nie ma problemu żeby zapewnić złoty trunek w dowolnej ilości. Co do ilości zapisanych to się zgadza, mamy już kasiorę na rezerwację ! Chętnie jednak przywitamy kolejnych chętnych na liście zlotowej. Generalnie ilość obecnie zapisanych osob nie odbiega od ilości chętnych w analogicznym okresie roku poprzedniego. Pozdrawiam i zapraszam! Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 To ja przywioze otwieracz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 To ja przywioze otwieracz Do KEG-a?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Co do ilości zapisanych to się zgadza, mamy już kasiorę na rezerwację ! Chętnie jednak przywitamy kolejnych chętnych na liście zlotowej. Generalnie ilość obecnie zapisanych osob nie odbiega od ilości chętnych w analogicznym okresie roku poprzedniego. ale i tak jakoś nas mało na razie jest >> ciekawe kiedy pojawią się nowe osoby na liście PS. Ode mnie kasa poszła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 6 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Damianie tak jak pisałem wcześniej liczba osób które obecnie się zapisały nie odbiega od liczby zapisanych w styczniu ubiegłego roku. Na chwile obecną deklaracji mamy przynajmniej dwa razy tyle co zapisanych osób więc luty i marzec będzie bogaty w zapisy . Na temat beczki też pogadamy z obsługą schroniska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Marcin chyba sie przejezyczyles 'beczek' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.