Rumen Napisano 29 Października 2009 Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Witam Zamontowałem rockringi ( tak to wygląda http://www.fotosik.p...173d1b9f95.html ) po obu stronach zębatki żeby łańcuch nie miał gdzie spadać ale gdy już to wszystko upchnąłem i zacząłem przymierzać do ramy okazało się że tylny rockring ociera o ramę w tym miejscu (widać na foto) http://www.fotosik.p...bd0a7c1ea7.html I tu pytanie co z tym mogę zrobić? Myślałem żeby spiłować pilnikiem ramę w tym miejscu ale uznałem ten pomysł za największą głupotę . Na suporcie miałem takie podkładki ale nawet jak z dwóch stron przełożyłem na jedną to ocierało. A rockringu raczej nie zpiłuję bo jest on cienki bo ma tylko grubość 2mm. Mam nadzieję że da się coś wymyślić. Jeszcze dodam że rama to DC Pitbull oraz przeproszę za jakość zdjęć które robiłem telefonem. Z góry dzięki:thanks: Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Października 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Hmm jak nic prosi sie suport o kapke wiekszym rozstawie. Ale z tego co piszesz mozna wnioskowac ze masz zintegrowana oś. W takim wypadku ciezka sprawa. niewiem czy mozna ale zapodaj jeszcze jedna podkladke 1mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumen Napisano 29 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Mam korbę dartmoora i jakiś suport wszystko oczywiście isis. Od razu napiszę że wymiana suportu czy korby nie wchodzi w grę. A jak bym spiłował pilnikiem to by rama mogła czasnąć nie? I jeszcze dodam że boję się dać aż trzy podkładki bo korba będzie mało co chwytać suport. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Października 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Odpowiedz jest proasta: albo sciagasz rocking zakładasz napinacz, albo zostawiasz rocking i wymieniasz suport na troszke szerszy. Albo nie robisz nic i zakładasz lancuch co kawalek COś sie tak uparł ze suport nie podlega wymianie jak nie masz kasy to doskładaj. O podkładkach miałem na mysli systemy ze zintegrowana osia i zakladane na suport a nie miedzy ramie korby a os. Mozesz na upartego wtkrecic suport o tam dac podkladke tylko nie pamietam z ktorej strony sie go wkreca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumen Napisano 29 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Spróbuję jeszcze z tymi podkładkami. Jeszcze spróbuję troszkę spiłować rockring na szlifierce może nie będzie za mały i nic innego się z nim nie stanie. Tak prawdę mówiąc to już jeżdżę rowerem makrokeszowym który mam przeznaczony na zimę bo pitbull czeka nowe części na następny sezon więc będzie na razie leżał na strychu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikeRider97 Napisano 1 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 ratuje cię spiłowanie rockringa)) mój kolega też miał taki sam problem kupił nową korbę TRUVATIV HUSFELT napinacz dartmoora i wszystko śmiga...) spróbuj tak - nie gwarantuje sukcesu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumen Napisano 1 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Już w piątek wszystko złożyłem właśnie spiłowałem rockring tak jak są te firmowe spiłowane czyli mają wycięcie na ramię i wszystko przełożyłem na drugą stronę korby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.