Skocz do zawartości

[ZLOT] II Ogólnokrajowy międzynarodowy ZLOT Forumrowerowe.org

MarcinGoluch

Rekomendowane odpowiedzi

[Ale tak po prawdzie to ciagle podtrzymuje ze wiekszosc aut off-road'owych w Kraju-Raju najwieksze co pokonuje to krawezniki. A to o czym piszesz to tylko wyjatek potwierdzajacy regule...

Jeśli kierowca jest idiotą lub lanserem,to możebyć tak jak piszesz, ale z reguły jeśli ktoś jeździ terenowym autkiem z terenowymi oponami to ma ku temu powody, a że akuratjest czysty.. może dopiero co go umył? :wallbash:

gdzie nie rzucisz kamieniem to podjazd lub zjazd. Gory juz tak maja :wallbash:

I w górach (np.wzdłuż rzek, w kotlinach) znajdą sie płaskie odcinki :wallbash:

No i jest jeszcze kwestia przewyzszen na naszych pomorskich podjazdach. Tu niestety juz zupelnie nie wytrzymujemy poludniowej konkurencji.p.[/goute]

Kwestia wyboru trasy :)

po gorach morena juz tak nie cieszy jak kiedys...

Tu się mogę zgodzić, jednak nie przesadzałbym...

a ja mam pytanko..... dlaczego tylko 6 osób jest zapisanych na Zlot?? W sen zimowy pozapadali rowerowi napaleńcy czy jak?? :wallbash: Albo jeszcze żyją zlotem poprzednim tak było fajnie hehehe

Ja bym z miłą chęcią przyjechała i już się wpisała na listę, ale mam psa na karku...... :wallbash: i muszę wymyślić czy i jak i komu go upchnąć... tudzież zabrać ze sobą :D hmmm miał by swój prezent na 1'sze urodziny, w górach jeszcze nie był :wallbash::):D

Tomek - jedziesz??

• Mod Team

Jeśli kierowca jest idiotą lub lanserem,to możebyć tak jak piszesz, ale z reguły jeśli ktoś jeździ terenowym autkiem z terenowymi oponami to ma ku temu powody, a że akuratjest czysty.. może dopiero co go umył? :woot:

... a moze poszli do lasu? Regula jest taka ze 90% ludzi z terenowkami i terenowymi oponami sie lansuje i/lub ma poprostu takiego filma i im sie takie samochody i opony podobaja. Nic mi do tego ale ciagle sie bede upieral ze naprawde niewielki procent terenowek jest uzywana w terenie...

I w górach (np.wzdłuż rzek, w kotlinach) znajdą sie płaskie odcinki :D

No i jest jeszcze kwestia przewyzszen na naszych pomorskich podjazdach. Tu niestety juz zupelnie nie wytrzymujemy poludniowej konkurencji.

Kwestia wyboru trasy :P

I czego to dowodzi? Niczego :P Fakty sa takie ze w gorach nie tzreba wybierac i przebierac aby znalezc wyboisty lub bardzo wyboisty teren.

Nie ma sie co spierac bo jak juz przytomnie tu zauwazono z gor nie zrobimy nizin i odwrotnie...

po gorach morena juz tak nie cieszy jak kiedys...

Tu się mogę zgodzić, jednak nie przesadzałbym...

Ja przynajmniej tak mam. Po powrocie z gor zawsze mam "dola" jak wjezdzam na znajome smieci... Jak to kiedys napisala Ecia po powrocie z gor nawet brazylijski serial nie cieszy tak jak kiedys :P

Szacunek...

I.

• Mod Team

wszyscy

uuuuu to niezwykle DUZE slowo... Ja bym tam nim specjalnie nie szafowal. Tak samo jak "nigdy", "zawsze" i jeszcze paru podobnymi...

Poza tym dobry zapychacz tematu sie kreci. Nie zbijaj mnie z panatalyku jak sie dopiero zaczynam rozgrzewac Rulez.

Szacunek...

I.

Dobra, sprowokowałeś mnie, chciałem być miły, i tak zdecydowana większość wie , że się pomyliłeś, terenówki to jedyne pojazdy nadające się do wożenia dzieci do szkoły w miejskiej dżungli, a góry niczym się nie różnią od reszty kraju. :woot:

... a moze poszli do lasu? Regula jest taka ze 90% ludzi z terenowkami i terenowymi oponami sie lansuje i/lub ma poprostu takiego filma i im sie takie samochody i opony podobaja. Nic mi do tego ale ciagle sie bede upieral ze naprawde niewielki procent terenowek jest uzywana w terenie...

Jeszcze kwestia tego co nazwiesz terenówką, bo wszelkiego rodzaju X5, Q7, ML i tak dalej to koło terenówek chyba nawet nie stały. Napęd na 4 kapcie nie klasyfikuje auta do terenówek :woot:

A z ludzi których ja znam, posiadających Defendery, wspomniane Parchole, Samuraie czy inne Geländewagen to owszem, na tygodniu może i bujają się z dzieciakami do szkół czy przedszkoli ale w weekendy to auta siedzą potopione w bagnach :D

Aaa, byłbym zapomniał - ja tam lubię wracać na niziny, zwłaszcza po tygodniowej jeździe po górach.

Power w nogach wtedy taki, że nawet największa górka w okolicy nie wyciska nawet kropelki potu :P

:D nie zebym sie zadzil ale wsumie chyba dyskusja zbacza z tematu :P :P :P a co do tej zabawy to troche tez mialem z tym doczynienia i fajowo ale kaski trzeba miec od zaj.... :D :D wiec moze wrocmy do tematu a Tobie janislawie proponuje utworzenie nowego tematu i a noz na forum rowerowym powstanie klub pasjonatow terenowek :P :P

Są ludzie co mają też terenówki by dojechać na wypiździejewo... do domu swego... niskim, miejskim lansiarskim samochodem tam nie wjadą, bo problemy mają na "śpiących policjantach" a co dopiero na wybojach hihihi :)

Hehe, to po kolei :)

Klaniam,

Przejrzalem fotki. Niezla maskara :devil:

Szacunek...

I.

Fotki tego nie oddają, bo przeważnie są robione tylko gdy jest na to czas. A gdy nie ma czasu robić fotek to jest dopiero masakra :devil:

edit:

Znalazłem album fotografika - Tutaj są ciut fajniejsze fotosy :icon_wink:

Foty kosmos.

Janisław, zdradził byś jakieś szczegóły zabawy :) . Podrzucił jakiegoś linka czy coś.

Jak zacząć taką zabawę, gdzie i takie tam :D

Oczywiście tyle ile możesz :D

Lepiej nie zaczynać takiej zabawy :icon_mrgreen:

O ile w przypadku rowerowania kwota na rower i osprzęt rzędu 3000 zł wydaje się spora, tak w przypadku rajdów 4x4 trzeba ją pomnożyć przynajmniej przez 10. Samo wpisowe na taki rajd to od 500zł do ponad tysiaka od załogi.

Jak chcesz spróbować to popytaj wśród znajomych, może ktoś śmiga po takich rajdach i mógłby Cie zabrać jako pilota - zabawa naprawdę przednia tylko musisz być przygotowany na brodzenie po pas w bagnie, bieganie z liną i ostrą popijawę po rajdzie :icon_wink: Ja właśnie tak się bujam z bratem okazjonalnie jako pilot wyżej wspomnianego Geländewagen.

Stronkę mogę polecić np. , jak i tamtejsze forum.

:D nie zebym sie zadzil ale wsumie chyba dyskusja zbacza z tematu :P :P :P a co do tej zabawy to troche tez mialem z tym doczynienia i fajowo ale kaski trzeba miec od zaj.... :D :D wiec moze wrocmy do tematu a Tobie janislawie proponuje utworzenie nowego tematu i a noz na forum rowerowym powstanie klub pasjonatow terenowek :P :P

Tu padło pytanie, tutaj udzielam odpowiedzi :) Jeżeli administracja uzna to za niestosowne, wówczas wydzieli odpowiedni temat i tam się pociągnie dalej.

A temat ten to i tak tylko zapychacz do czasu zlotu, więc wolna amerykanka :icon_wink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...