wojtekkrakow Napisano 27 Listopada 2009 Napisano 27 Listopada 2009 O ile w przypadku rowerowania kwota na rower i osprzęt rzędu 3000 zł wydaje się spora, tak w przypadku rajdów 4x4 trzeba ją pomnożyć przynajmniej przez 10. Samo wpisowe na taki rajd to od 500zł do ponad tysiaka od załogi. No właśnie to mnie przeraża, ale to plany odległe na razie, choć w głowie od niemowlęcia Mam kumpla, z którym jeszcze jako małolaty jeździliśmy na rajdy jako kibice, sporo śmigamy gokartami i tniemy się na ułamki sekund, i mamy plany różne na przyszłość, jak tylko kobiety nam pozwolą Idealnie było by mieć swoje wozidło 4x4 i się wkręcać na takie imprezy, ale to pewnie trzeba mieć jakieś licencje i od czegoś zacząć, ale determinacja jest tak wielka że kiedyś dopadnę taką imprezę, mam nadzieje że kiedyś i za kółkiem Dzięki za stronę, linka zaraz przebadam z góry na dół
Klosiu Napisano 27 Listopada 2009 Napisano 27 Listopada 2009 Kurcze az sie chyba zapisze na zlot . W zeszlym roku mimo pogody bylo chyba fajnie, a taki wyjazd w gory na tydzien przed maratonem dobrze mi zrobi. I to jeszcze w doborowym towarzystwie .
tobo Napisano 27 Listopada 2009 Napisano 27 Listopada 2009 http://rajdy.hoga.pl/galeria/galeria.asp?gid=619 jesli ktos ma bardzo parcie na terenowe sciganie niech przyjedzie w przyszlym roku do wałbrzycha na rajd hałda. profesjonalny sprzęt - osobówki i ciężarówki w akcji w autentycznym terenie. mnie się opatrzylo ale jak ktos lubi...
Janisław Napisano 27 Listopada 2009 Napisano 27 Listopada 2009 Fakt, "autentyczny teren" z fotosa nr 30 może kusić
MarcinGoluch Napisano 7 Grudnia 2009 Autor Napisano 7 Grudnia 2009 Czy macie jakieś pomysły na ściągnięcie większej ekipy na Zlot, na rozruszanie zlotowej listy? Na chwile obecną nie bierzemy pod uwagę, że Zlot się nie odbędzie ale musimy uzbierać minimum tyle osób co na I Zlocie czyli ok 70. Mile widziani są miłośnicy rowerów którzy nie udzielali się dotychczas na fr.org. Jakieś pomysły, sugestie? Pozdrawiam! Marcin
Robert Napisano 7 Grudnia 2009 Napisano 7 Grudnia 2009 Jeśli robić z tego imprezę nie tylko dla forumowiczów to może reklama na serwisach typu bikeBoard, BikeWorld itp.? Lista widać jak na razie biedna, ja wpłacę na pewno przed 15 stycznia.
Qba66 Napisano 7 Grudnia 2009 Napisano 7 Grudnia 2009 Pomysł całkiem niezły z tą reklamą, wszak w końcu zależy nam na spotkaniu z rowerową bracią (i siostrami ) a nie koniecznie na stricte forumowym towarzystwie. Ja także wpłacę niebawem kasę.
Janisław Napisano 7 Grudnia 2009 Napisano 7 Grudnia 2009 Ja może przykulam +2 albo 3 osoby, negocjacje trwają Poza tym wcześnie jeszcze jest, przed pierwszym zlotem najwięcej zapisów było w ciągu ostatnich 2 miesięcy, a tu jeszcze ponad pół roku zostało...
Rulez Napisano 7 Grudnia 2009 Napisano 7 Grudnia 2009 przed pierwszym zlotem najwięcej zapisów było w ciągu ostatnich 2 miesięcy, a tu jeszcze ponad pół roku zostało... Coś mi się zdaje, że Marcin wolał by mieć zapisaną tą 70-tkę przed 15 stycznia.
Mod Team Lookas 46 Napisano 7 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 7 Grudnia 2009 Tak na marginesie ... zgadza się...zlot za pół roku ale zaliczkę trzeba wyłożyć do 15 stycznia. Załóżmy, że wpłaci "XX" osób do 15 stycznia to możemy zaryzykować i puścić całość kasy jako zaliczka za 3x"XX" (cały zlot) i taki jest plan, a wtedy faktycznie reszta może wpłacać do ostatniej chwili - ale jak do 15 stycznia wpłaci kilka osób to nawet nie ma z czego zaliczki dać... Osobiście wolałbym aby na zlocie pojawiły się osoby z forum, wszak zlot naszego forum. Ale, że obecnie odzew jest niewielki to jestem jak najbardziej za tym aby np dać wpis na emtb czy innych portalach aby w ogóle się odbył. Janisław - w ciągu ostatnich tygodni odpadło tyle osób, że więcej odejmowałem z listy niż dodawałem... :/
MarcinGoluch Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Napisano 8 Grudnia 2009 Na 70osób do 15stycznia nie liczę aczkolwiek miło by miło żeby te 20osób się ustawiło. O kwotę wpisowego się nie boje i sądzę, że liczba 70-80osob też nam puknie do Zlotu. Z racji, że na EMTB pojawia się sporo Naszych, a ekipa jest tam z konkretnym jajem będzie niezłe urozmaicenie. Wiemy na czym stoimy i organizacji się nie boimy ! Pozdrawiam! Marcin
Robert Napisano 8 Grudnia 2009 Napisano 8 Grudnia 2009 Też bym się obecnie nie bał do 15 jeszcze ponad miesiąc. Kilka osób na pewno się zjawi jeszcze.
dejot Napisano 8 Grudnia 2009 Napisano 8 Grudnia 2009 Jakby co ja czekam do stycznia z wpłatą. Zlotu fr nie zamierzam opuszczać
Patryke Napisano 8 Grudnia 2009 Napisano 8 Grudnia 2009 Tak ładnie się zaczęło pierwszym zlotem to teraz tradycji trzeba dochować. Jest nadzieja, że zaraz po Świętach ludzie zabiorą się za przelewy
TomekW Napisano 10 Grudnia 2009 Napisano 10 Grudnia 2009 Jest możliwość rezerwacji tylko jednego noclegu ? A co z dojazdem, asfaltu to tam pewnie nie będzie ? Pytam bo myślę o przyjeździe szosówką.
Ukasz Napisano 16 Grudnia 2009 Napisano 16 Grudnia 2009 przelałem za 2 osoby (ten sam skład co na Iszym zlocie ) mam jeszcze min. trzech chętnych ale oni wolą czekać z decyzją ...w zeszłym roku przeczekali i nie pojechali (za to kupili koszulki hahah), w każdym razie niby są rezerwowi, Marcin powinieneś wysłać maile do wszystkich z forum, mój kolega jest zapisany ale ostatni raz zaglądał w sierpniu i bardzo się zdziwił, że już II zlot na tapecie (no i od razu poszła kasa ) ... Macie chyba bazę maili, poślijcie info, wspierane fotami z 1szej edycji ... powodzenia, w styczniu pogadam o nagrodach na losowanie z jedną z firm (rowerowych) w naszym mieście, nic nie obiecuję ale może ... jeszcze jedno: trzeba by może w kwietniu ruszyć temat przedłużenia pobytu nie niektórych, tak abyśmy chcąc zostać + 1 może 2 dni nie musieli zmieniać miejsca noclegu.
MarcinGoluch Napisano 16 Grudnia 2009 Autor Napisano 16 Grudnia 2009 Ukasz i Kierownik miło Was powitać na drugim Zlocie . Już wiem kto będzie przewodnikiem jednej z grup . Mail zbiorowy na pewno zostanie wysłany lada chwila.
1415chris Napisano 16 Grudnia 2009 Napisano 16 Grudnia 2009 Mam goscia w pracy ktory jest bikerem 'amatorem' w wieku co, jak przypuszczam dla wiekszosci moblby byc ojcem, odezwal sie... Jezdzi po swiecie na wycieczki rowerowe tu i tam, taki obiezyswiat... Co prawda z forum ma tyle wspolnego co ja z BNP Co na to szanowne forum?
Sol Napisano 16 Grudnia 2009 Napisano 16 Grudnia 2009 Mam goscia w pracy ktory jest bikerem 'amatorem' w wieku co, jak przypuszczam dla wiekszosci moblby byc ojcem, odezwal sie... Jezdzi po swiecie na wycieczki rowerowe tu i tam, taki obiezyswiat... Co prawda z forum ma tyle wspolnego co ja z BNP Co na to szanowne forum? Nie! Bikerom amatorom w wieku naszych ojców, co przejechali pół świata mówimy nie! A serio to bym się nawet nie pytał, bo przecież nie ma o co.
tobo Napisano 16 Grudnia 2009 Napisano 16 Grudnia 2009 mysle ze z forum nie musi miec nic wspolnego, nie wiem jak z jazdą w terenie. lubi zwiedzac rowerowo co nie znaczy ze terenowo ostatni zlot nawet jesli byl pogrupowany to i tak wlasciwie odbywal sie w terenie. nie wiem jakie tym razem plany ale jesli posiada typowego trekkinga to moze mu nie byc latwo. z resztą - przedstaw mu to co jest planowane i oceńcie. wg mnie nie mozna nikomu powiedziec nie - choćby był i na wózku inwalidzkim - skoro poczuwa sie na siłach... pewien mój znajomy ma 70 lat i jeszcze rok temu byłem z nim na typowej wycieczce mtb, kilkadziesiąt km. a tak poza tym: rulez jest jak ojciec i co?
1415chris Napisano 16 Grudnia 2009 Napisano 16 Grudnia 2009 Nie no gosc daje rade przewozilem go nie raz na moich trasach max 54km przewyzszenie 1300m w czasie no... troche dluzszym niz przecietna ale co najwazniejsze lubi Tyskie
cann Napisano 16 Grudnia 2009 Napisano 16 Grudnia 2009 no to zawijaj go :D moja siostra tez nie ma nic wspolnego z forum a na I zlocie bawila sie przednio !!!
Robert Napisano 16 Grudnia 2009 Napisano 16 Grudnia 2009 ale co najwazniejsze lubi Tyskie Bo Tyskie wszystkim sercom jest bliskie!
1415chris Napisano 16 Grudnia 2009 Napisano 16 Grudnia 2009 Ok bedzie rodowity angol, z wyrozumieniem prosze....za lekcje angielskiego pobieram haracz jako jego agent.. Platnosc na dniach...
inferek Napisano 16 Grudnia 2009 Napisano 16 Grudnia 2009 Ode mnie kasa poszła, może uda mi się jeszcze kogoś namówić co bym sam nie musiał jechać te 400 km
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.